حاجیاحمدی: امیدوارم غرب کردستان الگوی شرق کردستان برای اتحاد باشد
حاجیاحمدی: امیدوارم غرب کردستان الگوی شرق کردستان برای اتحاد باشد
حاجیاحمدی: امیدوارم غرب کردستان الگوی شرق کردستان برای اتحاد باشد
عبدالرحمان حاجیاحمدی, رئیس مشترک حزب حیات آزاد کردستان, پژاک در مورد آخرین تحولات کردستان مسایلی مهم برزبان راند. از نظر وی , داعش سرطانی است که در صورت نابود نکردن آن, همه را نابود خواهد کرد. همچنین افزود در صورت عدم مقاومت نیروهای متحد کردی , هولیر و سلیمانی هم اشغال میشدند.
حاجی احمدی در مصاحبه با روژنیوز میگوید نیروهای «ی.ر.ک شرق کردستان» در همه حال برای مبارزه و دفاع از جنوب کردستان حاضرند.
رئیس مشترک پژاک میگوید بیش از این از خلق کرد در شرق کردستان انتظار دارند که از مبارزات پشتیبانی کنند و امیداورند که غرب کردستان الگویی عظیم برای شرق کردستان باشد.
حاجی احمدی در مورد اوضاع منطقه خاورمیانه گفت:«خاورمیانه, بویژه کردستان با بحرانی جدی و فراگیر روبرو شده که دو دلیل اصلی دارد. یکی اینکه در جامعه جهانی امروزی در هر کشوری که سیاست حاکم نباشد, دیکتاتوریت متولد میشود و دیگر آن کشور با بحران همهجانبه روبرو میگردد. آنگا مردم از سیاست زده شده و به دین رومیبرند. تمامی جهان سوم بویژه خاورمیانه منطقهای دیکتاتور زده است. نتایج آن را هم امروزه به چشم خود میبینیم. دوم اینکه خاورمیانه منشأ اصلی انرژی کشورهای صنعتی جهان است. 56 درصد چاههای نفت جهان میان در عربستان, عراق, کویت , ایران و امارات قرار دارد و مابقی در دیگر نقاط جهان. این درصد روز به روز افزایش مییابد و خاورمیانه منشأ انرژی برای جهان صنعتی است.
حاجی احمدی در مورد توطئههای ترکیه میافزاید:«اردوغان توطئهای بر ضد کرد طرحریزی کرد که بنا به سادگی و ناآگاهی دوستان ملت کرد , فریب خوردند که زنگ خطری شد برای آمریکا.
آمریکا هم زود دست به کار شد و تلاش کرد جبههای بر ضد داعش تشکیل دهد. جبههای که داعش نتواند جنگ خود را به جنگ اسلام بر ضد جمهوری مبدل سازد. لذا آمرکیا کشورهای عربی را هم به جبهه خود جذب کرد. هماکنون قریب 60 کشور در جبهه جنگ علیه داعش هستند. در سایه سیاست ضد انسانی اردوغان و سیاستهای درست کردها, کردها هم در آن جبهه قرار گرفتند.
وی در مورد جوانب منفی داعش برای کردها گفت:«صدها روستا و شهر ما ویران شد. هزاران کرد شهید شدند و صدها هزار نفر هم آواره گشتند. هزاران زن و دختر و کودک ربوده و فروخته شدند. هنوز هم دولت عراق و حکومت اقلیم جنوب کردستان , وزیر پیشمرگه, پارلمان و احزاب حاکم کوچکترین مسئولیت آن را تقبل نکردهاند. تلاش میکنند آن را واقعهای عادی و طبیعی جلوه داده و به خورد کردها بدهند.
چه بسا فاجعه شنگال یکی از صفحات سیاه تاریخ کردها است و فراموش نخواهد شد. پرستیژ پیشمرگه شکسته شد. کاریزما و شهرت آنها در جنگ و غیرتمندی و شکستناپذیری آنها در داخل و خارج خدشهدار شد. مسئولین حکومت اقلیم برای پنهان کردن این نواقص و خطاهای خود, فقدان سلاح مدرن را بهانه قرار دادند. همانها بودند که چندی پیش میگفتند: دیگر زمان چگوارا و جنگ مسلحانه بسر رسیده است.
داعش هم نیرویی است دارای ایدئولوژی خطرناک که موجب حمایتها و دوستی بینظیر جامعه جهانی با کردها شد. تاکنون هیچ واقعهای در تاریخ کرد و کردستان نتوانسته همچو مقاومت کردها در کوبانی برضد داعش, نیروهای کردستان و ملت کرد را به هم نزدیک سازد.
مسئله دوم هم این است که برای نخستین بار است در تاریخ انسانی که زنان فرصتی یافتند تا در عرصه عملی نیرو و توانایی خود را اثبات کرده و در همه عرصههای حیات چیزی از مردها کم نداشته باشند. امروز در کوبانی و کردستان, فردا هم در خاورمیانه , و در آینده هم در سراسر جهان به حقیقتی انکارناپذیر مبدل میگردد.
رئیس مشترک پژاک در مورد نقش نیروی ی.ر.ک شرق کردستان در رویارویی با داعش در شنگال, مخمور و کرکوک, گفت:«هرچند این سئوال مربوط به کودار است, اما تاجایی که مطلع هستم, کودار پیش از هر حزب و سازمانی کردستانی, هم از طریق اطلاعرسانی و هم بصورت مستقیم, مسئولیت حکومت و احزاب حاکم را مطلع ساخت که نیروهای ی.ر.ک در همه زمان و مکانی برای مبارزه از جنوب کردستان حاضر هستند.
حاجی احمدی در پاسخ به این پرسش که «آیا تاکنون درنظر داشتهاید که نیروی گریلا به کوبانی روانه کنید؟» گفت:«این را کودار میداند. اما در هر بخشی از کردستان اگر خلق ما نیاز داشته باشد, حال چه مادی و چه معنوی, وظیفه همه احزاب دیگر بخشهای کردستان است که به آنها کمک کنند و این یک وظیفه ملی است. نیروهای ی.ر.ک اگر چه مستقیما هم نباشد, اما بصورت غیرمستقیم در مقاومت کوبانی سهیم شدهاند. زیرا شهدای اهل شرق کردستان در کوبانی کم نیستند.
حاجی احمدی در مورد پشتیبانیهای مالی شرق کردستان به شنگال و کوبانی, گفت:«خلقی که 70 سال پیش یک جمهوری تأسیس کرد, بیش از این از آنها انتظار داریم که پشتیبانی کنند و امیدوارم که به این پشتیبانیهای خود تا پیروزی غرب کردستان ادامه دهند.»
وی در مورد به انحرافکشاندن روند کمکهای انسانی مردم شرق کردستان به شنگال و کوبانی از سوی برخی قدرتها و نیروها, گفت:«خلق کرد در شرق کردستان بسیار آگاه است و مدام آماده است در میدان عمل باشد. با نگاهی به زندانهای ایران و اعدام فعالان, پاسخ این مسئله را درمییابیم. البته پژاک هم حزبی با تجربه است و دارای نیرویی مردمی. پژاک میداند کی, چگونه و به چه شیوهای فعالیت کند».
رئیس مشترک پژاک در مورد «پیمان دهوک» گفت:«هرچند بسیار دیر بود, اما نسبت به نتایج آن پیمان بسیار امیدواریم. نیروهای غرب کردستان متحد شدند. انتظار داریم روسای احزابی که تاکنون در هولیر بسر بردهاند, به کوبانی بازگشته و در کنار دیگر روسای احزاب و مقامات آن کانتون در جبهه مقدم نبردهای ی.پ.گ قرار گیرند.
وی در مورد اتحاد احزاب شرق کردستان گفت:«تاکنون اتحادی صورت نگرفته و امیدوارم غرب کردستان الگوی شرق کردستان شود».
وی در مورد تلاشهای کودار در این زمینه افزود:«چند ماه پیش کودار به دیدار با همه احزاب کردی ساکن در جنوب کردستان رفت و تلاشهایی برای متحد ساختن احزاب شرق کردستان در جریان است».
همچنین در مورد کنگره ملی گفت:«به اعتقاد من دخالت مستقیم و غیرمستقیم ایران و بویژه ترکیه موجب عدم برگزاری کنگره ملی کردها شد, اما امیدوارم که پس از فاجعه شنگال و شوکی که بر هولیر وارد شد و بدنبال قهرمانی بینظیر کوبانی و حمایتهای کردستانی و بینالمللی, کنگره کردستان برگزار شود.»
حاجی احمدی در خاتمه از خلق کرد در شرق کردستان خواست که در فعالیتهای آزادیخواهی ملی در همه بخشهای کردستان حضور یابتند و در تمامی عرصهها تلاش و مبارزه کنند. وی خواست که فعالیتهای هیچیک از احزاب شرق کردستان زیر ذرهبین نباشد و بی طرفانه باشد. گفتند باید خلق کرد برای هر واقعه احتمالی در کردستان و خاورمیانه, حاضر باشد.