پژوهش ۲۰ ساله درباره کوردهای آناتولی مرکزی
کتابِ نویسنده و پژوهشگر اردال چولاک، تاریخ کوردها را از کوردستان تا آناتولی مرکزی به نمایش میگذارد.
کتابِ نویسنده و پژوهشگر اردال چولاک، تاریخ کوردها را از کوردستان تا آناتولی مرکزی به نمایش میگذارد.
کتابی با نام «کوردهای آناتولی مرکزی که از کوردستان آواره شدهاند و کوردهای پیشین در آناتولی: تاریخ مشترک» با پژوهشی ۲۰ ساله، آرشیو، مصاحبهها و ثبتهای تاریخ شفاهی آماده شده است.
نویسنده و پژوهشگر، اردال چولاک، تمرکز خود را بر سرگذشت تاریخی کوردهای آناتولی مرکزی با این کتاب پژوهشی گسترده به ثبت رسانده است.
کتاب از دوران عثمانی آغاز میشود و از موجهای مهاجرت کوردها به سوی آناتولی مرکزی و تغییرات اجتماعی و فرهنگی این مهاجرت سخن میگوید. نویسنده در کتاب، هم رد پای کوردهایی را دنبال میکند که با مهاجرت اجباری به این منطقه آمدهاند و هم جامعه کوردی را که پیشتر در آناتولی بوده است مورد بررسی قرار میدهد.
موضوع دیگری که نویسنده بر آن تأکید میکند این است که حضور کوردها در آناتولی با مهاجرت اجباری آغاز نشده است. نویسنده در کتاب میگوید: «کوردها در جریان تاریخ بر این خاک دولت بنا کردهاند، فرهنگ آفریدهاند، تمدن برپا کردهاند.»
در کتاب، اسناد تاریخی نشان داده میشوند که تمدنهای سوبار، گوتی، هوری، کاسی، میتانی و ماد از تبار کوردها هستند و کوردها از دوران پیش از میلاد در آناتولی بودهاند.
اردال چولاک کتاب خود را علاوه بر پژوهشهای میدانی، بر بسیاری از منابع تواریخ بیزانس، نویسندگان اسلامی، سیاحان اروپایی و آرشیوهای عثمانی نیز استوار کرده است.
برای تهیه کتاب، پژوهشهای میدانی در ۱۳ شهر، ۵۰ ناحیه و نزدیک به ۷۰۰ روستا انجام شده است و در چارچوب این پژوهش، صدها مصاحبه صورت گرفته است.
این کتاب ۵۳۰ صفحهای توسط انتشارات رونیا منتشر شده است. این کتاب هم اثری علمی و هم میراثی فرهنگی به شمار میرود.