اوک: باید استراتژی مشترک کردها تعیین شود

اوک: باید استراتژی مشترک کردها تعیین شود

«سبری اوک» عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در نشست مقدماتی کنگره ملی کردها در شهر صلاح‌الدین سخنرانی کرد و گفت برای اینکه منافع خلق‌کرد مورد محافظت قرار گیرد, باید استراتژی‌ای مشترک تعیین گردد. اوک خواست که کنفرانس هولیر از غرب کردستان که با حملاتی شدید روبرو شده, حمایت و صاحبداری کند. «روناهی سرحد» عضو شورای رهبری ک.ج.ک هم افزود که باید کنگره حقوق زنان را مد نظر قرار دهد.

«سبری اوک» و «روناهی سرحد» دو عضو شورای رهبری ک.ج.ک در نشست مقدماتی کنفرانس کردها در شهر صلاح‌الدین حضور یافتند.

تعیین استراتژی مشترک بسیار مهم است

«سبری اوک» عضو شورای رهبری ک.ج.ک در سخنرانی خود در نشست مقدماتی کنفرانس یادآور شد که برگزاری چنین نشستی با شرکت همه احزاب سیاسی هرچهار بخش کردستان به تنهایی یک آرزوی دیرینه بود و افزود که این نشست برای خلق‌کرد نخستین گام پیروزی می‌باشد. اوک تصریح کرد که در سراسر جهان نمونه‌های از اتحادیه‌ها همچو اتحادیه اروپا, اتحادیه آفریقا, اتحادیه عرب و غیره وجود دارند, خلق کرد هم یکی از خلق‌هایی است که به لحاظ جغرافیا, جغرافیای مردمی, حیات و غیره تجزیه شده است. اوک اذعان داشت که کردها نیازی مبرم به اتحاد دارند و تأکید کرد که رهبرشان عبدالله اوجالان و جنبش‌شان پ.ک.ک مدام بر سر این مسئله بحث وگفتگو کرده و به آن اهمیت داده‌آند.

اوک افزود که در طول تاریخ خلق‌کرد هیچگاه با خلق‌های دیگر دشمنی نکرده و گفت:«ما می‌خواهیم بهمان اندازه که در خاورمیانه آشتی و ازادی به میان می‌آید, آزادی خلق‌کرد هم تضمین گردد. به همین خاطر براین باوریم که کنفرانس ملی کردها برای تحقق پایدار دموکراسی, آشتی و آزادی در منطقه بسیار مفید به واقع خواهد بود. یکی از وظایف اساسی کنفرانس ملی هم همین است. غیر از این, مسئله مهم این است که استراتژی‌ای مشترک تعیین گردد و از منافع خلق‌کرد علیه قدرت‌های خارجی دفاع شود. برای همین, بارها فرصت‌هایی تاریخی فراهم شده. بایستی به لحاظ دیپلماتیک, سیاسی و غیره کنگره جوابگو شود».

باید کنفرانس از غرب کردستان پشتیبانی کند

اوک ضمن اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و غرب کردستان, گفت:«حقیقتا این نشست مقدماتی و کنفرانسی که برگزار خواهد شد, با مرحله‌ای تاریخی مصادف شده است. خاورمیانه در تب‌وتاب است. این امر بر خلق‌کرد هم تأثیر می‌گذارد. خلقمان برای نخستین بار در تاریخ خود به آزادی دست می‌یابد. اما بسیاری نیروهای منطقه نمی‌خواهند کردها به آزادی دست یازند. ما امروز می‌بینیم که علیه کردها در غرب کردستان حملاتی شدید صورت می‌گیرد. باید این نشست و کنفرانس ما از غرب کردستان صاحبداری کند و نیرومندشان سازد. در جنوب کردستان کردها جایگاهی سیاسی دارند. کردها به آن افتخار می‌کنند. مسئله کرد در شرق کردستان هنوز هم چاره‌یابی نشده. باید مبارزات صلح‌جویانه و دفاعی پیشبردیابد تا به حل مسئله کرد کمک کند».