کاکه‌باوه: باید اتحادیه اروپا علیه موج اعدام‌ها در ایران اقدام کند

امینه کاکه‌باوه, پارلمانتار کرد عضو حزب چپگرای سوئد رژیم ایران را بخاطر اعدام سامان نسیم و برادران افشاری, بشدت محکوم کرد و از اتحادیه اروپا خواست که برای جلوگیری از موج اعدام‌ها و نقض فاحض حقوق بشر در ایران, تلاش‌هایی بخرج دهد.

امینه کاکه‌باوه, پارلمانتار کرد عضو حزب چپگرای سوئد رژیم ایران را بخاطر اعدام سامان نسیم و برادران افشاری, بشدت محکوم کرد و از اتحادیه اروپا خواست که برای جلوگیری از موج اعدام‌ها و نقض فاحض حقوق بشر در ایران, تلاش‌هایی بخرج دهد.

کاکه‌باوه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری فرات, بیان کرد که پس از برسر کار آمدن حسن روحانی , برخی جناح‌های لیبرال و چپ در ایران بیهوده امیدوار شدند که در حوزه حقوق بشر تغییراتی مثبت روی می‌دهد,‌اما در سالهای اخیر, کاملا شفاف شد که ایران از سوی روحانی نه, بلکه توسط خامنه‌ای و شورای نگهبان مدیریت می‌گردد.

کاکه‌باوه افزود در ایران که قوانین اسلامی و دینی به اصطلاح حاکم است, حتی اگر روحانی هم بخواهد, بدون تأیید شورای نگهبان نمی‌تواند هیچ رفرمی انجام دهد. چه بسا رئیس جمهور ایران چنین نیاتی هم ندارد.

وی افزود:«رژیم ایران که بخاطر تحریم‌ها در تنگنا قرار گرفته, برای اینکه نفسی تازه کند, پذیرفت که برنامه اتمی تحت نظارت بازرسان سازمان انرژی اتمی بین‌المللی قرار گیرد. با این ترفند از فشار تحریم‌ها کاست. ولی در عین حال بر فشارها و سرکوب‌گری‌های خود علیه کردها , بلوچ, سوسیالیست‌ها, زنان و قشر کارگر افزود».

کاکه‌باوه در ادامه اظهار کرد که رژیم ایران کردها و زنان را که دینامیک مبارزات اجتماعی هستند, هدف قرار داده است, کردها را اعدام و زنان را بیش از پیش استثمار می‌کند.

وی افزود:«درصدد ارعاب مردم هستند تا از مبارزات آنها جلوگیری کنند, ولی نمی‌توانند کردها, مخالفان سیاسی و زندان را مرعوب سازند. علی‌رغم ممنوعیت‌ها, اما کارگران و زحمتکشان خود را سازماندهی می‌کنند و به راهپیمایی هم دست می‌زنند. خلقی که نسبت به اعمال ممنوعیت‌های رژیم نارضایتی نشان می‌دهد, مصرانه مبارزاتش را ادامه می‌دهد».

کاکه‌باوه در مورد مواضع اتحادیه اروپا و کشورهای غربی علیه رژیم ایران هم گفت:«وقتی مسئله حقوق بشر مطرح باشد, ایران هیچ چیزی برایش مهم نیست , حتی به غرب هم وقعی نمی‌نهد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهند می‌خواهند به بازار ایران دسترسی یابند. رژیم ایران هم به چنین چیزی احتیاج دارد. هر دو طرف به منافع خود می‌رسند. اتحادیه اروپا, روابط خود با عربستان, قطر, ایران و کشورهایی امثال آنها را هیچ‌گاه در راه کسب حقوق انسانی, برهم نمی‌زند».

کاکه‌باوه تأکید کرد که مسئله اعدام‌ها در ایران را باردیگر در پارلمان سوئد مطرح خواهند کرد و از اتحادیه اروپا خواست که در ضدیت با این روند در ایران, اقدام کند.