کنفرانس ملی کردها طی یک ماه آینده برگزار خواهد شد

کنفرانس ملی کردها طی یک ماه آینده برگزار خواهد شد

روز گذشته نخستین گام برای برگزاری «کنفرانس ملی کردها» که آرزوی چندین ساله خلق‌کرد است, نخستین گام برداشته شد. در نشست مقدماتی روز گذشته در شهر هولیر, تصریح شد که برای رسیدن کنفرانس به اهداف خود, باید همه جریانات از اتخاذ مواضع حزبی و ایدئولوژیک دوری کنند. در این نشست از همه احزاب و جریانات خواسته شد که طی دو روز آینده نمایندگان خود برای عضویت در «کمیته برگزارکننده» را معرفی کنند.

نمایندگان 39 سازمان مدنی و حزب سیاسی در مرکز ریاست اقلیم کردستان در شهر صلاح‌الدین برای بررسی چگونگی «کنفرانس ملی کردها» گردهم آمدند. پس از نشستی که 4 ساعت بطول انجامید, تصمیم گرفته شد که «کمیته برگزارکننده کنفرانس» تشکیل شود. در پایان, اعلام شد که همه احزاب 2 روز وقت دارند که نمایندگان خود را برای عضویت در این کمیته معرفی نمایند.

پس از اتمام نخستین نشست «تشکیل کمیته برگزارکننده کنفرانس ملی کردها» بیانیه‌ای صادر شد. بیانیه چنین است:

«در روز دوشنبه, 22 ژوئیه 2013 در دفتر ریاست اقلیم کردستان و با شرکت 39 حزب و جناح سیاسی هرچهار بخش کردستان و بنا به درخواست و پیشنهاد مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان, نخستین نشست بررسی راهکارهای برگزاری کنفرانس ملی کردها برای تشکیل «کمیته برگزارکننده» برگزار گردید.

در این نشست, نخست رئیس اقلیم کردستان به نمایندگی از سوی خود, رهبر ملت‌کرد عبدالله اوجالان و جلال طالبانی به نمایندگان همه احزاب خیرمقدم گفت و به برخی نکات استراتژیک و اساسی در خصوص برگزاری کنفرانس ملی کردها, پرداخت. تمامی جناح‌های شرکت‌کننده در نشست, دیدگاه‌ها و نظرات خود را برزبان راندند. نمایندگان جناح‌ها و احزاب خاطرنشان ساختند که باید خلق‌کرد از گفتمان و استراتژی‌ای متحدانه خاص خود مبتنی بر صلح‌جویی, حیات مشترک و فعالیت برای رسیدن به راهکاری مشترک برای چاره‌یابی سیاسی و صلح‌جویانه و برابر مسئله‌کرد, برخوردار شود.

این نشست به این مسئله اهمیت داد که باید زبان خاص گفتگوها, آشتی‌خواهی و راهکارهای دموکراتیک با توجه به احترام به اراده خلق‌ کرد در همه بخش‌ها و ویژگی‌های هر بخش کردستان بکار گرفته شود. همچنین تأکید شد که از تحمیل مواضع و خواست‌های ایدئولوژیک تنگ‌نظرانه حزبی, خودداری شود و تنها برای به نتیجه رسانده کنفرانس, تلاش شود.

در این نشست همچنین تأکید شد برای اینکه کنگره به شیوه‌ای عملی برگزار شود, به موفقیت بیانجامید و در خدمت خلق‌کرد قرار گیرد, و همچنین برای پیشبرد حقوق بشر, آزادی و بویژه حقوق زنان, باید در راستای ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک, گام‌هایی اساسی برداشته شود. همچنین همه احزاب بر این عقیده بودند که باید برای به موفقیت رساندن کنفرانس و پیشبرد امور لجستیکی و رساندن پیام‌ها و اهداف کنفرانس و همچنین ایجاد مکانیسمی کارا و عملی ساختن تصمیمات اخذ شده, کار و فعالیت صورت گیرد. همچنین همه احزاب و جناح‌ها بر مشارکت فعالانه زنان, جوانان و نمایندگان سازمان‌های فعال مدنی در راستای ایجاد حیات مشترک برای تمامی خلق‌های کردستان, تأکید کردند.

در نشست هولیر بر اهمیت استحکام روابط میان احزاب سیاسی هرچهاربخش کردستان تأکید شد و گفته شد که باید فعالیت‌های مشترک از سوی جریانات سیاسی غرب کردستان برای کسب حقوق مشروع کردها گسترش یابد.

در پایان نشست تصمیم گرفته شد که «کمیته برگزارکننده» از 21 عضو تشکیل شود و نمایندگی همه احزاب کردستان را برعهده گیرد تا هرچه زودتر کنفرانس برگزار گردد».

احزاب و سازمان‌های شرکت‌کننده در نشست هولیر:

حزب کارگران کردستان, پ.ک.ک

حزب حیاد آزاد کردستان, پژاک

حزب دموکرات جنوب کردستان

حزب اتحادیه میهنی کردستان, ی.ن.ک

کنگره جامعه دموکراتیک

حزب دموکرات کردستان ایران

حزب صلح و دموکراسی

شورای میهنی کردهای سوریه

مجلس خلق غرب کردستان

حزب دموکرات کردستان

کنگره ملی کردستان

حزب همبستگی اسلامی کردستان

 جمعیت اسلامی کردستان

حزب تغییر(گوران)

حزب کمونیستی کردستان

 حزب سوسیالیست دموکرات کردستان

حزب کمونیست کردستان

حرکت اسلامی کردستان

حزب زحمتکشان کردستان

جمعیت حقوق بشر شمال کردستان

حزب آزادی کردستان

حزب «پ.س.ک»

هاک‌ ـ پار

حزب «ک.س.ک»

حزب استقلال کردستان

جنبش دموکراتیک زنان کردستان

کومله انقلابی زحمتکشان کردستان ایران

کومله کونیستی ایران

گروه دیالوگ دجله و فرات

حزب آزادی و سوسیالیسم

کومله زحمتکشان کردستان ایران

سازمان خبات کردستان ایران

میادر

حرکت اسلامی خلق

حزب حل دموکراتیک کردستان, پ.چ.د.ک

کادپ

«د.د.ک.د»

حزب آینده کردستان

حزب «ی.ن.د.ک»

حزب دموکرات شمال کردستان