اوگن اسکولین: پ.ک.ک نیرومند می‌شود, آ.ک.پ ترکیه تضعیف

اوگن اسکولین: پ.ک.ک نیرومند می‌شود, آ.ک.پ ترکیه تضعیف

«اوگن اسکولین» رئیس انجمن بین‌المللی قلم و نویسنده نروژی بیان کرد که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه قصد حل مسئله کرد را ندارد و افزود از روند صلح برای بسط قدرت‌طلبی خود استفاده می‌کند. وی افزود باید اردوغان را تحت فشار قرار داد تا گامی مثبت بردارد.

اسکولین خاطرنشان ساخت که تحولات اخیر عراق و سوریه , مقاومت کوبانی , پ.ک.ک و کردها را نیرومند ساخته و دولت آ.ک.پ ترکیه هم تضعیف گشته است.

اسکولین اظهار کرد که در زمینه آزادی رسانه‌ها و بیان وقایعی در ترکیه و جهان روی می‌دهد که نگران کننده است و افزود در کشورهای جنوب آسیا در زمینه آزادی اندیشه و بیان پیشرفت‌های نسبی صورت گرفته است, اما ترکیه به عقب‌ گام برمی‌دارد.

اسکولین در ادامه افزود:«من 20 سال است در ترکیه زندگی می‌کنم و روند تحولات سیاسی و فرهنگی را از نزدیک دنبال می‌کنم. بزرگترین مشکل این کشور, آنهایی هستند که آن را اداره می‌کنند. آنها برخوردی کوتاه‌مدت و روزانه با مسایل دارند. در زمینه تعیین سیاست‌ها تأملی عمیق صورت نمی‌گیرد و مقامات کشور ترکیه آینده‌نگر نبوده و به حل مسایل تن درنمی‌دهند.»

دو حزب اصلی ترکیه مخالف حل هستند

اسکولین در ادامه افزود:«من از همان اوایل نسبت به نیات دولت ترکیه برای حل مسئله کرد مشکوک بودم. هنوز هم شک دارم. بخوبی مشخص است که ترکیه از آن سیاست‌ها به نفع خود استفاده می‌کند. وقتی آ.ک.پ و اردوغان به آرای کردها نیاز دارند, از حل مسئله کرد دم می‌زنند. حزب جمهوری‌خواه  هم همینطور. هر دو حزب هم برای منافع خود تلاش می‌کنند و با حل مسئله کرد مخالفند. پ.ک.ک و کردها خواهان حل هستند و دولت آ.ک.پ و مخالفت ترکیه کاملا مخالف آشتی. کردستان بخاطر چنین مسایلی پیشرفتی نکرده است.دولت آ.ک.پ ترکیه برای ابقای خود بودجه‌های هنگفتی صرف می‌کند».

خشونت و شکنجه‌گری پلیس افزایش یافته

اسکولین یادآور شد که در ترکیه به حیات انسان‌ها اهمیت داده نمی‌شود و افزود:«پس از مرگ نظامیان, کارگران و پلیس‌ها, اظهارات و ادعاهای مقامات دولت شوکه‌کننده است. در ترکیه خشونت پلیس و شکنجه‌گری آن افزایش یافته است. گزارش‌های سازمان‌های حقوق‌بشری بیانگر این امر است. این امر اثبات می‌کند که ترکیه نمی‌خواهد برای حل مسئله کرد گامی بردارد. علی‌رغم خوش‌کلامی‌هایشان در مورد دموکراسی, اما گامی مثبت مشاهده نمی‌شود.

اردوغان یک خطر بزرگ است

اردوغان در حرف و عمل می‌گوید باید جامعه‌ای بسته ایجاد شود که بسیار نگران کننده است. آنچه مهم‌تر است, سانسور و فشار علیه عرصه آزادی و بیان و اندیشه است. حزب حاکم آ.ک.پ این راهکار را از حزب جمهوریخواه و حاکمان سابق اقتباس کرده است. اردوغان شبیه چاوشسکو و پوتین است. تلاش می‌کند امپراتوری جدید عثمانی را احیا کند, اما این خواب او مطابق خواست‌های امروزی ما نیست. اردوغان یک خطر بزرگ برای منطقه است. قدرت او را مست کرده و بیش از پیش مستبد می‌شود. کاخی اردوغان جدیدا بنامی‌نهد, پروژه‌ای شبیه پروژه چاوشسکو است. این یک خطر بزرگ است.

سیاست‌های داوداوغلو شکست خورد

داووداوغلو تاریخ را به اشتباه تفسیر و تلاش می‌کند ترکیه به قدرت بلامنازع جهان اسلام مبدل سازد, اما این سیاست  او به شکست انجامیده است. ترکیه مسئول بحران سوریه است.

پ‌.ک.ک‌ایها مبارزان آزادیخواه هستند نه تروریست

اسکولین افزود:«من هیچگاه نمی‌توانم بگوییم از راهکارهای پ.ک.ک پشتیبانی می‌کنم. مسئله با جنگ و خشونت حل نمی شود, اما من پ.ک.ک‌ایها را تروریست نمی‌دانم. آنها تروریست نیستند, بلکه مبارزان آزادیخواه هستند. ملت کرد آنها را به این چشم می بیند. با زدن انگ تروریست‌بودن نمی‌توانید مسئله کرد را حل کنید».

ترکیه به داعش تسلیحات نظامی داد

اسکولین در مورد کمک‌های نظامی ترکیه به داعش گفت:«من کاملا مطمئنم این تسلیحات متعلق به ترکیه نبود, بلکه از کشورهای عربی ارسال می‌شد. عربستان در پشت پرده دست دارد. اردوغان و آ.ک.پ هم متوجه خطر داعش نیستند».

پ.ک.ک نیرومند و ترکیه تضعیف شد

اسکولین بیان کرد که تحولات اخیر عراق و سوریه و مقاومت کوبانی, کردها و پ.ک.ک را نیرومند ساخته و ترکیه را تضعیف. وی افزود:«هم‌اکنون وضعیت اقتصاد ترکیه بحرانی است. بحرانی بزرگ به پشت درها رسیده است. این امر موجب تضعیف اردوغان و نیرومندی کردها خواهد شد».

خودمختاری به کردها اعطا شود

وی در خاتمه افزود:«راه برقراری صلح در ترکیه این است که این کشور حق کردها را به آنها اعاده کند و خودمدیریتی دموکراتیک آنها را بپذیرد. باید همانند کاتالونیا به کردها خودمختاری بدهد. اگر ترکیه این کار را انجام دهد, راه آن باز شده و در خاورمیانه بزرگترین قدرت خواهد شد».