معلوم نیست وامهای‌هنگفت بانک‌جهانی برای زنده‌کردن دریاچه اورمیه به کجا واریزشدند

معلوم نیست وامهای‌هنگفت بانک‌جهانی برای زنده‌کردن دریاچه اورمیه به کجا واریزشدند

در حالیکه نزدیک به 80 درصد دریاچه اورمیه کاملا خشک شده است گفته می شود مدیرانی که برای حل مشکل دریاچه انتخاب شده‌اند سررشته‌ای از کار نداشته‌ و هر روز وضع آن را بدتر می‌کنند. همچنین گفته می شود که حکومت ایران برای زنده کردن دریاچه اومیه وامهای هنگفتی از بانک جهانی گرفته که معلوم نیست این پول به کجا سرازیر شده است .

بهروز دهزاد کارشناس اکولوژی آب‌های داخلی ایران در گفتگویی با خبرگزاری ایسنا ، انتقال آب رود ارس به دریاچه اورمیه را بی فایده دانسته و گفته این طرح بدون مطالعه و بررسی ابعاد تخریب انجام شده است.

به گفته این کارشناس اکولوژی با وجود مبالغ هنگفتی که برای انتقال آب رود ارس خرج شده است اما آبی که منتقل می‌شود اصلا به دریاچه نرسیده و روستاییان در میان راه آن را برداشت می‌کنند که این به دلیل عدم در نظر گرفتن اصول و قوانین شیوه انتقال آب بوده است .

بهروز دهزاد می گوید بسیاری از کارشناسان، سدها را عامل خشکی دریاچه اورمیه معرفی می‌کنند در صورتی که دریاچه اورمیه از زمانی دچار این سرنوشت شده که جاده‌ای را به صورت کاملا غیرعلمی و غیراصولی در وسط آن احداث کرده و با تخریب یک کوه و ریختن سنگ‌های آن به داخل آب، دریاچه را به دو نیم تقسیم کرده‌اند.

این کارشناس اکولوژی با بیان آنکه مدیران انتخاب شده برای حل مشکل دریاچه سررشته ای از کار ندارند و با اقدامات نامناسب خود وضع را از آنچه هست بدتر می کنند می گوید برای نجات دریاچه اورمیه باید پیش از هر کاری جاده را از میان برداشت چرا که این جاده با جلوگیری از حرکت آب موجب گرم شدن آب و افزایش تبخیر آن می شود.

بهروز دهزاد به خبرگزاری ایسنا گفته است در اواخر دولت دهم پروژه‌ای با همکاری بانک جهانی برای نجات دریاچه اورمیه طراحی شد که حتی یک صفحه کاغذ هم از وضعیت اجرای آن ارائه نشده و در آخر هم اصلا معلوم نشد وام‌های هنگفتی که از بانک جهانی گرفته شده و باید بازگردانده شود کجا رفت؟