خالده ترک‌اوغلو: مسئله بدون زنان حل نخواهد شد

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی مجلس زنان دم پارتی، در «نشست زنان برای ایجاد صلح و جامعه دموکراتیک» سخنرانی کرد و گفت: «ما می‌خواهیم با زنان، باورداشت‌ها و هویت‌های مختلف جامعه‌ای دموکراتیک ایجاد نماییم.»

مجلس زنان حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، «دیدارهای زنان برای ایجاد صلح و جامعه دموکراتیک» را در استانبول آغاز کرد. مجلس زنان دم پارتی، سازمان‌های زنان، فمینیست‌ها و پلتفرم‌ها در این نشست گردهم آمدند. شمار زیادی از زنان در نشستی که تحت عنوان «مبارزات زنان برای سیاست صلح در دموکراسی محلی» برگزار شد، حضور داشتند.

«مسئله بدون زنان حل نخواهد شد»

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی مجلس زنان دم پارتی، در این نشست سخنرانی کرد و گفت: «ما به عنوان مجلس زنان پس از فراخوان تاریخی «صلح و جامعه دموکراتیک» آقای اوجالان، گفتگوهایی انجام دادیم. آنچه در این گفتگوها مطرح شد درباره صلح و جامعه دموکراتیک بود. سیاست در واقع با زبان مردسالار خود درباره جامعه دموکراتیک و صلح بحث نمی‌کند. ما ابتدا با زنان عضو احزاب حاضر در عرصه سیاست دموکراتیک و مجلس گردهم آمدیم. اگر این مسئله در مجلس حل شود، قطعا بدون حضور زنان چاره‌یابی انجام نخواهد شد. اجتماعی شدن صلح صرفا با سیاست مرکزگرا تحقق نخواهد یافت. باید در منطقه و در میادین خود را سازماندهی نماید.»

مبارزات مشترک برای صلح

خالده ترک‌اوغلو با اشاره به وضعیت سوریه اعلام کرد: «اگر یک سوریه دموکراتیک ایجاد شود، باید زنان نیز بخشی از آن باشند. با فراخوان ۲۷ فوریه ما به مثابه زنان چگونه می‌توانیم مبارزات خود را در راستای ایجاد جامعه دموکراتیک گسترش دهیم؟حکومت می‌خواهد به میل خود به این روند شکل بدهد.

اما ما زنان در مبارزات تاریخی و مشترک خود چنین مخاطراتی را دیده‌ایم. چگونه می‌توانیم در ایجاد جامعه دموکراتیک مبارزات آزادی و برابری‌خواهانه زنان را به محور سیاست تبدیل کنیم؟ حتی اگر در عرصه سیاست کلی از صلح و جامعه دموکراتیک بحث شود، مبارزات زنان در راستای آزادی و برابری جا خواهد ماند. در حالیکه درباره ایجاد جامعه دموکراتیک بحث می‌شود، قتل‌عام علیه زنان ادامه دارد. مسائل زنان نباید به هیچ وجه کتمان شوند، بلکه این خط مشی باید بیشتر دیده شود. مسائل خشونت جنسیتی، بازداشت و زندان... باید مبارزات خود در راستای برابری را به موضوع اصلی در ایجاد جامعه دموکراتیک تبدیل نماییم. ما به پیشنهادات سازمان‌های زنان و فمینیست‌ها نیاز داریم. از یک سو می‌خواهیم این روند در مجلس مطرح شود و از سوی دیگر خواستار بحث درباره آن در عرصه محلی هستیم.»

نشست بدون حضور رسانه‌ها ادامه یافت.