جمیل بایک, عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در مقاله خود که در روزنامه «آزادیا ولات» و «ینیاوزگور پلتیکا» منتشر شده, آورده:«کردها در دوران انقلاب آزادیخواهانه بسر میبرند. با این انقلاب خود بر سوریه و همه خاورمیانه تأثیر میگذارند». بایک اذعان میدارد که بایستی «شورای عالی کرد» نیرومندتر شود و کردهای غرب کردستان متحد گردند. کردها ضمن اشاره به اهمیت کنگره ملی کردستان گفت:«عدم نیرومندی اتحاد در غرب کردستان و حتی تلاش برای از میان بردن زمینه اتحاد, برای این است که کنگره ملی کردستان برگزار نشود تا ارادهای کردی به میان نیاید. اگر اتحاد کردها از بین برود, آنگاه سیاستهای دولت ترکیه علیه غرب کردستان خطرات بسیار بزرگی را بدنبال خواهد داشت».
جمیل بایک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک درمورد توطئههای بسیار خطرناک علیه دستاوردهای کردها گفت که میگویند مقامات جنوب کردستان هم در توطئههایی پلید که علیه دستاوردهای غرب کردستان صورت میگیرد, دست دارند. وی گفت:«چنین اخبار و گزارشهایی و همچنین اسنادی که افشا میشوند, نشان میدهد که در تلاش برای نابودی اتحاد کردها هستند. همچنین دو حزب که عضو شورای عالی کرد هستند, در این روابط پلید دست دارند. چنین روابطی برای خلقکرد در غرب کردستان بسیار خطرناک است».
بایک در مقاله خود از خلقکرد میخواهد که در مقابل توطئههای موجود علیه غرب کردستان هوشیار باشند و با مبارزات خود آن را نقش برآب سازند.
متن مقاله جمیل بایک عضو شورای رهبری ک.ج.ک در روزنامه آزادیا ولات و ینیاوزگور پلتیکا:
«کردها در غرب کردستان در دوران انقلاب آزادیخواهی بسر میبرند. با انقلابهای دموکراتیک, ملی, اجتماعی و فرهنگی هم این انقلاب را نیرومندتر میسازند. با استفاده از این انقلاب بر سوریه و خاورمیانه تأثیر میگذارند. هماکنون بزرگترین و اساسیترین نیروی دمواتیزه کردن سوریه کردها هستند. کردها به خلقهای خاورمیانه روحیه میبخشند که این امر هم برای دشمنان کردها و اقتدارطلبان خطرآفرین است.
ما بخوبی میدانیم که چرا دشمنان خلقکرد و اقتدار طلبان دسپوت از پیشرفتهای غرب کردستان خشمگین هستند. اما مواضع برخی از احزاب کرد قابل پذیرش نیست. از همان اوایل اسنادی در خصوص اینکه ترکیه در صدد نابودی انقلاب غرب کردستان است, افشا شد. هدف اساسی آنها تضعیف حزب اتحاد دموکراتیک , پ.ی.د, بود. بدون شک هدف اساسی آنها جلوگیری کردها در کسب جایگاه سیاسی بود. ترکیه در خیال این بود که به کمک مقامات اقلیم کردستان این نقشهاش را عملی کند. در اسنادی که یک سال پیش وزارت خارجه ترکیه برای دفتر خود در شهر هولیر فرستاده بود, به این سیاستها اشاره شده بود. وقتی که کردها در غرب کردستان متحد شدند و شورای عالی کرد را تأسیس کردند, احمد داوداوغلو سریعا به هولیر رفت. برای فروپاشی اتحاد کردها به هر اقدامی دست زد. پیروی دولت ترکیه از چنین سیاستی امری عادی است, زیرا کسب جایگاه سیاسی از جانب کردها در بخشهای دیگر کردستان برای وی نگرانکننده است. این دولت بر تداوم سیاست انکار و نسلکشی فرهنگی کردها اصرار میورزد.
وقتی که ترکیه چنین سیاستی را پیشبرد داد, برخی از احزاب کردی در غرب کردستان که بیبنیان, بدون پایگاه مردمی و بدون نیرو هستند, به یاریرسان دولت ترکیه در ضدیت با کردها مبدل شدند. چه بسا گفته میشود که مقامات جنوب کردستان هم در چنین بازیها و توطئههای پلید دولت ترکیه سهیم هستند. در آخرین اسنادی که افشاشد, به این مهم اشاره شده. بنا به این اسناد, یک ماه پیش در هولیر نشستی علیه حزب پ.ی.د برگزار شده بود. اخبار و اسناد منتشر شده, اثبات میکنند که درصدد فروپاشی اتحاد کردها هستند. حتی در صدد فروپاشی شورای عالی کرد هستند. همچنین دو حزب کردی که در شورای عالی کرد عضو هستند در این سیاستهای پلید دست دارند. چنین سیاستها و روابطی برای اتحاد کردهای غرب کردستان بسیار خطرناک است. چنین وضعیتی اثبات میکند که کردها در رویارویی با توازنات نوین خاورمیانه و تحولات آن آمادگی لازم را ندارند. چهبسا طوری عمل میکنند که به دشمنان خلقکرد جرأت میبخشند.
بدنبال انقلاب در غرب کردستان, مبدل شدن برخی از احزاب و حکومت اقلیم کردستان به منابعی بر سر راه پیشرفت خلقکرد, به تنهایی اثبات میکند که کنفرانس ملی کردها تاچه اندازه اهمیت دارد. عدم نیرومندی اتحاد در غرب کردستان و حتی تلاش برای اتحاد نسبی موجود به این خاطر است که طی کنفرانسی ملی کردها به ارادهای نیرومند دستنیابند. عدم اتحاد موجب پیروزی سیاستهای خصمانه دولت ترکیه علیه غرب کردستان است که بسیار خطرآفرین است. آنچنان که مشاهده میشود, چنان وضعیتی حاکم است که ترکیه درصدد است به کمک مخالفان سوریه دستاوردهای کردها را نابود سازد.
در مرحلهای که توازناتی نوین در خاورمیانه در حال شکلگیری است و فرصتی برای کردها برای رسیدن به آزادی فراهم شده, اتحاد طرفهای کرد و احساس مسئولیت آنها بسیار حیاتی است.
در دوران جنگ جهانی اول , بخاطر این که کردها سازماندهی نشده بودند, کردستان به چهار بخش تقسیم شد و کردها را با نسلکشیای فرهنگی روبرو ساختند. خلقکرد در قرن بیستم تقریبا به مرز نابودی رسید. اما در قرن 21 علیرغم اشتباهات محرز بازهم کردها به نیرویی سیاسی دست یافتند. سطح آگاهی و درک آزادیخواهانه و دموکراسیطلبانه جامعه کردها بسیار ارتقاء یافته است. در مرحلهای که خاورمیانه مجددا نظمی نوین مییابد, کردها مجبورند از این فرصت طلایی به نفع خود استفاده کنند. در چنین مرحلهای تاریخی هرنوع بیمسئولیتی در غرب کردستان بسیار خطرناک است. باید تمامی کردها به ضدیت و مقابله با این خطرات برخیزند و هوشیار باشند.
باید کردهای غرب کردستان متحد شوند. همچنین باید افکار عمومی کرد و نیروهای سیاسی از این اتحاد پشتیبانی کنند. لذا نیرو بخشیدن به شورای عالی کرد بسیار مهم است. باید شورای عالی کرد در زمینههای نظامی, دیپلماتیک و بسیاری موارد دیگر به سازماندهی مستحکم خود بپردازد.
اینکه برخی احزاب و نیروها بجای ملحق شدن به شورای عالی کرد بصورت جداگانه اقدام به تشکیل گروههایی نظامی میکنند و آماده حمله به شهرها میشوند, بسیار خطرناک است. هرگونه تلاش برای تضعیف حزب اتحاد دموکراتیک و ضدیت با حقوق اساسی و دموکراتیک کردها , بزرگترین خیانت تاریخی علیه خلقکرد است. چه بسا به معنای اعلام جنگ علیه کردهاست.