کالکان: محور اساسی مذاکرات 10 ماده پیش‌نویس است

دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک گفت:«در بیانیه هیأت حزب ه.د.پ در 28 فوریه 10 ماده اصلی مذاکرات اعلام شد. اگر این ده ماده عملی گردد, ترکیه دموکراتیزه و مسئله کرد حل خواهد شد. محور اساسی مذاکرات آن ده ماده است».

دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک گفت:«در بیانیه هیأت حزب ه.د.پ در 28 فوریه 10 ماده اصلی مذاکرات اعلام شد. اگر این ده ماده عملی گردد, ترکیه دموکراتیزه و مسئله کرد حل خواهد شد. محور اساسی مذاکرات آن ده ماده است».

دوران کالکان, عضو کمیته رهبری پ.ک.ک در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «مدنوچه» به پرسش‌های خبرنگار آن پاسخ داد و مسایل سیاسی روز را تحلیل کرد.

کالکان ضمن گرامیداشت نویسنده و استاد بزرگ قلم, یاشار کمال, به خانواده وی و خلق کرد تسلیت گفت. وی افزود:«در سایه تلاش‌های این انسان‌های بزرگی چون یاشار کمال جامعه به مرحله امروزی رسیده است. وی در هماهنگی با مبارزات رهبر آپو به پیش تاخت».

کالکان خاطرنشان ساخت که یاشار کمال در اذها ملت کرد آزادیخواه و نیروهای دموکراتیک جامعه ترکیه همیشه زنده و جاودان خواهد بود.

ما حسن‌نیت نشان دادیم

کالکان در مورد کنفرانس خبری ه.د.پ و دولت ترکیه در مورد مذاکرات صلح در کاخ دولماباغچه گفت این نتیجه در سایه مبارزات درازمدت حاصل شد. وی افزود جنبه مثبت این کنفرانس خبری, تأکید بر «ادامه آتش‌بس» است.

کالکان در ادامه اظهار کرد:«برای پیشبرد روند صلح گامی مهم و جدی است, اما این وضعیت به ناگهانی و بدون مبارزه حاصل نشده است. باید ارزش رنج‌های زیاد رهبر آپو که صبورانه و تلاش‌گرانه بود, دانست. این رنج‌ها در حال حاضر تعیین‌کننده‌ترین است. بسیار بامعنی می‌باشد. همانطور که رهبر آپو هم گفتند: این اقدام تنها برای نشان دادن «حسن‌نیت» است. کارهای زیادی هست که باید انجام شود. مسئله مهم , هم‌اکنون پایدار ساختن آتش‌بس موجود است».

کالکان تأکید کرد که بخاطر مواضع منفی دولت آ.ک.پ ترکیه, روند صلح با خطر زیادی روبروشده بود. وی گفت:«مذاکرات در شرف پایان بی‌نتیجه بود. کنفرانس خبری ه.د.پ و آ.ک.پ در کاخ دولماباغچه و قرائت پیام رهبر آپو به معنای تداوم روند گفتگوها تا زمان انتخابات ترکیه است».

وی افزود تنها راه برای ترکیه, عمل به ده‌ ماده پیش‌نویس مذاکرات صلح است. وی گفت اما برخی‌ها با طرح برخی مسایل تنگ‌نظرانه , پوچ و بیهوده می‌خواهند به سیاست مشغول‌سازی دست زنند. باید همگان در قبال این مواضع هوشیار باشند.

ده ماده؛ محور اصلی

کالکان بیان کرد تا دیر نشده باید گفتگوها در مورد ده ماده پیش‌نویس مذاکرات آغاز شود و افزود:«ادعا می‌کنند که مشکل اساسی مسلح بودن پ.ک.ک است. ولی حقیقت این است که این مشکل بخاطر فقدان دموکراسی به میان آمد. تبعیض, فشار و سرکوبگری موجب به وجود آمدن مسئله کردشد. اگر این مسایل رفع گردد و دموکراسی تحقق یابد, و همچنین برای حل مسایل برخوردی دموکراتیک صورت گیرد, بر اساس آن, همه مسایل ترکیه حل خواهد شد. پ.ک.ک مدام اعلام کرده که برای حل مسئله کرد با این راهکار حاضر است و اصلی‌ترین بازیگر و نیروی حل می‌باشد. در این زمینه هم بی‌نهایت مصمم و مصر است. اما نباید اهداف را وارونه جلوه داد و حقایق را تحریف کرد. در جریان مذاکرات گفته شد «نباید کار آخر را اول و کار اول را آخر انجام داد». این به چه معناست؟ به این معناست که برای حل مسئله دموکراتیزاسیون باید گام‌هایی مثبت برداشته شود, انسانها دارای ذهنیتی دموکراتیک باشند و دموکراسی‌ای نیرومند به ارمغان آورند. در بیانیه مشترک ه.د.پ و دولت ترکیه در 28 مارس ده ماده اساسی مذاکرات صلح اعلام شد. اگر این ده ماده عملی گردد, ترکیه دموکراتیزه و مسئله کرد حل خواهد شد. این اساسی‌ترین محور مذاکرات است. بر این اساس حسن‌نیت کردها نشان داده شد. وقتی رهبر آپو روند صلح را آغاز کرد, گفت باید همه طرف‌ها به وظایف خود عمل کنند.

هم‌اکنون در مورد موجودیت ما گفتگو می‌شود. درخواست‌هایی کردند. رهبر آپو هم حسن‌نیت خود را اثبات کرد. باید گفت که پ.ک.ک از 2 آگوست سال 1999 تاکنون روندی اینگونه را آغاز کرده است. قبل از آن در سال 1998 گامی مشابه آن برداشته شده بود. اما دولت ترکیه چنان وانمود می‌کند که انگار پ.ک.ک هیچ گامی برنداشته است و با صلح مخالف است. این برخوردها صحیح نیست. کسی حق ندارد بگوید پ.ک.ک طرفدار حل دموکراتیک و صلح نیست. رهبر آپو بزرگترین نماینده صلح و دموکراسی است. پیشاهنگ حل دموکراتیک, آفرینش‌گر فلسفه و دموکراسی دموکراسی, صلح و آزادی است. ملت کرد و پ.ک.ک را هم مطابق این فلسفه و تئوری آموزش داد. لذا تلاش برای فروپاشی پ.ک.ک بیهوده است. مسئله مهم این است که ده ماده اساسی مذاکرات صلح بدون تعلل مورد گفتگو قرار گیرد و قربانی انتخابات نگردد. نباید با چنین گام‌هایی بیهوده به باد داده شود».

کالکان تأکید کرد که باید رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان بتواند با سازمان خود روابطی برقرار و دیدارهایی انجام دهد.

کالکان بیان کرد که همچو جنبش و ملت کرد مدام پیرو خط‌ مشی مبارزاتی رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان هستند و افزود:«در گذشته اینگونه بود, امروزه چنین هست و فردا هم چنین خواهد بود. آغازگر روند صلح رهبر آپو است. اما مسئله اساسی چیست؟ پیامی چند جمله‌ای قرائت شد. سری ثریا اوندر با خواندن دو جمله , پیام رهبری را اعلام کرد. خواندن دو جمله آن هم با واسطه‌بودن کسی دیگر چطور می‌تواند موجب پیشبرد روند صلح شود؟ چطور می‌تواند در این مرحله راه را برای حل هموار سازد. بعنوان مثال , ما نمی‌دانیم رهبر آپو به چه شیوه‌ای وضعیت کنونی را تحلیل کرده‌اند. نتیجه گفتگوها هنوز به دست ما نرسیده است. آگاهی از مسایل هم صرفا با دیدار با یک هیأت که ممکن نمی‌گردد. می‌گویند: چیزی بگویند تا مردم , گریلا و تمامی مردم کشور را ترک کرده و بروند. اینگونه نمی‌شود. اگر مسئله باشد باید رهبر آپو شخصا به گریلا , حزب و مردم اعلام کند. اگر خود ایشان نگویند, چطور می‌تواند بر انسانها تأثیرگذار شده و متقاعدشان سازد. حقیقتا ما نمی‌دانیم که رهبر آپو وضعیت را چگونه ارزیابی و تحلیل می‌کنند. مسایلی مختصر به ما اعلام شد, غیر از اینها ما نمی‌دانیم در چه فکری هستند. ما باید کاملا مطلع شویم. باید رهبر آپو بتواند با سازمان دیدار مستقیم انجام دهد».

پیروزی تل‌حمیص, پیروزی خلق‌هاست

کالکان در ادامه در مورد مقاومت غرب کردستان هم گفت:«در سایه پیروزی عملیات تل‌حمیص, خلق‌ها در کوبانی هم متحد شده و مقاومت می‌کنند. از اروپا گرفته تا استرالیا به صفوف مقاومت پیوستند. اعراب, سریانی, ارمنی, کرد  و ترکمن متحد شده‌اند. اثبات شده که پ.ک.ک با توسل به سلاح خود هم می‌تواند موزائیک خلق‌ها را تشکیل داده و تمامی خلق‌ها را بربنیان حیات دموکراتیک و آزاد در سطحی بالا گردهم آورد و متحد سازد. در شخص شهید انقلابی و انترناسیونالیست اهل استرالیا, یاد و خاطره همه شهدای قهرمان این مبارزات را گرامی می‌دارم. حمله به روستاهای سریانی‌ها و قتل‌عام آنها توسط تبهکاران را هم بشدت محکوم می‌کنم».

کالکان در خاتمه گفت خطر فاشیسم داعش علیه غرب کردستان بسیار تضعیف شده و آن گروه تبهکار دچار فروپاشی شده است.