آیا دولت ترکیه 4 میلیون لیره به «عمر گونه‌ی» مظنون قتل‌عام پاریس داده است؟

آیا دولت ترکیه 4 میلیون لیره به «عمر گونه‌ی» مظنون قتل‌عام پاریس داده است؟

«فردا چتین» روزنامه‌نگار کرد ضمن اشاره به «برنامه نهاد مبارزه با ترور» ترکیه که سال گذشته از سوی دولت ترکیه برای ترور 50 تن از پیشاهنگان پ.ک.ک که 20 تن از آنها در اروپا بسر می‌برند, تدوین و تنظیم شد, گفت:«بنا به برنامه‌ تدوین‌شده‌ای که به اردوغان ارایه شد, می‌بایست برای ترور سکینه جانسز و دو رفیق وی 4 میلیون لیره پرداخت می‌شد. ترکیه این مقدار پول را به چه‌کسی داده؟ در این میان سهم عمر گونه‌ی چه مقدار است؟».

«فردا چتین» از نویسندگان روزنامه «اوزگور پلتیکا» که در اروپا به منتشر می‌شود, به سندی اشاره می‌کند که می‌توانند در آشکار ساختن جوانب واقعه ترور سه زن سیاستمدار کرد در پاریس, روشنگر باشد. چتین خاطرنشان می‌سازد که دولت ترکیه سال گذشته برای ترور سکینه جانسز و رفقای وی برنامه‌ای تدوین کرده و افزود:«آیا دولت ترکیه 4 میلیون لیره ترکی را به عمر گونه‌ی داده است؟»

چتین اذعان داشت که دولت ترکیه بجای استفاده از راهکارهای قانونی و حقوقی برای ضدیت با مخالفان خود در ترکیه و خارج از آن, به راهکارهای ترور و نابودی متوسل می‌شود و این راهکارها از زمان عثمانی‌ها تاکنون ادامه دارد.

چنین در ادامه گفت اردوغان دو روز پیش در اظهارات خود پیامی ضمن مبنی بر ادامه چنین ترورهایی داده است. وی افزود مکان ترور بعدی را هم آلمان عنوان کرده است.

فردا چتین, روزنامه‌نگار و نویسنده کرد یادآور شد که اردوغان و حزبش برنامه‌هایش در خصوص ترور رهبران پ.ک.ک را مخفی نمی‌کند و گفت:«در نشست‌ها مدام فریاد می‌زنند و در نوشته‌هایشان هم عنوان می‌کنند. آنها از آمریکا کمک می‌گیرند و این کارها را آشکارا انجام می‌دهند».

چنین همچنین اذعان داشت که سال گذشته دولت ترکیه برای ترور سکینه جانسز و رفقای وی قانونی تدوین کرد. چتین می‌نویسد:«در 19 اکتبر در گزارشی در روزنامه حریت نوشته بودند: قانون تدوین شده برای مبارزه با ترور به مدت یک سال است از وزارت کشور برای نخست‌وزیر فرستاده شده و منتظر امضای آن هستند. در این قانون اشاره شده که برای دستگیر کردن و یا ترور 50 تن از کادرهای پیشاهنگ پ.ک.ک 4 میلیون لیره اختصاص داده شده است».

در این لایحه پیشنهادی اسامی افراد ذیل آمده:«مراد کارایلان رئیس شورای رهبری ک.ج.ک, دوران کالکان و جمیل بایک از اعضای شورای رهبری ک.ج.ک, فهمی حسین فرمانده قرارگاه مرکزی ه.پ.گ , مصطفی قره‌سو, سبری اوک و زبیر آیدار و کسانی که در مذاکرات اسلو شرکت کرده‌اند».

فردا چتین یادآور شد که زبیر آیدا, مصطفی قره سو و سبری اوک در مرحله مذاکرات اسلو با هیأتی از جانب دولت ترکیه مذاکره کردند. وی می‌افزاید:«در آن موقع دولت آ.ک.پ از طرفی مذاکره می‌کرد و از طرف دیگر هم در حال طرحریزی برنامه‌های توطئه‌گرانه‌اش بود. صادق و راستگو نبود».

چتین در ادامه می‌نویسد:«ترورهای پاریس واقعه‌ای است که باید بخوبی بدان توجه کرد. عدنان گوربوز عضو سابق انجمن انضباطی حزب ملی‌پرست ترکیه در استانبول بود. این فرد به کار قاچاق انسان و مواد مخدر دست زده است. در ماه حزیران سال 2011 در جریان دستگیری یک مزدور که خود را عضو سازمان «ژیتم ترکیه» معرفی کرده بود, بازداشت شد. آن فرد به اتهام قاچاق برده محاکمه شد. او یک نژادپرست دو آتشه علیه ملت کرد است».

مثلث آلمان ـ انگلیس ـ بلژیک عرصه فعالیتی او است.

عدنان گوربوز یک روز قبل از قتل‌عام پاریس یعنی در 8 ژانویه از لندن به پاریس سفر می‌کند. در 9 ژانویه در پاریس می‌ماند. یک روز پس از ترور سه زن سیاستمدار کرد یعنی 10 ژانویه به شهر «کالایس» می‌رود و از آنجا هم با استفاده از کشتی به انگلستان بازمی‌گردد. سوال این است که عدنان گوربوز در آن دو روز در پاریس با چه کسانی ملاقات کرده و در کجا بسر برده؟ آیا قبل از ترور زنان کرد با عمر گونه‌ی دیدار انجام داده یا نه؟ زیرا عدنان گوربوز هم اهل شارکشلای استان سیواس است.

شاید این مسایل برای دادستانی و پلیس فرانسه جالب توجه باشد».