ژنویو گاریگوس: حفاظت از روژاوا مسئولیت ماست
ژنویو گاریگوس، عضو شورای شهر پاریس، اظهار داشت که مدل دموکراتیک ایجاد شده در روژاوا برای آینده سوریه بسیار مهم است و گفت: «حفاظت از این مبارزه، مسئولیت وجدانی و تاریخی جامعه بینالمللی است.»
ژنویو گاریگوس، عضو شورای شهر پاریس، اظهار داشت که مدل دموکراتیک ایجاد شده در روژاوا برای آینده سوریه بسیار مهم است و گفت: «حفاظت از این مبارزه، مسئولیت وجدانی و تاریخی جامعه بینالمللی است.»
مدل اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه که برای آینده سوریه دموکراتیکی که قرار است ساخته شود بسیار مهم تلقی میشود، از سوی سیاستمداران اروپایی از نزدیک دنبال و حمایت میشود. چندی پیش هیئتی از اروپا که شامل سیاستمداران، نمایندگان پارلمان و مدیران محلی بود، از منطقه اداره خودمدیریتی بازدید و دیدارهایی انجام داد.
ژنویو گاریگوس، عضو شورای شهر پاریس و یکی از مدافعان شناخته شده حقوق بشر در فرانسه، نیز عضو این هیئت بود. ژنویو گاریگوس مشاهدات خود در مورد منطقه و اهمیت مدل روژاوا برای آینده سوریه را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.
«تغییر رژیم در دمشق صلح به همراه نیاورد»
ژنویو گاریگوس اظهار داشت که در جریان بازدید هیئت، آنها با روسای مشترک اداره خودمدیریتی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) مظلوم عبدی، مقامات یپژ و یپگ و شهرداران مشترک کوبانی و بسیاری دیگر دیدار کردند و در مورد مشاهدات خود گفت: «فرصتی برای ما فراهم شد تا تمام منطقه روژاوا را از دجله تا فرات بگردیم. ما به قامشلو، حسکه، رقه و البته کوبانی رفتیم.
هرچند گفته میشود با تغییر رژیم در دمشق ممکن است صلح برقرار شده باشد، اما وضعیت اینگونه نیست. حملات دولت ترکیه -چه از طریق بمباران و چه از طریق ارتش ملی سوریه (SNA) از زمین- همیشه یک تهدید است. وضعیت افرادی که در سال ۲۰۱۸ مجبور به ترک عفرین شدند و سپس مجبور به رفتن از شهبا شدند، این واقعیت را نشان میدهد. ما این افراد آواره را در رقه نیز دیدیم.»
«مردم میترسند که در هر لحظه ممکن است هدف حملات قرار بگیرند»
ژنویو گاریگوس با یادآوری مقاومت تاریخی در سد تشرین گفت: «ما به سد تشرین رفتیم و فرصتی یافتیم تا با غیرنظامیانی که در آنجا از مقاومت حمایت میکنند صحبت کنیم. اما ترکیه به غیرنظامیانی که به آنجا میروند احترام نمیگذارد و به آنها حمله میکند. برخی از افرادی که میخواستیم آنها را ببینیم به دلیل جراحات سنگین بستری شده بودند. حملات فقط به نیروهای دفاعی محدود نمیشود؛ همیشه مکانهایی بمباران میشوند، با پهپادها به غیرنظامیان حمله میشود.
در جریان بازدید خود شنیدیم که در مناطق مختلف، مردم جان خود را از دست دادهاند. ممکن است در دمشق قدرت تغییر کرده باشد، اما در روژاوا در میان مردم جنگ احساس میشود. نه تنها حوادثی که ما دیدیم، بلکه وضعیت مردم به وضوح نشان میدهد که این جنگ هنوز ادامه دارد. مردم حق دارند بترسند؛ زیرا با این خطر روبرو هستند که در هر لحظه با یک پهپاد مورد حمله قرار بگیرند.»
«از عفرین تا کنون حملات هرگز متوقف نشدهاند»
ژنویو گاریگوس با اشاره به اینکه حملات دولت ترکیه به روژاوا در زمره جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت قرار میگیرد، ادامه داد: «حمله به غیرنظامیان -چندی پیش حمله به یک آمبولانس صورت گرفت-، همچنین حملات به زیرساختهای غیرنظامی -تخریب نیروگاه اصلی تامین کننده برق در قامشلو- یا حمله به سد تشرین و مهمتر از همه بمباران غیرنظامیان، حمله مستقیم به غیرنظامیان خود جنایت جنگی است. یعنی مسئله فقط حوادث سال ۲۰۱۸ در عفرین نیست. این حملات هرگز متوقف نشدهاند. من با افرادی صحبت کردم که مجبور به ترک عفرین شدند. از سال ۲۰۱۸ تاکنون تنها چیزی که میخواهند بازگشت به خانههایشان است. هیچ یک از جنایاتی که علیه این مردم صورت گرفته نباید فراموش شود. باید عدالت اجرا شود.»
«قدرت حاکم در دمشق باید مدل روژاوا را در نظر بگیرد»
ژنویو گاریگوس با اشاره به اینکه اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه با وجود حملات و تهدیدها تلاش میکند مدل کنفدرالیسم دموکراتیک را حفظ و اجرا کند، گفت: «اداره خودمدیریتی از یک طرف در برابر تهدیدات علیه منطقه میجنگد و از طرف دیگر تلاش میکند سیستم کنفدرال دموکراتیک که زنان محور آن هستند را به اجرا درآورد و از آن محافظت کند. اداره خودمدیریتی با سیستم دموکراتیکی که در منطقه خود ایجاد کرده است، پیام قویای به قدرت حاکم در دمشق برای آینده سوریه میدهد. دولت جدید در دمشق باید روژاوا و مدل آن را در نظر بگیرد.»
«مسئولیت ماست که از روژاوا محافظت کنیم»
ژنویو گاریگوس با انتقاد از حملات دولت ترکیه به روژاوا و سکوت جامعه بینالمللی در برابر این تهدیدات گفت: «ما در بحرانیترین لحظه حقوق بینالملل قرار داریم. در اوکراین، غزه، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان و بسیاری دیگر از مناطق جنگی، حقوق بینالملل نقض میشود. به همین ترتیب، همین نقضها توسط دولت ترکیه در سوریه انجام میشود. نیروهایی که خود را مسئول حفاظت از حقوق بینالملل میدانند، باید همانند سایر مناطق، در برابر این نقضهای دولت ترکیه نیز دست به اقدام بزنند و از روژاوا محافظت کنند.»
ژنویو گاریگوس اظهار داشت که آنچه بیش از همه در بازدید از روژاوا بر او تاثیر گذاشت، عظمت مبارزه علیه داعش بود و گفت که حفاظت از روژاوا مسئولیت جامعه بینالمللی است.
ژنویو گاریگوس گفت: «یکی از چیزهایی که بیش از همه در بازدید از روژاوا بر ما تاثیر گذاشت، مبارزه و بهایی بود که در برابر داعش پرداخت شد. ما از اردوگاه الهول بازدید کردیم؛ هزاران عضو و خانواده داعش در آنجا نگهداری میشوند. ما ویرانیهای رقه را دیدیم. مکانهایی که زمانی به عنوان 'میدان جهنم' یاد میشدند، امروز دوباره در حال بازسازی هستند. فداکاریهایی که در آرامگاه شهدا در کوبانی دیدیم، یکی از سنگینترین بهای تاریخ بشریت است؛ این عظمت مقاومت در برابر داعش را به ما نشان میدهد. یعنی در زمانی که بحث بر سر ساختن سوریه جدید است، نیروهای بینالمللی هرگز نباید روژاوا را تنها بگذارند. حفاظت و حمایت از روژاوا وظیفه اخلاقی و مسئولیت همه ماست.»