بیش از سه سال است که حملات اشغالگرانهی دولت ترکیه به خاک باشور کوردستان شدیدتر شده است و پهپادهای این دولت اشغالگر تمامی نقاط باشور را به میدان ترور انقلابیون و غیرنظامیان تبدیل کرده است.
از طرفی دیگر پس از آغاز جنگ غزه، حملات پهپادی گروههای شبهنظامی عراقی که خود را «مقاومت اسلامی در عراق» مینامند به پایگاههای آمریکا و ائتلاف بینالمللی در عراق و سوریه بهویژه در هولیر را افزایش دادهاند.
مسئولان حکومت باشور کوردستان و مشخصاً حزب دمکرات کوردستان (پدک) نسبت به این دو حمله موضعی دوگانه را پیرو کردهاند، یکی را مشروع و خوب میدانند و آنچه را که در توان داشتهاند را از متجاوز دریغ نکردهاند و دیگری را متخاصمانه و جرم و تخلف مینامند.
در جدیدترین واکنش از این نوع، نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کوردستان در بغداد گفت: «حملات پهبادی نقض حاکمیت عراق است»، مشخص است که منظور وی حملات پهپادی به نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی ضد داعش است که چندین پایگاه در فرودگاه هولیر و فرودگاه نظامی حریر دارند.
بارزانی و حزب وی که قبلا بارها با توجیه کردن حملات هوایی و زمینی دولت ترکیه به باشور کوردستان آنها را مشروع دانستهاند و اغلب در این حملات همکاری داشتهاند که خسارات جانی و مالی زیادی به شهروندان این منطقه وارد شده است، آیا هرگز به این برخورد دوگانه فکر خواهند کرد.
حملات گروههای شبهنظامی به پایگاههای ائتلاف بینالمللی و آمریکا در اقلیم کوردستان محدود بوده و خسارات زیادی به بار نیاورده است. اما حملات دولت ترکیه به جز انقلابیون، شهروندان غیرنظامی اقلیم کوردستان را نیز مورد هدف قرار داده و منطقهی وسیعی از باشور کوردستان به اشغال ترکیه درآمده است.
هدف از این مقایسه توجیه حملات شبهنظامیان به نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی در اقلیم کوردستان نیست، بلکه فقط توضیح این است که چرا کسی برای نگرانیها و محکوم کردنهای پدک و حکومت اقلیم کوردستان در برابر این حملات هیچ ارزشی قایل نیست.
آیا نزد نچیروان بارزانی دو نوع تجاوز وجود دارد؟ خوب و بد؟ آیا ممکن است که یک نوع تجاوز مشروع و دیگری غیرمشروع باشد؟ چرا در برابر یکی فریاد برمیآورند و در برابر دیگری نه اینکه سکوت کردهاند بلکه به متجاوز کمک نیز میکنند؟ چرا این یکی نقض حاکمیت عراق است و آن تجاوزی که ترکیه انجام میدهد تخلف نیست؟
آیا اگر نچیروان و حزب وی قبلا در برابر تجاوزات دولت ترکیه فریاد برمیآوردند یا حداقل به آنها کمک و همکاری نمیکردند، امروزه در بغداد نمیتوانستند با روی سفید از عراق درخواست توقف حملات به پایگاههای آمریکا و ائتلاف بینالمللی را داشته باشند؟
اگر موضوع بهانهای برای حملات باشد، همانطور که نچیروان بارزانی و دیگر مقامات پدک در مناسبتهای مختلف میگویند، آیا میتوانند از ائتلاف بینالمللی و آمریکا بخواهند که خاک اقلیم کوردستان را ترک کنند، همانگونه که بارها برای توجیه کردن حملات و تجاوزات دولت ترکیه از انقلابیون جنبش آزادیبخش کوردستان این درخواست را داشتهاند؟
حال یاد این ضرب المثل در ذهن تداعی میشود که: «قسم حضرت عباس را باور كنم یا دم خروس را؟» به همین سبب است که بغداد و تمام جهان ابراز نگرانی نچیروان بارزانی در مورد حاکمیت عراق را مضحک میدانند، زیرا هیچ کس به اندازهی بارزانی و حزب وی از غارت نفت اقلیم برای منافع آنکارا گرفته تا همکاری و کمک به ارتش ترکیه، به حاکمیت خاک عراق لطمه وارد نکردهاند.
کاش کسی پیدا میشد و به نچیروان بارزانی میگفت، «آقای نچیروان صبر کن… تجاوز، تجاوز است.»