براساس اعلام دیدهبان حقوق بشر، از زمان آخرین انتخابات ریاستجمهوری، ایرانیان بیشتری درخواست پناهندگی کردهاند.
به گزارش سایت گلوبال, دیدهبان حقوق بشر اضافه کرده است که از زمان برگزاری آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی که نتیجهای بحثبرانگیز داشت، عرصه جامعه مدنی ایران تنگتر شده است.
به گزارش این سازمان، به دنبال اعتراضات گسترده به نتیجه انتخابات، اقدامات سرکوبگرانه علیه فعالان مدنی، وکلا و معترضان شدت یافت که شامل موارد متعدد و گسترده نقض حقوق بشر از جمله اعدامهایی بدون طی فرآیند قضایی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه و نقض حق آزادی بیان بوده است.
براساس اعلام دیدهبان حقوق بشر، از زمان آخرین انتخابات ریاستجمهوری، ایرانیان بیشتری درخواست پناهندگی کردهاند. سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی از وضعیت پناهجویان ایرانی تصریح کرده است که از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون تعداد ایرانیان پناهجو در کشورهای ثالث افزایش قابل توجهی یافته است. براساس این گزارش، دادههایی که
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان از ۴۴ کشور صنعتی گردآوری کرده است، نشان میدهد که در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۱ هزار و ۵۳۷ درخواست جدید پناهجویی از سوی ایرانیان به این کشورها ارائه شده است. این تعداد در سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۵ هزار و ۱۸۵ مورد و در سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۸ هزار و ۱۲۸ مورد بوده است. ۴۴ کشوری که این دادهها از آنها جمعآوری شده است، به طور مستقل به پروندههای مربوط به درخواست پناهندگی متقاضیان رسیدگی میکنند. در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است که بیشترین تعداد درخواست جدید پناهندگی از سوی ایرانیان در کشور ترکیه ارائه شده است، به گونهای که تعداد ایرانیان متقاضی در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ میلادی در این کشور نزدیک به ۷۲ درصد افزایش یافته است. بنا بر این گزارش، کردستان عراق نیز به عنوان یکی از همسایگان ایران، میزبان تعداد قابل توجهی از پناهجویان ایرانی، به ویژه کردها بوده است. براساس این گزارش، بسیاری از ایرانیانی که به کردستان عراق پناه بردهاند، میگویند که از امنیت خود در این منطقه مطمئن نیستند و میخواهند که هرچه زودتر به کشور دیگری منتقل شوند. دیدهبان حقوق بشر اضافه کرده است که از زمان برگزاری آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی که نتیجهای بحثبرانگیز داشت، عرصه جامعه مدنی ایران تنگتر شده است. به گزارش این سازمان، به دنبال اعتراضات گسترده به نتیجه انتخابات، اقدامات سرکوبگرانه علیه فعالان مدنی، وکلا و معترضان شدت یافت که شامل موارد متعدد و گسترده نقض حقوق بشر از جمله اعدامهایی بدون طی فرآیند قضایی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه و نقض حق آزادی بیان بوده است.