انقلاب غرب کردستان انقلابی متعلق به خلقهای منطقه است

انقلاب غرب کردستان انقلابی متعلق به خلقهای منطقه است

"پس از بهار خلقها در منطقه‌ و سرنگونی حکومتهای تونس ، لیبی و مصر ، اعتراضات، در سوریه‌ آغاز شدند. امری که‌ در جریان آن، خلق کرد در غرب کردستان با پیروی از راهکار موسوم به‌ خط سوم، در تلاش است تا حاکمیت خلق را فارغ از منافع کشورها در غرب کردستان حاکم کند. "

قیام خلقهای عرب از سال 2011 از کشور تونس آغاز شد و به مرور زمان به بیشتر کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی سرایت کرد .

هرچند که پس از سرنگونی نظامهای حاکم، تغییرات دمکراتیک چندانی به نفع خلقها ایجاد نشد اما پس از سرنگونی نظام مصر نوبت انقلاب به سوریه رسید .

در جریان انقلاب سوریه شرایط تازه ای بر غرب کردستان حاکم شد و مردم این بخش از کردستان با توجه به نظریه ها و ایده های اوجالان راه جداگانه ای را از دیگر مخالفان سوری برای مبارزه و دستیابی به مطالبات ملی و دمکراتیک شان در پیش گرفتند .

جنبش مردمی غرب کردستان نه قدرتهای فرادست و نه طرفهای تمامیت خواه تحت چتر تشکلهای اصلی مخالفان سوری را نپذیرفت و مشی مبارزاتی خود را به عنوان خط سوم اعلام کرد.

پس روزهای هفدهم و هجدم جولای سال 2012 که دمشق شاهد وقوع زنجیره ای از حملات انفجاری بود کردها در روز نوزدهم جولای در شهرستان کوبان تمامی مراکز دولتی رژیم بعث سوریه را تحت کنترل خود در آورند .

در این جریان کمیته های مردمی دفاع مدنی به دستور مجلس خلق کوبان اداره و امور تمامی اماکن دولتی ، ساختمان شهرداری و پانزده سازمان رسمی دیگر را به دست گرفتند.

در آنزمان عایشه افندی عضو مجلس خلق کوبان اعلام کرد کردها برای جلوگیری از کشیده شدن درگیریهای میان مخالفان سوری و حکومت به غرب کردستان چنین تدبیری اندیشیده اند .

مردم غرب کردستان پس از کوبان موفق به آزادسازی دیگر مناطق خود شدند و نهایتا برای مدیریت امور شهری و سیاسی و اقتصادی خود یک هیئت رهبری تحت نام " شورای عالی کرد " تأسیس نمودند.

بدنبال تأسیس شورای عالی کرد در روز بیست و نهم ماه جولای پارسال صدها هزار نفر با حضور هماهنگ در خیابانها شورای عالی کرد را به عنوان اراده برآمده از جامعه خویش به رسمیت شناختند.

کردها علاوه بر پیشرفت در زمینه سیاست و دیپلماسی همچنین از لحاظ قدرت دفاعی نیز به پیشرفت قابل توجهی رسیده بودند و نیروی متشکل " واحدهای مدافع خلق " از سال 2011 وظیفه دفاع از مردم و دفاع از دستاوردهای غرب کردستان را بر عهده گرفته بود.

در روز تشکیل گردان واحدهای مدافع خلق در کوبان فرماندهی کل نیروهای ی.پ.گ اعلام کرد پس از آزاد سازی کوبان از دست رژیم بعث اکنون امور همه سازمانها به مجلس خلق و نهادهای سیاسی واگذار شده است . ی.پ.گ این اقدام را همچنین بخشی از انقلاب سراسری سوریه خواند .

واحدهای مدافع خلق در طول این دو سال مقاومتی سخت در برابر حملات دولتی و گروههای مخالف مسلح تحت حمایت کشورهای خارجی در حلب ، عفرین ، سریکانی ، عاموده و حسکه از خود نشان داده و تاکنون دهها مبارز ی.پ.گ در این جریان جان خود را از دست داده اند .

این نیروی متشکل دفاعی خیلی زود مورد اعتماد مردم قرار گرفت و دختران و پسران کرد و حتی مردم دیگر خلقهای ساکن غرب کردستان نیز دسته دسته برای دفاع از خاک و مردمان خود به صفوف واحدهای مدافع خلق پیوستند.

بخش بزرگی از نیروهای ی.پ.گ را زنان تشکیل می دادند که پس از گذراندان آموزشهای اولیه خود در ارتشی منظم تحت عنوان " واحدهای مدافع زنان " یا " ی.پ.ژ " سازماندهی یافتند .

کردها علاوه بر این نیروهای سازمان یافته تدافعی، در داخل شهرها نیز برای تأمین امنیت از نیروهای انتظاماتی برخوردارند که اعضای آن پس از گذراندن دوره هایی آکادمیک و فراگیری آموزشهای لازم به این مسئولیت برگزیره می شوند.

"از انقلاب غرب کردستان می توان به عنوان انقلاب خلقهای منطقه نیز نام برد ، انقلابی که اساس کار خود را مبنی بر آموزش و سازماندهی و مشارکت مردمی قرار داده است ."

پس از آزادسازی شهرهای غرب کردستان توسط مردم، بلافاصله فعالیتها برای تشکیل یک نظام خودمدیر دمکراتیک افزایش یافت و این هدف با تشکیل مجالس خلق در تمامی روستاها و شهرها همراه بود .

در همین راستا در شهرهای دیرک ، گرکی لگه ، تربسپی ، قامشلو ، عاموده ، دربیسی ، سریکانی ، تل تمیر ، کوبان ، عفرین و همچنین در شهرهای دمشق ، حلب ، رقا و حسکه سوریه مجالس و خانه های ملت تأسیس شدند.

خلقهای آشوری ، سریانی ، عرب ، چچن ، کلدانی و ارمنی هرچند که در آغاز با احتیاط با مدل  پیشنهادی کردها برخورد کردند اما بعدها و پس از مشاهده عملکرد و پیشرفت کردها در این مجالس خلق جای گرفتند.

در این بین تلاشهای گسترده ای هم در زمینه آموزش و پرورش صورت گرفت و دهها موسسه آموزشی و آکادمی تأسیس شدند.

برگزاری دوره ها و کلاسهای آموزش به زبان کردی از جمله اقدامات مهم در این راستا بود .

همچنین نهاد زبان کردی نیز با احداث بیش از 100 مدرسه و تعلیم نزدیک به هزار آموزگار تدریس به زبان کردی به دانش آموزان را در بیشتر مناطق آغاز کرد .

در زمین فرهنگی نیز غرب کردستان بسیار غنی است و در بسیاری از شهرها مراکز فرهنگی و هنری فعالیتهای قابل توجهی داشته اند .

برای تأمین نیازهای اجتماعی و چاره یابی مشکلات نیز کمیته های اقتصادی ، صلح ، عدالت و خدمتگذاری تشکیل شده اند .

فعالیتهای مربوط به زنان و جوانان که از پایه های اصلی مدل خودمدیریتی دمکراتیک هستند نیز در این مدت پیشرفت چشمگیری داشته و این دو قشر از سازمانیافتگی بیشتری برخوردار شدند.

زنان سازمان تشکیلاتی خود تحت نام " اتحادیه استار " و مجالس و موسسات خود را در همه شهرها دایر کردند و در همه مسائل جزئی و مهم در رده های تصمیم گیری نقشی تعیین کننده دارند .

اکنون در غرب کردستان در همه نهادهای مسئول سیستم دو رئیسه متشکل از یک زن و یک مرد حاکم است و زنان عملا در همه تصمیم گیریها، حقوقی برابر با مردها دارند.

جوانان و دانش جویان نیز با تشکیل " جنبش جوانان انقلابی " و " فدراسیون محصلین میهن دوست " سازمان یافتگی خود را تقویت کردند.

امسال همچنین شاهد پیشرفت عمده ای نیز در زمینه رسانه ای و مطبوعات بودیم و کردهای غرب کردستان اکنون از خبرگزاری ،رادیو و تلویزیون ، روزنامه و مجله نیز برخوردارند .