تصویر

مونزور: ۱۵ فوریه را به روز آزادی جسمانی رهبر آپو تبدیل کنیم

فرزنده مونزور اعلام کرد که در بیست و هفتمین سالگرد توطئه، باید آزادی رهبر آپو محقق شود و گفت: «همانطور که ۱۵ فوریه برای مردم کورد به عنوان یک روز سیاه ثبت شد، ۱۵ فوریه ۲۰۲۵ نیز باید به روز روشنایی خلق‌ها تبدیل شود.»

فرزنده مونزور

عضو هیئت اجرایی ابتکار «آزادی برای عبدالله اوجالان» در سوریه، فرزنده مونزور، فعالیت‌های ابتکار و توطئه بین‌المللی را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.

فرزنده مونزور یادآور شد که دو سال از آغاز کارزار بین‌المللی آزادی با شعار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل برای مسئله کورد» می‌گذرد و گفت: «کارزار آزادی در شش قاره آغاز شد و بر افکار عمومی جهان تأثیر گذاشت، از همه اقشار جامعه به این کارزار پیوستند،از جنبه‌های حقوقی، سیاسی، دیپلماتیک، توده‌ای، فکری و بسیاری جهات دیگر کار انجام شد. در کارهایی که انجام شد، بار دیگر می‌بینیم که رهبر آپو به شخصیتی تبدیل شده که جهان را در بر گرفته است. زیرا پارادایم او راه‌حلی برای مشکلات بشریت می‌بیند، اتحاد خلق‌ها، زندگی آزاد خلق‌ها را که برابری زن و مرد را پایه قرار می‌دهد، ارائه می‌دهد. هرچه این فکر گسترش می‌یابد، سطح فعالیت‌ها نیز افزایش می‌یابد. شرایط انزوایی که رهبر آپو در آن نگهداری می‌شود، به جهان مخابره شد که این امر انسانیت را تکان داد و باعث حرکت وجدان بشریت شد. شخصیت‌های طرفدار آزادی و دموکراسی در برابر انزوا ایستادند. پیوستن ۶۹ برنده جایزه نوبل به این کارزار تأثیر مهمی داشت. راهپیمایی با حضور میلیون‌ها نفر، به ویژه راهپیمایی در کلن،در جهان  طنین‌انداز شد. به این ترتیب کارزار گسترده‌تر شد. بنابراین این امر نتیجه مثبتی به همراه داشت. باعث شد که سی‌پی‌تی، کمیته وزیران شورای اروپا و مؤسسات مربوطه به حرکت درآیند و هر چند بحث‌برانگیز هم باشد ولی یک سال فرصت دادند. کمیته ملل متحد علیه مجازات یا اقدامات تحقیرآمیز یا غیرانسانی، ظالمانه و شکنجه از ترکیه خواست که به انزوای تحمیلی پایان دهد. ترکیه که به این ترتیب تحت فشار چندجانبه قرار گرفت، با تأثیر این کارزار مجبور به صدور اجازه‌ی دیدار با رهبر آپو شد. مهمترین این کنش‌ها، کنش‌های خواندن اندیشه‌های رهبر آپو بود. کتاب‌های رهبر آپو به چهار گوشه جهان رسید، همه آن را خواندند و با پارادایم او مرتبط شدند و صاحب نظر شدند. کسانی که اندیشه‌های رهبر آپو را خواندند، خود را به عنوان شاگردان رهبر آپو معرفی کردند.

«کسانی که در توطئه شرکت داشتند، باید موضع خود را اصلاح کنند»

کارهای دیپلماتیک، سیاسی، حقوقی و جنبه‌های دیگر از نظر ایجاد تنوع و غنا مهم هستند. دسترسی به آن مؤسساتی که به مشکلات بشریت می‌پردازند، در جهان و خاورمیانه مهم است. در کنار فعالیت‌های یک روزه، فعالیت‌های توده‌ای که روزها ادامه دارند، بسیار مهم خواهند بود. پارادایم رهبر آپو نه فقط برای یک ملت، دین و باورداشت، بلکه برای ملت‌ها، فرهنگ‌ها، تنوع‌ها، ادیان و باورداشت‌ها است. بنابراین مهم است که فراتر از یک جامعه، باید به شخصیت‌ها، جوامع، روحانیون، هنرمندان در سراسر جهان برسد. کشورهایی که در توطئه بین‌المللی شرکت داشتند، به ویژه باید بر یونان، ایتالیا، روسیه، ایالات متحده آمریکا و اسرائیل فشار وارد شود تا موضع خود را تجدید و اصلاح کنند. در هر کشوری مانند شهرهای برکتو، فوسالتو، پالرمو، پارما و ناپل ایتالیا، باید شهروندی افتخاری به رهبر آپو داده شود. طبق قوانین بین‌المللی، هر زندانی از این حق برخوردار است که پس از ۲۵ سال حبس، دوباره محاکمه شود و از حق امید استفاده کند. یکی از کشورهایی که این تصمیم را امضا کرده ترکیه است. بنابراین برای تحقق حق امید، باید مبارزه ادامه یابد.»

پارادایم به هر خانه‌ای رسید

فرزنده مونزور اعلام کرد که در سال دوم کارزار، آنها اساس کار خود را دسترسی به احزاب سیاسی قرار دادند و گفت: «در شمال و شرق سوریه، از کورد، عرب، ارمنی، سریانی، آشوری، چرکس و ترکمن، ما از ۳۳ حزب سیاسی بازدید کردیم. همه احزاب سیاسی نیز اعلام کردند که به کارزار آزادی می‌پیوندند و می‌خواهند آزادی جسمانی رهبر آپو محقق شود. می‌دانند که آزادی آنها در پارادایم، روش و مبارزه رهبر آپو محقق خواهد شد. در چنین رویکردی هستند که می‌دانند رهبر آپو رابطه دوستی خلق‌ها را می‌پذیرد و برای حل مشکلات نیروی تعیین‌کننده است. در کنار بزرگان و روسای عشایر، با کشیش‌های ارمنی و سریانی نیز دیدار کردیم. اشتباه نیست اگر گفته شود رهبر آپو نه تنها رهبر مردم کورد، بلکه رهبر خلق‌هاست. مهمترین آن، زمینه‌های بحث، پانل و سمینارها ایجاد شد تا پارادایم دموکراتیک، زیست‌محیطی و آزادی زنان به هر خانه‌ای برسد.»

فرزنده مونزور در ادامه اظهار داشت که سال گذشته ۹ فوریه کمپین جمع‌آوری امضا آغاز شد که در ۴ آوریل به پایان رسید و نتایج آن ۸ آوریل اعلام شد و گفت: «در شمال و شرق سوریه و کل سوریه، ۳ میلیون و ۶۶۹ هزار و ۹۰ امضا جمع‌آوری شد. علیرغم فشار رژیم بعث، علوی‌ها، اسماعیلی‌ها، دورزی‌ها، حتی از حما و حمص به این کمپین پیوستند. ما می‌خواستیم امضاهای جمع‌آوری شده را به شورای اروپا، سازمان ملل متحد و سازمان‌های حقوق بشری تحویل دهیم، اما به دلیل نداشتن امکانات برای رفتن به کشورهایی که این سازمان‌ها در آنجا هستند، آن را با افکار عمومی در میان گذاشتیم. پیوستن مردم، وفاداری آنها را نشان می‌دهد. در سطح جهانی، سازمان‌های مدنی، احزاب سیاسی، روشنفکران، مؤسسات حقوقی، بهداشتی، صدها هزار نامه ارسال کردند. از شمال و شرق سوریه و کل سوریه، هزار و ۳۰۰ وکیل برای وزارت دادگستری ترکیه نامه فرستادند و از آن خواستند که به انزوا پایان دهد و حق امید را اجرا کند.»

«مقاومت رهبر آپو در تاریخ ثبت خواهد شد»

فرزنده مونزور خاطرنشان کرد که رهبر آپو در امرالی در شرایط سخت مبارزه بزرگی را پیش می‌برد و به این ترتیب ادامه داد: «ترکیه خواست از طریق سیستم امرالی اراده، مغز و روحیه رهبر آپو را تضعیف کند. اما رهبر آپو در طول ۲۶ سال، در فلسفه و جستجوهای آزادی خود گام‌های جدیدی برداشت. توانست به سطح نمایندگی بشریت برسد. بنابراین مقاومت او، موضع او در هر لحظه برای مردم کورد و طرفداران بشریت منبع الهام بود. مقاومت رهبر آپو تاریخ بشریت را روشن خواهد کرد. رهبر آپو حتی در شرایط سخت نیز از نظر فکری همیشه خلق (ایجاد) می‌کند. پارادایم دموکراتیک، زیست‌محیطی و آزادی زنان خود را در شرایط سخت ایجاد کرد. مقاومت رهبر آپو، مبارزه و آثار خلق شده او بی‌نظیر است. مبارزه رهبر آپو باعث حرکت مردم کورد و مردم جهان شد. رهبر آپو که در هر دیداری جایگزین‌های راه‌حل ارائه می‌دهد، همیشه طرفدار صلح بوده و موضعی برای حل مشکلات ارائه داده است.»

«توطئه شکست خواهد خورد»

فرزنده مونزور در پایان سخنان خود گفت: «۱۵ فوریه برای از بین بردن امید آزادی مردم کورد و جنبش آزادی کورد انجام شد. توطئه بین‌المللی به هدف خود نرسید. رهبر آپو در جهان به عنوان یک رهبر فیلسوف خلق‌ها شناخته می‌شود. همچنین مبارزه ۲۶ ساله مردم کورد برای شکستن انزوا در جهان طنین‌انداز شد و مورد احترام قرار گرفت. توطئه از نظر سیاسی، حقوقی و انسانی جایگاهی ندارد، زیرا برای از بین بردن ارزش‌های انسانی و مردم کورد انجام شده است. بنابراین در بیست و هفتمین سالگرد توطئه، ما آزادی جسمانی رهبر آپو را به آزادی مردم کورد و مردم خاورمیانه تبدیل می‌کنیم. ما باید از نظر مادی و معنوی بسیج شویم و ۱۵ فوریه را به روز آزادی رهبر آپو تبدیل کنیم.»