یک عضو MIT: عمر گونهی(مظنون قتلعام پاریس) عضو میت است/قتلعام نتیجه اختلافات داخلی میت است
یک عضو MIT: عمر گونهی(مظنون قتلعام پاریس) عضو میت است/قتلعام نتیجه اختلافات داخلی میت است
یک عضو MIT: عمر گونهی(مظنون قتلعام پاریس) عضو میت است/قتلعام نتیجه اختلافات داخلی میت است
مراد شاهین نامی که پیشتر
بعنوان جاسوس سازمان استخباراتی ترکیه «میت» به درون «قرارگاه انقلابی» چپهای
ترکیه نفوذ میکند و با دخالت سازمان میت آزاد میشود. شاهین در محل کارش در سوئیس
با روزنامه «ینی اوزگور پلتیکا» مصاحبهای انجام داد و گفت که «عمر گونهی» مظنون
قتلعام پاریس همچو خود او عضو سازمان میت
است.
مراد شاهین گفت پس از اظهارات مقامات دادستانی فرانسه, وقتی که عکس گونهی را در روزنامهها دیده, دچار شک میشود و با خود میگوید بعید نیست که آن فرد همان «رفیق پاریسیش» باشد. پس از انتشار عکسهایی دیگر از عمر در اینترنت, مطمئن میگردد که همان فرد است.
امتحانم کردند
نامبرده اذعان میدارد که یک عضو دیگر میت در چانکایا به نام «تهیزه(خاله) عکسی از از عمر گونهی را به او نشان داده و گفته :«من و عمر همدیگر را ندیده و با هم کار نکردهایم. یک زن به نام «تهیزه» که مسئول یکی از واحدهای میت در آنکاراستع عکسی از عمر را به من نشان داده و از من پرسید«این یکی از اعضای ما در پاریس است, او را دیدهای؟». برای اولین بار عکس گونهی را در آنجا دیدم ولی چیز بیشتری به من نگفت. شاید میخواست بداند که من عمر را میشناسیم و یا با هم روابطی داریم. شاید هم برای افشای هویت عمر و آشنایی من با او این کار را کرده باشد, شاید دلایلی دیگر هم در میان باشد. من به او گفتم «نمیشناسمش» و مسئله خاتمه یافت. پیشتر هم به من گفت «هلند او را بازداشت کرد و براحتی نجات یافت, مواظب باشید». همان عکسی که تهیزه به من نشان داد و او را «رفیق پاریسی» نامیده بود, خود عمر گونهی است و از این نظر کاملا مطمئنم».
میت دو بخش است
مراد شاهین, عضو سازمان میت در پاسخ به این پرسش که «چرا جنایت پاریس؟» گفت:«به نظر من عمر تنها نبود. اگر آن قاتل دو و یا سه نفر حرفهای همکارش نباشد, نمیتواند چنین کاری را انجام دهد. عقلم قد نمیدهد که به تنهایی این کار را کرده باشد. بنا به آموزشهایی که دیدهایم, انجام چنین کاری به تنهایی ناممکن است. قتلعام پاریس کار طرفداران خشونت درون خود میت است. زیرا ما بهترین کسانی هستیم که از این مسایل خبرداریم. از تشکیلات داخلی میت گرفته تا ژیتم و ارگناکون, برخی طرفدار تداوم جنگ هستند و به هیچ وجه حقوق کردها را به رسمیت نمیشناسند. برخی هم طرفدار چارهیابی هستند. به نظر من واقعه پاریس نتیجه اختلافات و آشوب درونی آن دو جناح میت است. اگر عمر دستگیر نمیشد, یا از پاریس بجایی دیگر منتقل میشد و یا بلایی بسرش میآوردند. اگر او قاتل باشد, مجبور است اعتراف نکند, زیرا وعده وعیدهایی در میان است».
اگر خواسته شود, اطلاعات بیشتری در اختیار دارم
شاهین در ادامه افزود:«اگر دادگستری فرانسه از من محافظت کند و از من اطلاعات بخواهد, همه اطلاعات خود را در اختیارشان قرار میدهم».
وی همچنین می گوید که نفوذ عمر به درون نهادها و مراکز کردی راهکار و شیوهای آشکار است و افزود:«نفوذ به داخل نهادها و سازمانهای کردی در اروپا بسیار راحت است. آنچه دشوار است, ایجاد ارتباط با افراد مورد هدف است. به نظر من عمر چنان چهرهای از خود نشان داده که بیشتر از فعالان آن نهادها در فعالیتهایشان شرکت کند و کسب اعتماد کند. اگر چنین اعتمادی نمیبود, نمیتوانست تا این حد به آن افراد نزدیک شود».
مراد شاهین عضو میت که در مورد قتلعام پاریس اعتراف کرده کیست؟
نام «مراد شاهین» پس از انجام حملات علیه «قرارگاه انقلابی» در ترکیه نزد افکار عمومی شناخته شد.
پس از اینکه در چارچوب این حملات مراد شاهین دستگیر شد, سازمان میت برای آزادی او به تقلا افتاد, لذا هویتش فاش شد. کیفرخواستی 47 صفحهای در مورد شاهین گردآوری شده بود, اما بخاطر اینکه شاهین مأمور موظف میت بوده, پروندهاش جدا و سرپوش گذاشته میشود.
مراد شاهین از سال 2006 با سازمان میت کار میکند
وقتی که شاهین در سفارتخانه ترکیه در سوئیس کار میکند, فردی با فردی به نام موتلو آشنا میشود. شاهین به این امر اشاره نمیکند که چگونه و برای چه با او آشنا شده. او در سفارتخانه زوریخ کار میکند. می گوید:«فکر کردم من را به سربازی میفرستند. موتلو به من گفت «آنکه دنبال پدرت میگردد, فردی سیاسی است, خانوادهات در ترکیه بسر میبرند و میدانیم که تو به کار سیاسی مشغول نیستی, اگر با ما کار نکنی خانوادهات با خطر روبرو میگردد خود تو نیز همچنین. ما دیگر با تو میشناسیم, نمیتوانیم از این کار دست برداریم. میتوانیم از تو حمایت مالی بکنیم. هماکنون سه هزار فرانک سوئیسی به تو میدهیم و بعد از اتمام کار باز هم کمکهایی مالی به تو ارایه میدهیم. کسی به تو شک نخواهد کرد. فقط از موقعیت پدرت استفاده کنی بس است. همه کس براحتی تو را قبول دارد و میخواهد با تو آشنا شود» من هم بخاطر تنگنای مالی درخواستشان را پذیرفتم».
به این ترتیب مراد شاهین به عضویت میت درآمد. شاهین در مورد چگونگی آشنا شدنش با یک زن عضو میت به نام «تهیزه» میگوید:«در می سال 2011 من را پیش فردی به نام «تهیزه» بردند. اینگونه بود که با میت روابطم برقرار شد. تهیزه بر سازمانهای چپ ترکیه نظارت جاسوسی میکرد. به من گفتند وقتی که به آنکارا آمدم باید به تهیزه خبر بدهم و تابع دستورات او باشم».
تهیزه کیست؟
«او مسئول واحد ما بود. سن او 55 الی 60 سال بود. سالهای سال در چارچوب این واحدهای میت کار کرده بود. با تجربه بود. او فردی بود که سازمانهای چپ را تحت پیگرد و نظارت جاسوسی قرار میداد. واحد نظارت بر کردها هم جدا بود. او در ارتفاعات واقع در نزدیکی چانکایا در آنکارا ساکن است و دفتری ویژه دارد, اما با میت کار میکند. وقتی به آنکارا میرفتیم, پیش تهیزه می رفتیم. عکس عمر را همانجا به من نشان دادند, شنیدم که فردی اهل منطقه دریای سیاه است.
پس از اینکه مراد شاهین دو بار توسط پلیس دستگیر میشود, هویتش فاش میگردد, لذا از طریق میت او را به سوئیس میفرستند.
شاهین اعلام کرد که امورات میت از طریق سفارتخانه ترکیه در اروپا انجام میشود.
سازمان میت با استفاده از سفارتخانههایش در اروپا, برضد کردها و سازمانهای چپ ترکیه فعالیت میکند. اعضای میت که در خیابانها پرسه میزنند, مستقیما از آنها دستور میگیرند. بعنوان مثال یکی از مسئولان میت که در سفارتخانه ترکیه در شهر برن است, علی دوغان نام دارد. نام قبلی او «موتلو» بود.
بطور رسمی عضو میت هستم
مراد شاهین گفت هماکنون بصورت رسمی عضو سازمان میت هستم. او در مورد دلایل مصاحبهاش با روزنامه «ینیاوزگور پلتیکا» میگوید:«به این خاطر که به من توجه نمیکنند. هنوز هم عضو و جاسوس رسمی میت هستم. در پی حمله علیه قرارگاه مرکزی دستگیر و به دستور نخستوزیر آزاد شدم, اما بخاطر اینکه مسئله آزاد شدنم را بصورت رسمی و مکتوب در دادگاه اعلام نکردند, هر آن احتمال داشت که باز هم دستگیر و یا از سوی گروهی مورد سوءقصد قرار گیرم».