حملات دولت ترکیه به روژاوا و هدف قرار دادن زیرساختهای استراتژیک منطقه، با هدف دشوار کردن شرایط زندگی و کوچاندن مردم از سرزمین کوردستان انجام میشود. در این راستا، سد تشرین که برای انرژی حیاتی است نیز هدف قرار میگیرد. از آغاز جنگ داخلی سوریه، گروههای جهادی رادیکال مورد حمایت ترکیه، به ویژه علیه کوردها مورد استفاده قرار گرفتهاند.
خدیجه کاوران، فعال کنگره اسلام دموکراتیک، اظهار داشت که نقش پیشرو زنان در انقلاب روژاوا نه تنها در زمینه نظامی، بلکه در زمینه تحول اجتماعی و ایدئولوژیک نیز تاثیرگذار بوده است. کاوران خاطرنشان کرد که گروههای جهادی و ترکیه، مبارزه و اراده فعال زنان در جبهه را نمیتوانند تحمل کنند و به همین دلیل، بیوقفه به آنها حمله میکنند. وی افزود: «این گروهها بخشی از ساختارهای گروههای مسلحی هستند که مسئول قتلعام هورین خلف و صدها زن کورد هستند. همچنین، مشارکت چنین عناصری در نهادهای سیاسی که آینده سوریه را تعیین میکنند، خطر بزرگی ایجاد میکند.»
انقلاب زنان هدف قرار میگیرد
کاوران تصریح کرد که انقلابی که به پیشاهنگی زنان در روژاوا شکل گرفته است، از سوی نیروهای منطقهای به عنوان تهدید تلقی میشود و برای بیثبات کردن منطقه، فشار آگاهانهای ایجاد شده است. وی تاکید کرد که حملات علیه غیرنظامیان، هدف قرار دادن سیستماتیک زنان و تلاش برای سرکوب مقاومت در روژاوا، بخشی از یک استراتژی برای شکلدهی روژاوا و آینده سوریه است.
کاوران همچنین اظهار داشت که بار تمام جنگهای جهان بر دوش زنان است و افزود: «زنان هیچ گاه طرفدار جنگ نبودهاند، اما همواره قربانی جنگ بودهاند. در سوریه نیز زنان به دلیل جنگ داخلی، تاوانهای سنگینی پرداختهاند.»
حملات برای جلوگیری از دستیابی کوردها به جایگاه صورت میگیرد
کاوران خاطرنشان کرد که هدف دولت ترکیه این است که کوردها به جایگاهی دست پیدا نکنند و به همین منظور، میلیونها دلار سلاح برای گروههای مسلح ارسال کرده است. وی تصریح کرد که در برابر حملات، به ویژه زنان مقاومتگر در تپه مشتَنور و هر جای دیگری جنگیدند و تا آخرین لحظه زندگی خود جنگیدند و گروههای مسلح را شکست دادند. کاوران همچنین یادآور شد که دولت ترکیه که این شکست را نپذیرفته است، مستقیما با ارتش و هواپیماهای جنگی خود به روژاوا حمله میکند و ادامه داد: «هدف این است که روژاوایی که در طول تاریخ قلب تپنده مقاومت کوردها بوده است را نابود کند. در این جنگ کثیف، بیشترین رنج را زنان کورد متحمل شدند. آنها با خشنترین چهره جنگ روبرو شدند. زنان کورد هدف قرار گرفتند، ربوده شدند، در بازارهای برده فروشی فروخته شدند، مورد تجاوز قرار گرفتند، وحشیانه به قتل رسیدند. هنوز هم سرنوشت هزاران نفر مشخص نیست. همه اینها تحت عنوان اسلام انجام شد. این گروههای مسلحی که خود را 'مجاهد' مینامیدند، در واقع بزرگترین دشمنان دین هستند.»
کوردها با وجود تمام بیامکاناتیها جنگیدند
کاوران اظهار داشت که مقاومت زنان کورد به منبع الهام برای کل جهان تبدیل شده است و ادامه داد: «آنها با وجود ترس، درد و خیانت، سربلندانه مقاومت را انتخاب کردند. در برابر وحشیهایی که از نقاط مختلف جهان برای پول جمع شده بودند، برای آزادی جنگیدند. مردم کورد، عرب، ارمنی، آشوری، ترکمن، مسلمان، مسیحی، ایزدی، سنی، علوی که از همه خلقها و باورهای مختلف در روژاوا زندگی میکنند، توانستند با یکدیگر یک اداره دموکراتیک و سازماندهی اجتماعی ایجاد کنند. آنها اختلافات اتنیکی و مذهبی خود را کنار گذاشتند و از سرزمینهایی که با هم در آن زندگی میکردند، دفاع کردند. در سرزمینی که ارتش آن فروپاشید و رئیس جمهور آن فرار کرد، آنها در برابر دو دولت و گروههای مسلح وحشی جنگیدند و با وجود تمام بیامکاناتیها همچنان مبارزه میکنند.»