تصویر

احمد داوود: نباید در برابر دولت ترکیه که مرتکب جنایت می‌شود، سکوت کرد

احمد داوود، رئیس مشترک انجمن حقوق بشر کانتون فرات، با بیان اینکه دولت ترکیه که حتی ایستگاه آب را نیز می‌تواند هدف قرار دهد، آشکارا مرتکب جنایت جنگی می‌شود. وی خواستار عدم سکوت در برابر آن شد.

جنایات جنگی دولت اشغالگر ترکیه

حملات دولت اشغالگر ترکیه به شمال و شرق سوریه به طور مداوم ادامه دارد. در نتیجه این حملات، از ۸ ژانویه تا ۳۰ ژانویه، ۲۳ غیرنظامی در سد تشرین شهید و ۲۲۰ غیرنظامی زخمی شدند. از ۸ ژانویه تا ۱ فوریه، در شهرهای مختلف شمال و شرق سوریه، ۱۸ غیرنظامی شهید و ۳۸ غیرنظامی زخمی شدند. به این ترتیب، طی ۵ روز، ۴۱ غیرنظامی شهید و ۲۵۸ غیرنظامی زخمی شدند.

احمد داوود، رئیس مشترک انجمن حقوق بشر کانتون فرات و سوزدار علی، از اعضای هیئت مدیره هلال احمر کورد، در مورد تجاوزات ترکیه و نتایج آن با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کردند.

می‌خواهد ترس و وحشت ایجاد کند

احمد داوود با بیان اینکه حملات شدید به سد تشرین، پل قره‌قوزاق و جنوب غربی کوبانی ادامه دارد، گفت که علاوه بر سلاح‌های سنگین و پهپادها، از هواپیماهای جنگی نیز استفاده می‌شود. احمد داوود با اشاره به اینکه غیرنظامیان مستقیماً از روستاها تا مراکز شهرها هدف قرار می‌گیرند، اظهار داشت: «به دلیل حملات به سد تشرین، کانتون فرات هم بدون آب و هم بدون برق مانده است. خانه‌های مردمی که بدون برق و آب رها شده‌اند، مستقیماً هدف قرار می‌گیرند. با هدف قرار دادن شهرهای امن و باثبات ما، می‌خواهند در بین مردم ترس و وحشت ایجاد کنند. ما از صدها روستا و میلیون‌ها نفر صحبت می‌کنیم. این حملات راه را برای فاجعه‌ها باز می‌کند.»

اسناد به کمیسیون سازمان ملل ارائه شد

احمد داوود با بیان اینکه آنها به عنوان انجمن حقوق بشر، حملات به شمال و شرق سوریه را مستند کرده‌اند، گفت: «تیم‌های ما به محل حادثه رفته و حملات را مستند می‌کنند. تعداد مجروحان، شهدا و تصاویر و خسارات مادی ناشی از حمله مستند می‌شود. از خانواده‌های شهدا و مجروحان و شاهدان اطلاعاتی به دست می‌آید و تمام جزئیات مستند می‌شود. اسناد جمع‌آوری شده به کمیسیون تحقیق بین‌المللی سازمان ملل، مکانیزم بین‌المللی، بی‌طرف و مستقل، دادگاه‌های بین‌المللی ارائه می‌شود. ما حملات دولت ترکیه از ۸ دسامبر ۲۰۲۴ تاکنون را به کمیسیون تحقیق بین‌المللی سازمان ملل ارائه کردیم. ما تمام جزئیات را ذکر کردیم، اطلاعات ارائه شده توسط شاهدان را به اشتراک گذاشتیم. در این راستا، درخواست‌هایی برای تماس با شاهدان نیز وجود داشت.»

دولت ترکیه توافق‌نامه‌ها را نقض می‌کند

احمد داوود با تاکید بر اینکه حملات دولت اشغالگر ترکیه، نقض کنوانسیون ژنو است که مجموعه‌ای از توافق‌های مهم در حقوق بین‌الملل است که برای حمایت از حقوق بشر در طول جنگ و پس از آن وضع شده‌اند، گفت: «طبق کنوانسیون ژنو، غیرنظامیان باید محافظت شوند. در اینجا حملاتی رخ می‌دهد که مستقیماً غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد. هدف قرار دادن تیم‌های بهداشتی و درمانی جنایت جنگی است. هم تجهیزات پزشکی هدف قرار می‌گیرند و هم حملات مکرر به مجروحان انجام می‌شود. هدف قرار دادن مجروحان، صرف نظر از نظامی یا غیرنظامی بودن، جنایت جنگی است. همانطور که می‌دانیم، آمبولانس هلال احمر نیز هدف قرار گرفت. قانون حمایت از کودکان ۱۹۸۹، کنوانسیون حقوق کودک است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ تصویب شد. ترکیه این کنوانسیون را در ۱۴ سپتامبر ۱۹۹۰ امضا کرد. این دولت حتی توافق‌نامه‌ای را که امضا کرده است، نقض می‌کند.»

حتی ایستگاه آب را هم بمباران می‌کند

احمد داوود با بیان اینکه نهادها و سازمان‌های بین‌المللی نباید در برابر دولت اشغالگر ترکیه که مرتکب جنایت جنگی می‌شود، سکوت کنند، افزود: «در کانتون فرات، ۵ مدرسه، نیروگاه برق، سیلوهای گندم و ایستگاه آب در عین‌عیسی هدف قرار گرفتند که در روستاهای هیریه، تل عبره، جَده مخارا و خَروس و دیکان قرار دارند. وضعیت موجود جنایت جنگی است و نمونه‌هایی که ذکر کردم فقط چند مورد از آنها هستند. بنابراین، بی‌تفاوتی نهادها و سازمان‌های مربوطه نیز قابل قبول نیست.»

تیم‌های بهداشتی و درمانی مستقیماً هدف قرار می‌گیرند

سوزدار علی نیز با یادآوری اینکه هلال احمر کورد یک سازمان کمک‌های بشردوستانه و یک سازمان جامعه مدنی است، گفت: «ما در مواقع اضطراری بلافاصله وارد عمل می‌شویم. ما به کمک کسانی که نیاز به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی دارند، می‌رویم. در حملات وحشیانه انجام شده به طور کلی در شمال و شرق سوریه و به ویژه به سد تشرین، آمبولانس‌های ما ۲۴ ساعته وظایف و مسئولیت‌های خود را به نحو احسن انجام دادند. آنها در تلاش بودند تا به همه مجروحان برسند. متاسفانه حتی از کمک ما به مردم نیز جلوگیری می‌شود. آمبولانس‌های هلال احمر کورد نیز هدف دولت اشغالگر ترکیه بودند. تیم‌های بهداشتی، تجهیزات پزشکی و وسایل نقلیه که به کمک مجروحان می‌شتافتند، مورد اصابت قرار گرفتند. در نتیجه این حملات، در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴، یک آمبولانس وابسته به شورای بهداشت اداره خودمدیریتی دموکراتیک شمال و شرق سوریه هدف قرار گرفت و راننده آمبولانس شهید شد. در ۱۸ ژانویه، آمبولانس هلال احمر کورد هدف قرار گرفت و آمبولانس از خدمت خارج شد. به گفته شورای بهداشت شمال و شرق سوریه، ۵ آمبولانس هدف قرار گرفت که دو دستگاه از آنها کاملاً از سرویس خارج شدند. همچنین سه پرسنل بهداشتی شهید و سه نفر دیگر زخمی شدند.»

حملات باید فورا متوقف شود

سوزدار علی با تاکید بر اینکه طبق قوانین بین‌المللی، هدف قرار دادن مجروحان، پرسنل بهداشتی و درمانی، آمبولانس‌ها و غیرنظامیان یک جنایت جنگی آشکار است، اظهار داشت: «در حالی که باید مجروحان را فورا به بیمارستان برسانیم، مورد حمله قرار می‌گیریم. بنابراین، انتقال مجروحان به بیمارستان نیز به تاخیر می‌افتد. به همین دلیل، خطر مرگ مجروحان افزایش می‌یابد. همانطور که آمبولانس‌های ما هدف قرار می‌گیرند، بیمارستان‌های سیار ما نیز آسیب می‌بینند. جلوگیری از فعالیت‌های بهداشتی، روش دیگری برای قتل مردم است. این وضعیت در هیچ قانونی جایگاهی ندارد. حتی افزایش تعداد مجروحان می‌تواند منجر به ارائه نشدن خدمات بهداشتی مناسب شود. بنابراین، حملات دولت اشغالگر ترکیه باید فورا متوقف شود.»