اوجالان: تاوقتی که پیشنویس اجرایی نشود, کسی از ما انتظاری دیگر نداشته باشد
اوجالان: تاوقتی که پیشنویس اجرایی نشود, کسی از ما انتظاری دیگر نداشته باشد
اوجالان: تاوقتی که پیشنویس اجرایی نشود, کسی از ما انتظاری دیگر نداشته باشد
رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان ضمن اشاره به اهمیت تضمینهای قانونی و خودانتقادی بخاطر فراخوان پیش خود برای آشتی بدون تضمین قانونی, عملیاتهای دولت ترکیه در راستای نسلکشی سیاسی را مورد انتقاد قرار داد و بیان کرد که پیشنویسی که خود تهیهکردهاند, اساس کار است. اوجالان هشدار داد:«تاوقتی که این پیشنویس عملی نگردد, هیچ کس حق ندارد در زمینه تأمین امنیت اجتماعی و یا مسایل دیگر از ما انتظاری داشته باشد». اوجالان افزود:«ما برنامهای بسیار مهم در دست داریم. بایستی برای شرکت در انتخابات بعنوان حزب, به همه نوع آمادگی دست زد».
سری ثریا اوندر, پارلمانتار عضو حزب ه.د.پ و عضو هیأت امرالی در مورد دیدارشان با رهبر ملت کرد,عبدالله اوجالان در امرالی, مصاحبهای انجام داد.
اوندر بیان داشت وقتی که اوجالان خطیب دجله را دید, بسیار خوشحال شد و گفت:«پس از بیش از 20 سال برای اولین بار همدیگر را میبینند». اوندر افزود که روحیه و سلامت جسمانی اوجالان بهتر بود و گفتند شنیدهاند که «مراد بوزلاک» بیمار است و آرزوی بهبودی برای وی کردند.
خودانتقادی بخاطر فراخوان بدون تضمین قانونی
اوندر بیان کرد که رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان و کادرهای جنبش آزادیخواهی از ابزار خودانتقادی بعنوان وسیلهای برای پیشرفت استفاده میکنند, لذا در این زمینه موضعگیری مبدأی از خود نشان دادند. وی افزود:«جناب اوجالان در زمینه تضمین قانونی روند صلح, گامهایی مطمئن و باورمند برداشت. امید میرفت که طرفهای مخاطب هم به آن اندازه آشکارا و شفاف گامهایی مهم بردارند, اما چنین نشد. ترکیه تلاش کرد این اقدامات جناب اوجالان را بیارزش جلوه دهد. بولنت آرنچ در روند خروج گریلاها طی موضعی منفی گفت «راه آنها تا دوزخ باز است» . جناب اوجالان هشداری جدی داده بودند, اما دولت آن را درک نکرد و تنها در فکر منافع انتخاباتی خود بود.
جناب اوجالان در مورد مرحله کنونی هم گفتند به تضمینهای قانونی نیاز داریم و بدون آن, رسیدن به اهداف دموکراسی و آشتیخواهانه غیرممکن است. گفتند: آنچه بر سر رفقای گروه صلح خابور آوردند, آشکار است. هنوز هم برخی از آنها زندانی هستند. جناب اوجالان همچنین ضمن اشاره به روند خروج گریلاها از خاک شمال کردستان در اوایل روند صلح, دست به انتقاد زد و اقدامات ترکیه برای احداث پایگاههای نظامی جدید, سدسازیها و راهسازی را مورد انتقاد قرار دادند. گفتند فراخوانشان بدون ضمانت قانونی اشتباه بوده و در قبال خلقهای ترکیه در این زمینه به خودانتقادی دست زدند».
بدون عملی کردن پیشنویس, از ما انتظاری نداشته باشند
سری ثریا اوندر, پارلمانتار حزب ه.د.پ اظهار کرد که اوجالان نسبت به موج گسترده بازداشت فعالان کرد از سوی دولت ترکیه و زندانی کردن آنها , نارضایتی شدید نشان داده است. اوندر افزود که اوجالان خاطرنشان ساخته اند که این موج بازداشتها قابل تحمل نیست و افزودند که پیشنویسی که خود تهیه کردهاند, اساس کار است. همچنین گفتند:«تاوقتی که این پیشنویس عملی نگردد, هیچ کس حق ندارد انتظار دیگری از آنها برای تأمین امنیت اجتماعی و یا مسایل دیگر داشته باشد». گفتند اگر این پیشنویس عملی گردد, مشکلات موجود به لجاظ راهکارها برای همیشه حل خواهد شد».
محتوای پیشنویس
اوندر در مورد محتوای «پیشنویس روند مذاکرات دموکراتیک و صلحجویانه» توضیحاتی دادند:
«این پیشنویس دارای 4 بخش است. بخش 1 در مورد راهکارها است که دارای 9 ماده میباشد. محتوای این بخش را میتوان چنین بیان کرد:«با توجه به این مهم که جنبه تعیینکننده روند صلح, سیاست دموکراتیک است» پس ناچارا باید همه طرفها را با توسل به سیاست دموکراتیک مورد تحلیل قرار داد. در کنار این, از شفافبودن بنیانهای قانونی تا برسد به تعریف صحیح نهادها و سازمانها ... تعریف صحیح آتشبس, مستند ساختن روند صلح و توافقهای صورت گرفته, باید با امضا انجام گیرند. به لحاظ «راهکاری» هیچ خلأی به میان نخواهد آمد.
پس از اینکه مسئله راهکار حل شد, آنگاه بخش دیگر بدنبال آن میآید که آنهایی که جناب اوجالان را بخوبی میشناسد, بر آن واقف هستند؛ آن مسئله هم تحلیل مسایل به لحاظ تاریخی و فلسفی است. ما شاهد آزمون و رنجی بسیار بزرگ و گسترده هستیم که باید همه دانشگاههای این کشور در قبال آن احساس شرمساری کنند. من میتوانم به 11 ماده اشاره کنم. این موارد به تنهایی اثبات میکند که جناب اوجالان تا چه حد مسایل را عمیقا تحلیل میکنند.
در زمینه روش کار, راهها و راهکارهای تشکیل کمیسیونها و تعیین مبدأهای کاری آنها, بصورت گسترده مورد بررسی قرار گرفت.
ـ تشریح روابط کرد ـ ترک در خاورمیانه در طول تاریخ و سطح آن در زمان امروز.
ـ دلایل داخلی وخارجی معضلسازبودن روابط ترک ـ کرد بیش از پیش حاد میگردد و با مدرنیته سرمایهداری در ارتباط هست.
ـ واقعیت تغییر دولت بعنوان اساس کار معضلساز بودن روابط کرد ـ ترک. حاکمان روز تلاش میکنند از آن بعنوان ابزاری برای تداوم حاکمیت خود استفاده کنند. خشونت گسترده و نتایج آن.
ـ ویژگیهای سیستم حل و تأثیرات انکارناپذیر آن در خاورمیانه.
ـ رابطه حل مسئله کرد با صلح و دموکراسی جهانی. نتایج اصلاحات بنیادین برای برقراری آشتی دموکراتیک در دولت و جامعه.
ـ نتایج قانون اساسی در قبال روند صلح.
ـ جوانب امنیتی روند صلح.
ـ تأثیرات اجتماعی ـ فرهنگی روند.
ـ جنبه آزادی زنان در روند صلح و نتایج اکولوژیک آن.
ـ به رسمیت شناختن آزادانه و برابر تمامی مواردی که در طول تاریخ جمهوری انکار و فراموش شدهاند. شیوه جایگیری آن موارد در سیستم عادی نوین و مستقل بودنشان.
ـ سیستم جدید متکثر و دموکراتیک اجتماعی.
بخش 3 مواد اساسی هستند که دارای 40 پرسش و پیشنهاد است.
بخش سوم:
ـ تعریف صحیح سیاست دموکراتیک و محتوای آن.
ـ مفاهیم, تعریفها و به رسمیت هویت. حل همهجانبه, دموکراسی برابر و تضمینات قانونی آن.
ـ تعریف صحیح جوانب ملی و منطقهای حل دموکراتیک. پاسخ به آن در زمینه اساسی و قانونی.
تعریف شهروندی. شهروندی قانونی و آزاد.
ـ رابطه روند صلح با سیستم سوسیواکونومیک و تعریف مجدد آن.
ـ تکثر فرهنگی و آزادانه.
ـ مکانیسمهای رویارویی بنا بر بنیان حقایق تاریخی معاصر. مکانیسمهایی که باید در مجلس شکل گیرند.
مواردی که آن نام بردم, صرفا بخش کوچکی از آن است, اما برای شکلگیری یک دیدگاه کافی است.
بخش 4 هم «برنامه اجتماعی» است و دارای 6 ماده میباشد. مهمترین ویژگی آن هم این است که حداقل زمان آن مشخص شده است. پس از دیدار با قندیل و دولت و حکومت, ما تمامی این رنجها و فعالیتهای بینظیر جناب اوجالان را برای افکار عمومی اعلام خواهیم کرد.
پس از دیدارهایی با قندیل و دولت, احتمالا ما متن اورژینال را بطور کامل منتشر کنیم.
انتخابات 2015
اوندر در مورد انتخابات سراسری سال 2015 ترکیه هم گفت که رهبر ملت کرد , عبدالله اوجالان گفتهاند:«ما برنامهای بسیار نیرومند در دست اجرا داریم. باید برای شرکت حزب در انتخابات آمادگی کامل صورت گیرد. اگر این برنامه بطور کامل برای خلقمان توضیح داده شود و کادرها آن را بپذیرند, دیگر چیزی به نام حد نصاب انتخابات معنایی نخواهد داشت».
اوندر گفت که اوجالان در مورد تعیین منشی برای خود و نیز وضعیت زندانیان, گفته:«این مسئله تا دیدار آینده حل خواهد شد».
کوبانی
سری ثریا اوندر, پارلمانتار حزب ه.د.پ همچنین گفت رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان در مورد کوبانی این پیام را دادهاند:«توجه تمامی جهان به کوبانی است, این مسئله دیگر از خط مبارزه برای حفظ موجودیت فراتر رفته و به سرآغاز مبارزه برای حفظ کرامت قرن 21 مبدل شده است. لذا توجه تمامی جهانیان را برانگیخته است. در اینجا, بزرگترین سهم از آن سطحی است که زنان آزاد به آن دست یافتهاند».