کارگروه کورد پارلمان اروپا با خوشحالی از تصمیم انحلال پکک و توقف مبارزات مسلحانه استقبال کرد. این کارگروه اعلام کرد که این تصمیم نشاندهنده پایان یک دوران است، اما در عینحال نشاندهنده آغازی جدید برای یک مبارزه دموکراتیک نوین است. همچنین حکومت ترکیه به استفاده از این فرصت تاریخی برای کوردها و ترکها فراخوانده شد.
در بیانیه کارگروه مذکور تاکید شد که ترکیه باید تغییرات قانونی و سیاسی را انجام دهد تا روند چارهیابی مسالمتآمیز تسهیل شود. همچنین اعلام شد که آزادیهای اساسی باید تضمین شوند تا تضادهای سیاسی از راههای دموکراتیک حل شده و به عنوان گام نخست باید تمامی زندانیان سیاسی آزاد شوند و فشارهای سیاسی بر قوه قضاییه پایان یابد.
در بخش دیگری از این بیانیه اعلام شد که این تصمیم در زمانی اتخاذ گردید که دموکراسی در ترکیه در معرض تهدیدات جدی قرار دارد و روند صلح با حمایت احزاب سیاسی مختلف تشویق شده است. بیانیه با اشاره به ضرورت مشارکت پارلمان ترکیه در روند صلح و تبدیل این روند به مبنای روندی جدید، دموکراتیک و مسالمتآمیز، نسبت به مصادره صلح از جانب ساختارهای سیاسی و مصادره آن در راستای منافع سیاسی، هشدار داده شد.
کارگروه کورد پارلمان اروپا در بخش دیگری از بیانیه خود خاطرنشان کرد که با وجود تصمیم آتشبس از سوی پکک، حملات ارتش ترکیه به مواضع این حزب ادامه یافت و این کنگره حساس در شرایط بسیار سختی برگزار شد. در این بیانیه از دولت ترکیه درخواست شد که حملات خود را متوقف کرده و سازوکارهای لازم را برای روند صلح ایجاد نموده و امنیت لازم را برقرار سازد. همچنین تاکید شد که ترکیه باید نظامیان خود را از اقلیم کوردستان عراق خارج کرده و در راستای بازگشت امن اهالی روستاهای تخلیه شده همکاری نماید.
در این بیانیه درباره وضعیت سوریه نیز اعلام شد که ترکیه ادعای وابستگی خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه به پکک را به عنوان توجیهی برای حملات و اشغالگری خود به کار گرفته است و تاکید شد که خودمدیریتی دموکراتیک هیچگاه تهدیدی واقعی علیه ترکیه نبوده است و با انحلال پکک، این توجیه از میان برداشته شده است و باید این حملات پایان یافته و نیروهای نظامی ترکیه از این منطقه عقبنشینی کنند.
در پایان بیانیه از نهادهای اروپا درخواست شد که در این برهه تاریخی برای کمک به تحول دموکراتیک راستین، به وظایف خود عمل کنند.