«دیوار صلح» علیه قتلعام علویان در سوریه
زنانی که در سامانداغ در برابر قتلعام علویان «دیوار صلح» ایجاد کرده بودند، تاکید کردند که زنان علوی سوریه تنها نیستند و گفتند: «صدای زنان علوی باشید، همه باید این فریاد را بشنوند.»
زنانی که در سامانداغ در برابر قتلعام علویان «دیوار صلح» ایجاد کرده بودند، تاکید کردند که زنان علوی سوریه تنها نیستند و گفتند: «صدای زنان علوی باشید، همه باید این فریاد را بشنوند.»
اعضای ابتکارعمل زنان برای سوریه در اعتراض به قتلعام علویان و زنان در سوریه، در ناحیه سامانداغ هاتای گردهم آمدند. در این فعالیت اعتراضی که شمار زیادی از زنان از شهرهای مختلف در آن حضور داشتند، در سامانداغ دیوار صلح ایجاد شد. سپس زنان به سمت مقبره خضر راهپیمایی کردند.
زنانی که بنری حاوی نوشته «علویان در سوریه به قتل میرسند و زنان ربوده میشوند. ما ساکت نخواهیم ماند» را در دست گرفته بودند، بارها شعارهای «ژن ژیان آزادی»، «رهایی به تنهایی نه، رهایی در کنار یکدیگر»، «ساکت نمانید، در صورت سکوت نوبت شما نیز خواهد رسید» و «زندهباد همبستگی زنان» سردادند.
مادران صلح نیز از زنانی که با در دست گرفتن شاخههای ریحان برای صلح در سوریه، خاورمیانه و جهان فراخوان میدادند، حمایت کردند. زنان با در دست گرفتن پلاکاردهایی حاوی نوشتههای «ما همه علوی هستیم»، «ساکت نمانید، سخن بگویید» و «زنان به غنیمت جنگی تبدیل نخواهند شد»، به قتلعام علویان و زنان اعتراض کرده و خواستار یک زندگی عاری از قتلعام شدند.
خالده ترکاوغلو، سخنگوی مجلس زنان حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی) و پریهان کوجا، نماینده پارلمانی شهر مرسین از لیست دم پارتی نیز از دیوار صلح ایجاد شده از سوی زنان حمایت کردند. شهروندان نیز در مسیر راهپیمایی با تشویق خود از زنان حمایت کردند.
زنان پس از راهپیمایی یک ساعته در مقابل مقبره خضر در مرز دریای مدیترانه بیانیه دادند.
با ننگ نسلکشی ارمنیها رویارو شوید
اَلیف کَلَشو، جانشین رئیس کل فدراسیون علویان بَکتاشی، این بیانیه را قرائت و به نسلکشی ارمنیها اشاره کرد. وی اظهار داشت که آنان به مثابه زنان باری دیگر فراخوان میدهند و میگویند که با ننگ نسلکشی ارمنیها رویارو شوید.
الیف کلشو در ادامه اظهار داشت که بشریت با ننگی جدید در سوریه مواجه است و ضمن اشاره به حملات علیه علویان، ترکمنها و کوردها در سوریه، بر تداوم مقاومت و سازماندهی تاکید کرد.
کلشو در بخش دیگری از بیانیه اعلام کرد که ظلم و ستم صرفا محدود به زنان علوی نیست و زنان ایزدی، ارمنی، مسیحی و کورد نیز با این ستم مواجه هستند.
«باید کریدور همکاری بشردوستانه ایجاد شود»
قدریه دوغان، رئیس مشترک جمعیتهای دموکراتیک علویان (DAD) نیز در این تجمع سخنرانی کرد و خواستار ایجاد کریدوری برای ارسال کمکهای بشردوستانه شد. وی اعلام کرد که زنان خواستار یک زندگی برابر و آزاد هستند.
سخنگوی مجلس زنان دم پارتی خالده ترکاوغلو نیز تاکید کرد که آنان قتلعام علیه زنان علوی را به عنوان نسلکشی تلقی میکنند و افزود: «ما به صدای زنان سوریه تبدیل خواهیم شد. صدای علویان را بشنوید. همه باید این فریاد را بشنوند.»
نماینده پارلمان پریهان کوجا نیز اظهار داشت که برای نه گفتن به نسلکشی علویان گردهم آمدهاند و بر گسترش مبارزه تا زمان متوقف شدن قتلعام تاکید کرد.
تجمع با سرداده شدن شعار پایان یافت.