رئیس کمیسیون کشاورزی: همه طرح‌های خودکفایی ایران شکست خورده‌اند

رئیس کمیسیون کشاورزی: همه طرح‌های خودکفایی ایران شکست خورده‌اند

عباس رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ایران، به روزنامه شرق گفته است که "همه طرح‌های خودکفایی کشاورزی دولت شکست خورده‌اند."

به گزارش بی‌بی‌سی به نقل از روزنامه شرق, آقای رجایی گفته در سال گذشته حدود ۷۰ درصد گندم و ۹۰ درصد روغن مورد نیاز ایران وارداتی بوده است.

به گفته او ایران در سال گذشته هفت میلیون تن گندم، یک و نیم میلیون تن برنج و بیش از یک میلیون تن شکر وارد کرده است.

به گفته او حجم واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی در یک سال به ۱۲میلیارد می‌رسید.

آقای رجایی با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت محمود احمدی‌نژاد و اتکای زیاد این دولت به واردات گفته است که "سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت و همین‌ طور سیستم تفکری دولت در این سال‌ها، اشتغال و تولید کشاورزی در سایر کشورها را تضمین کرده است."

دولت محمود احمدی‌نژاد از سال‌های نخستین روی کار آمدنش بابت بالا بردن چشمگیر حجم واردات مورد انتقاد قرار داشت و مخالفان آقای احمدی‌نژاد "واردات سیر چینی" را به نمادی از سیاست‌های اقتصادی او بدل کرده بودند.

واردات بالا با توجه به وضع تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت و نظام بانکی ایران مشکلات اقتصاد این کشور را پیچیده‌تر کرده است.

 رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به روزنامه شرق گفته است: "وقتی تقریبا ۷۰ درصد دان مورد نیاز تولید طیور وارداتی است... اگر به هر دلیلی مثل تحریم واردات این دان‌ها قطع شد، دیگر نمی‌توانی مرغ تولید کنی."

خودکفایی گندم

عباس رجایی گفت منظورش این نیست که "هیچ کاری نشده است" اما "برنامه‌های خودکفایی روغن، شکر، گندم، علوفه و گوشت به نتیجه نرسید."

او گفته طرح خودکفایی گندم، که در سال پایانی ریاست جمهوری محمد خاتمی تبلیغات وسیعی درباره آن به راه افتاد، بر اساس ۴۰ درصد تولید به شیوه کشت دیم طراحی شده که سیاست غلطی بوده است.

آقای رجایی معتقد است: "الفبای اولیه طرح خودکفایی گندم غلط بود."

او از تلاش ایران برای واردات گندم از پاکستان به شیوه معامله پایاپای خبر داده است.