پیام تسلیت ک‌ج‌ک به‌مناسبت درگذشت نجم‌الدین سالاز

ریاست‌مشترک شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک) به مناسبت درگذشت نجم‌الدین سالاز پیام تسلیتی صادر نمود.

پیام تسلیت ریاست‌مشترک شورای رهبری ک‌ج‌ک بدین شرح است:

«ما مطلع شدیم که رفیق انقلابی و وطن‌دوست ما نجم‌الدین سالاز درگذشته است. ما و خلق کوردستان با این خبر بسیار متاثر شدیم. مدت مدیدی بود که رفیق نجم‌الدین با مشکلات جدی جسمی روبرو بود، اما این را مانعی در مقابل تلاش و مبارزات خود ندید و تا لحظه‌ای که در قید حیات بود، به تلاش‌هایش ادامه داد. تمام زندگی رفیق نجم‌الدین با مبارزه سپری شد. او یکی از شهدای گرانقدر این خط مبارزه و کوردستان است. لازم است خلق کوردستان و به‌ویژه مردم وطن‌دوست وان قاطعانه از این شهید گرانقدر صیانت کنند. به‌عنوان جنبش و خلق، وظیفه اساسی‌مان این است که یاد رفیق نجم‌الدین را زنده نگه‌داریم و مبارزات آزادی را که وی همه زندگیش را فدای آن نمود، محکم‌تر دنبال کنیم. ما پیمانی را که به همه شهدای انقلاب و دموکراسی داده‌ایم، در وجود رفیق نجم‌الدین یک بار دیگر دوباره می‌کنیم.

همه زندگیش را به آزادی کوردستان اختصاص داد

رفیق نجم‌الدین سالاز که برای خلق وطن‌دوست و افکار عمومی کوردستان شناخته‌شده بود، یک انقلابی بزرگ بود که همه زندگیش را برای آزادی کوردستان، پایان‌دادن به نظام بردگی و استثمار، برابری و آزادی فدا کرد و در این راه بی‌وقفه تلاش نمود. از جوانی تا آخرین لحظه حیاتش، با قلب و مغزش فدای آرمانش شد. او جدای از شخصیت مبارزش، تمایل زیادی به تولید ایده نیز داشت. تولیدات هنری و ادبی زیادی دارد. در آثارش وقتی حقیقت خود و تاریخ جامعه کوردی را که در آن قرار دارد می‌شناسد و برای آزادی آن مبارزه می‌کند، اساساً وضعیت خلق کورد و تلاشش برای برون‌رفت از آن را بیان می‌کند. چون در کانون مبارزه قرار داشت، نگرش انقلابی داشت و تمام هزینه‌های آن را در نظر گرفته‌بود. رفیق نجم‌الدین نیز مانند بسیاری از انقلابیون نقش مهمی در بیداری ملی خلق کورد و آغاز مبارزه با ستمگری داشت و زحمات زیادی کشید. پس از کودتای ۱۲ سپتامبر ۱۹۸۰ دستگیر شد و در زندان آمد که به دژ شکنجه و ظلم تبدیل شده بود، زندانی گردید. در آنجا با کادرهای جنبش آزادی کورد آشنا شد و بر اساس خط آزادی در سالیان بعد به مبارزاتش ادامه داد.

او نسبت به همکاری با دشمن و خیانت برآشفته می‌شد

در پی فشارهای دولت ترکیه به باشور کوردستان پناهنده شد و در آنجا مبارزاتش را ادامه داد. در باشور کوردستان به‌طور فشرده و جدی به کار مطبوعات پرداخت. در کارهایش بیشتر به مبارزه علیه خط خیانت و همکاری با دشمن پرداخت. رفیق نجم‌الدین خشم شدیدی نسبت به خط خیانت و همکاری با دشمن داشت. او به افول خط همکاری و خیانت در کوردستان اهمیت زیادی می‌داد و در مقابل آن به تقویت خط میهن‌دوستی اهمیت می‌داد. در همه مبارزاتش این را دنبال می‌کرد. از طرفی مدت‌ها با شهید سید اَوران همکاری داشت. از شهادت سید اوران بسیار متاثر شده بود. وقتی که مشکلات جسمی‌اش بیشتر شد، به او پیشنهاد شد که مدتی استراحت نماید و از کار مطبوعات فاصله بگیرد، وی گفت که تا زنده است می‌خواهد کار کند و چنان نیز کرد. این یک موضع ارزشمند بود که شایان تقدیر بود. از دست‌دادن انسان مبارز و روشنفکر انقلابی این‌چنینی ما را بسیار ناراحت نمود. ما نیز به خلق وطن‌دوست کوردستان، مردم استان وان و به خانواده و بستگان گرانقدر شهید نجم‌الدین تسلیت می‌گوییم.

رفیق نجم‌الدین سالاز تاملاتش را اندکی پیش از شهادتش با حرکت ما در میان گذاشت. تاملاتش درباره رهبر آپو بود. او درباره آن بحث کرده بود و هم پیشنهاداتی ارائه کرده بود. برای گرامیداشت یاد عزیزش، عملی‌کردن اینها برای ما ضروری است.»