تصویر

آینور پاشا: انزوایی که ۲۶ سال است ادامه دارد، نقض حقوق اساسی بشر است

آینور پاشا، وکیل، اظهار داشت که انزوای تحمیلی شدید ۲۶ ساله علیه رهبر آپو نقض حقوق اساسی بشر است و خاطرنشان کرد که این اقدامات مغایر با استانداردهای حقوق بین‌الملل مانعی در برابر حقوق اساسی است.

آینور پاشا، وکیل، در مورد انزوای تحمیلی شدید امرالی علیه رهبر آپو با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد. آینور پاشا بیان کرد که رهبر آپو نماینده مردمی است که خواهان آزادی و دموکراسی هستند و گفت: «بنابراین انزوای تحمیلی علیه آقای اوجالان، تحمیل انزوا علیه مردم است.»

آینور پاشا خاطرنشان کرد که طبق قوانین دولتی که تغییر می‌کنند، یک زندانی که به حبس ابد محکوم شده است، حق دارد دوباره محاکمه شود، از حق امید بهره‌مند شود و اظهار داشت که شرایط سخت انزوا به هیچ وجه مبنای قانونی ندارد.

در ادامه، آینور پاشا گفت: «شرایط سخت انزوای تحمیلی که ۲۶ سال است ادامه دارد، نشان می‌دهد که چگونه حقوق آقای اوجالان نقض می‌شود. در سیستم حقوقی ترکیه، زندانی که به حبس ابد محکوم شده است، حق دارد پس از مدتی دوباره محاکمه شود. این وضعیت توسط استانداردهای حقوقی بین‌المللی و اسناد حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است. وضعیت آقای اوجالان باعث می‌شود که پرسیده شود که این استانداردها در چه سطحی اجرا می‌شوند؟ تجدید اجرای مجازات یک فرآیند پویا است که تحول حقوقی را تقویت می‌کند. یعنی افرادی که محکوم شده‌اند، می‌توانند بخواهند که در چارچوب استانداردهای حقوقی تغییر یافته دوباره محاکمه شوند و از حق امید استفاده کنند.»

«شرایط انزوای شدید که ۲۶ سال است ادامه دارد، باید به عنوان نشانه واضحی از چگونگی نقض حقوق اساسی بشر و منافع قانونی آقای اوجالان در نظر گرفته شود. این روند با استانداردهای اساسی کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ECHR) و اعلامیه جهانی حقوق بشر مطابقت ندارد. از جمله این موارد می‌توان به حق تمامیت جسمانی، فرصت‌های خدمات بهداشتی و بهره‌مندی از خدمات وکالت اشاره کرد.»

در ادامه سخنان خود، آینور پاشا به دیدارهای اخیر هیئت امرالی دم پارتی اشاره کرد و گفت: «بحران‌های خاورمیانه و طرح خاورمیانه که تلاش می‌شود دوباره طراحی شود، وضعیت ترکیه را بحرانی می‌کند. می‌توان سخنان دولت باغچلی را نیز به عنوان دلیلی برای این وضعیت ذکر کرد. اما کسانی که این درخواست را دارند باید به خوبی بدانند که تعیین شرط، معامله خلاف قانون است. زیرا طبق قانون، زمان آن رسیده است که آقای اوجالان از حق امید بهره‌مند شود. این خود ترکیه است که حق امید را به تعویق می‌اندازد و تلاش می‌کند آن را از دستور کار خارج کند. بنابراین تعیین شرط و معامله به خودی خود به معنای مخالفت با قانون است. مهم‌ترین دلیل وقوع وضعیت موجود، مبارزه مشترک 'کارزار بین‌المللی آزادی' است که در جهان طنین‌انداز شد. مردم کورد و دوستانشان با مبارزه خود این سطح فعلی را ایجاد کردند. اگر به یاد داشته باشیم که انزوا هنوز برطرف نشده است، دیدارهایی که انجام شده نشان می‌دهد که ترکیه تحت فشار است.»

«این نکته را نیز نباید فراموش کرد؛ ترکیه‌ای که درگیر یک تنگنای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شده است، از هر طرف مجبور شد که به مردم کورد روی آورد. اگر به تاریخ ترکیه نگاه کنیم، دیده می‌شود که هر زمان که با مردم کورد متحد شد، همیشه پیروز شد. خواهری-برادری مردم کورد و ترک، ترکیه را از این تنگنا نجات خواهد داد. اما ترکیه نه رویکردی استراتژیک، بلکه رویکردی تاکتیکی نسبت به این موضوع نشان می‌دهد. به همین دلیل سیاستی را دنبال می‌کند که با احساسات مردم کورد بازی می‌کند. با گفتن 'ما با مردم کورد هستیم' تلاش می‌کند از بحران موجود نجات یابد. باید از این سیاست‌ها آگاه بود.»

«روند با ابتکار آقای اوجالان پیش می‌رود و همانطور که در ۷ نکته ارائه شده مشاهده شد، آقای اوجالان آماده راه‌حل است. دموکراتیزه شدن در ترکیه، ایجاد زندگی برابر با پارادایم آقای اوجالان امکان‌پذیر است. طبق گفته‌ها، در ۱۵ فوریه آقای اوجالان بیانیه‌ای خواهد داد. همه منتظر این بیانیه هستند. ترکیه تاکنون در سطحی که انتظار می‌رود به این وضعیت نزدیک نشده است و موضعی ملموس نشان نداده است که می‌خواهد مسئله کورد را حل کند یا خیر. پس از این بیانیه نیت آنها مشخص خواهد شد. نیاز به رویکردی صادقانه وجود دارد. آقای اوجالان با تمام توان از صلح، دموکراسی و برابری حمایت می‌کند و تمام توان خود را بسیج کرده است. امید ما این است که آقای اوجالان از امرالی خارج شود و از نظر جسمانی آزاد شود.»