هیئت فرانسوی: بسیار تحت تأثیر روژاوا قرار گرفتیم
هیئت فرانسوی که چندی پیش با انجام تماسهای مختلف به روژاوا رفت، با بیان اینکه گویی تصویری از سیستمی که کوردها میخواهند ایجاد کنند، دیدهاند، اظهار داشتند که بسیار تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
هیئت فرانسوی که چندی پیش با انجام تماسهای مختلف به روژاوا رفت، با بیان اینکه گویی تصویری از سیستمی که کوردها میخواهند ایجاد کنند، دیدهاند، اظهار داشتند که بسیار تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
کوردستانیهای ساکن شهر لوریان فرانسه، برای شنیدن برداشتهای هیئتی که اخیراً از روژاوا دیدار همبستگی انجام داده بود، در دفتر دانیل سیمونه، نماینده مجلس جبهه مردمی نوین پاریس و دیمین ژیرار، نماینده مجلس منطقه انتخاباتی پنجم موربیان NFP-اکولوژیست، گرد هم آمدند. دیمین ژیرار و تیمش نیز در این جلسه حضور داشتند.
دانیل سیمونه، عضو هیئت، پس از این دیدار در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF)، ۳ روز و نیمی را که در روژاوا گذرانده و برداشتهای خود را با کوردستانیها به اشتراک گذاشت. گفته شد که این هیئت متشکل از ۶ نماینده چپگرای فرانسوی، ۳ زن و ۳ مرد، بوده است.
دانیل سیمونه توضیح داد که رسیدن به روژاوا برای آنها یک سفر دشوار دو روزه بوده است. او اظهار داشت که در روژاوا توسط یپگ، یپژ و نمایندگان منطقهای مورد استقبال قرار گرفتند و همچنین مستقیماً با مظلوم عبدی دیدار کردند.
به گفته سیمونه، هدف هیئت از رفتن به روژاوا، شکستن سکوت جامعه بینالمللی در برابر آنچه در روژاوا رخ میدهد و مشاهده مقاومت در آنجا از نزدیک بود.
دانیل سیمونه با بیان اینکه به ویژه جنبش زنان او را عمیقاً تحت تأثیر قرار داده است، گفت: «وقتی در دیدار با مؤسسه ژنئولوژی متوجه شدم که اولین فعالیت انجام شده در اولین روستاهای آزاد شده از دست داعش، جلسات زنان بوده است، بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم.»
سیمونه تاکید کرد: «در روژاوا، زنان نه تنها علیه داعش، بلکه علیه تفکرات مردسالارانه نیز جنگیدند. آنها از فرصتی که به دست آوردند، هم برای دفاع از مردم خود و هم برای رسیدن به آزادی خود استفاده کردند.»
او گفت یپژ زنان را خانه به خانه برای شرکت در جلسات دعوت میکرد و تاکید کرد که ماندگاری حقوق زنان تنها با سازماندهی زنان در میان خودشان امکانپذیر است.
دانیل سیمونه با اشاره به اولین بازدید خود از کوبانی، اظهار داشت که تصور میکرد روژاوا فقط از دشتهای هموار تشکیل شده است، اما با دیدن طبیعت کوهستانی و سرسبز شگفتزده شد.
دانیل سیمونه با بیان اینکه در کوبانی در یک رویداد بزرگ شرکت کردند که در آن مردم بدون توجه به باورداشت، زبان و نژاد به پایکوبی میپرداختند، گفت: «ما انتظار نداشتیم که مردم در چنین فضای جنگی، مملو از شور زندگی باشند. گویی تصویری از سیستمی که کوردها میخواهند ایجاد کنند، دیدیم.» او لحظات احساسی خود را هنگام بازدید از هزاران مزار جوانان در آرامگاه شهدای کوبانی بیان کرد.
یکی از تکاندهندهترین بازدیدهای هیئت، اردوگاه هول بود. آنها گفتند که اردوگاه به دو بخش تقسیم شده است. یک طرف خانوادههای داعشی و طرف دیگر کسانی که از داعش جدا شدهاند، قرار دارند.
سیمونه با تأکید بر اینکه نرخ تولد در مقایسه با سایر نقاط منطقه ۱۰ برابر بیشتر است، اظهار داشت که نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) از جامعه بینالمللی میخواهند که یا دادگاهی تشکیل شود یا کشورها شهروندان خود را برای محاکمه پس بگیرند. اما او اظهار داشت که افکار عمومی بینالمللی چشم خود را بر این واقعیت بسته است که قسد این بار را به تنهایی تحمل میکند.
به گفته سیمونه، در دیدار با مظلوم عبدی، فرمانده کل قسد، بر اهمیت تضمین حقوق زنان، حقوق فرهنگی و قومی برای آینده روژاوا تأکید شد. سیمونه اظهار داشت که قسد مخالف پیوستن به ارتش سوریه نیست، اما بدون تضمین کنفدرالیسم دموکراتیک، خلع سلاح آنها امکانپذیر نیست.
دانیل سیمونه با انتقاد از سیاست فرانسه در قبال روژاوا، گفت: «اردوغان با نقض قوانین بینالمللی علیه کوردها جنگ به راه انداخته است. فرانسه نیز با پایبندی به سیاستهای اتحادیه اروپا، در برابر فشارهای دولت ترکیه از طریق توافقات پناهندگان تسلیم میشود. سیستمی که در روژاوا ساخته میشود، مدلی است که حتی ما باید از آن الگو بگیریم.»
سیمونه با یادآوری قتلعامهای انجام شده در پاریس در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۲۲، اظهار داشت که فرانسه نتوانسته است پاسخ روشنی به تلاشها برای عدالت بدهد و قرار دادن پکک در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا با فشار دولت ترکیه ادامه دارد.
سیمونه با دعوت به همبستگی بیشتر برای تقویت جنبش زنان در روژاوا و استقرار کنفدرالیسم دموکراتیک، اظهار داشت که از شور زندگی و روحیه مقاومت مردم روژاوا با وجود جنگ و حملات الهام گرفتهاند.