نامه‌ی سرگشاده‌ی آرش صادقی، مجید اسدی و پیام شکیبا به مناسبت ١۶ آذر- روز دانشجو

"به باور ما، پولی‌سازی آموزش و تحصیل به عنوان پدیده‌ای فراگیر، آن روی دیگر سکه غارت و چپاول اصناف و اقشار تحت ستم جامعه و بازتولید سیاسی دستگاهی است که موجودیتش، تنها در سایه سرکوب، اعدام و جنگ افروزی معنا می‌یابد"

به مناسبت ١۶ آذر روز دانشجو هر کدام از پیام شکیبا، آرش صادقی و مجید اسدی سه فعال مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج نامه‌ای سرگشاده منتشر کرده‌اند.

 

در بخشی از نامه این سه زندانی آمده است:"برپایی مراسم ۱۶ آذر به مثابه پاسداشت و زنده نگه‌داشتن یک سنت و آیین تاریخی اعتراض و عصیان علیه استبداد،  کارزاری است که عزم و اراده دانشجویان را در اتحاد و همبستگی با اعتراضات و اعتصابات دیگر اقشار ستم دیده اعتلا می‌بخشد. از این رو، همه دانشجویان سرافراز و آگاه را فرا می‌خوانیم تا برای بزرگداشت این روز در هر دانشکده و دانشگاه متشکل و هم صدا به پا خیزند".

 

پیام این سه زندانی سیاسی و فعال سابق دانشجویی به این شرح است:

"از ۱۶ آذر ۳۲، زمانی که آن سه قطره خون خروشان بر صحن دانشگاه جاری شد، در سنت مبارزه بی‌وقفه علیه استبداد، دانشجویان نقشی پیشتاز و پیش برنده در جامعه داشته‌اند. دانشگاه، به رغم گرایش ذاتی استبداد به محو و سرکوب فریادهای آزادی خواهی، با فدیه خون‌های پاکش در سرفصل‌های گوناگون، از دهه ۶۰، خیزش تیرماه ۷۸ تا قیام ۸۸ و دی‌ماه ۹۶، به سمبلی از مقاومت و مبارزه برای آزادی در متن جامعه بدل شده است.

 

ناگفته پیداست که این میراث زنده و ماندگار، مرهون قدر و قیمتی است که جوانان دانشجو نسل در نسل به پای آرمان آزادی ریخته‌اند. روزگاری شعار ما این بود که دانشگاه سنگر آزادی است، چرا که دانشجویان می‌بایست با مرزبندی قاطع با همه دسته‌ها و باندهای حکومتی، آرمان آزادی را با ایستادن در پیشانی صف پیکاری اجتماعی در برابر استبداد جستجو کنند.

 

حال در شرایطی که اقشار مختلف جامعه، از کارگران هفت‌تپه و فولاد، معلمان، کامیونداران، کشاورزان و غارت شدگان مؤسسات مالی- رانتی تا دیگر اصناف، اقشار و مردم به جان آمده از فقر و ستم مضاعف،  فریاد حق طلبی و آزادی خواهی سر می‌دهند، تعهد مبرم و تاریخی دانشجویان اقتضای آن دارد تا متشکل تر و فعال‌تر از گذشته پا به میدان نهند و بخشی از مسئولیت این قیام را خلاقانه بر دوش گیرند.

 

به باور ما، پولی‌سازی آموزش و تحصیل به عنوان پدیده‌ای فراگیر، آن روی دیگر سکه غارت و چپاول اصناف و اقشار تحت ستم جامعه و بازتولید سیاسی دستگاهی است که موجودیتش، تنها در سایه سرکوب، اعدام و جنگ افروزی معنا می‌یابد. از این رو، هم سرنوشتی دانشگاه با دیگر مردم ستم زده،  تعهد دانشجویان را در شعله‌ور ساختن اعتراضات و خیزش‌ها و در پیوند و همگام با دیگر اقشار جامعه برای محو مناسبات ستمگرانه موجود و نبرد با چنین تقدیر و سرنوشتی کور، بیش از پیش آشکارتر و ضروری تر می‌سازد.

 

برپایی مراسم ۱۶ آذر به مثابه پاسداشت و زنده نگه‌داشتن یک سنت و آیین تاریخی اعتراض و عصیان علیه استبداد،  کارزاری است که عزم و اراده دانشجویان را در اتحاد و همبستگی با اعتراضات و اعتصابات دیگر اقشار ستم دیده اعتلا می‌بخشد. از این رو ،همه دانشجویان سرافراز و آگاه را فرا می‌خوانیم تا برای بزرگداشت این روز در هر دانشکده و دانشگاه متشکل و هم صدا به پا خیزند.

 

پیام شکیبا، آرش صادقی، مجید اسدی/ زندان رجایی شهر کرج"