برگزاری نشست «ضدامپریالیسم» در بولیوی

برگزاری نشست «ضدامپریالیسم» در بولیوی

سازمانهای مدنی, سندیکاها و فعالان حقوق بشر در نشست عالی «ضدامپریالیسم» در بولیوی به مدت سه روز گردهم می‌آیند. اکوادور یکی از کشورهایی بود که پس از 2 جولای که کشورهای اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و فرانسه از پرواز هواپیمای اوو مورالس، رئیس جمهور بولیوی ممانعت به‌عمل آوردند به شدت ابراز نارضایتی کرد و سفیران این کشورها را برای ارائه توضیحاتی مناسب فراخواند. لذا انتظار می‌رود که در این نشست بر سر بسیاری مسایل در ارتباط با حقوق و روابط بین‌المللی بحث و گفتگو شود.

نشست عالی در شهر «کوچابامبا» بولیوی, غروب روز گذشته آغاز بکار کرد و گذشته از بولیوی, شماری از کشورهای آمریکای لاتین, نمایندگان سازمان‌های مدنی, سندیکاها و مدافعان حقوق بشر که قریب هزار نفر می‌باشند, حضور یافته‌اند. این نشست در شهری که قلعه «اوو مورالس» رئیس‌جمهور و حزب آن نامیده میشود, برگزار می‌گردد. در این نشست بر سر موضوعات سیاسی, اقتصادی, حاکمیت ارضی, پیمان‌های بین‌المللی, ضدبرده‌داری و غیره بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد. همچنین مسئله نقض معیارهای بین‌المللی از سوی برخی دولت‌ها و حکومت‌ها, مورد بررسی قرار می‌گیرد.

«آلوارو گارسیا» معاون رئیس‌جمهور بولیوی در سخنان افتتاحیه نشست, ضمن اشاره به مسئله کشورهای اروپایی و اعمال ممنوعیت پرواز هواپیمای «اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی را مورد تحلیل قرارداد.گارسیا اذعان داشت که این واقعه قابل قبول نیست و افزود:«اگر تاریخ روابط میان دولت‌های جهان را مروری کنیم, می‌بینیم که حتی در حین جنگ هم یک رئیس‌جمهور به شیوه‌ای دموکراتیک انتخاب شده و به اسارت هم درنیامده». گارسیا خاطرنشان ساخت که مواضع دولت‌های فرانسه, ایتالیا, اسپانیا و پرتغال قابل قبول نیست. وی اذعان داشت که بخاطر اعمال ممنوعیت پرواز برای هواپیمای مورالس, جان او و همراهانش به خطر افتاد.

این نشست تا روز جمعه ادامه می‌یابد و انتظار می‌رود که شماری کنفرانس و پانل هم برگزار و اوو مورالس هم سخنرانی خواهد کرد.

با ادعای ربودن اسنودن فرودگاه ساعت‌ها بسته شد

در روز 2 ژوئیه, «اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی در راه بازگشت از یک کنفرانس در پایتخت روسیه بود که کشورهای فرانسه, اسپانیا, ایتالیا و پرتغال اجازه ورود به هواپیمای وی را ندادند و ساعت‌ها در هوا ماند. این مسئله تاکنون روی نداده بود. هواپیمای حامل مورالس مجبور شد در وین پایتخت اتریش بر زمین فرود آید.

فرانسه و دیگر دولت‌های مورد بحث در این مورد بیانیه‌ای صادر و ادعا کردند که بخاطر اینکه شک داشتند که آن هواپیما حامل ادوارد اسنودن باشد, اجازه فرودبه آن نداده‌اند. اقدام این دولت‌ها در بسیاری از کشورهای امریکای لاتین بویژه بولیوی محکوم شد.