بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در شرق کردستان افتتاح شد/ اوج محرومیت کردها
بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در شرق کردستان افتتاح شد/ اوج محرومیت کردها
بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در شرق کردستان افتتاح شد/ اوج محرومیت کردها
دولت ایران میگوید "بزرگترین معدن طلای خاور میانه" امروز شنبه ۲۴ آبان در منطقه تکاب در استان اورمیه به بهرهبرداری رسیده است.
به گفته مقامهای ایران با آغاز کار معدن زرشوران (زرهشوران) در شهرستان تکاب شرق کردستان ظرفیت سالانه تولید طلا در ایران سه هزار کیلوگرم افزایش پیدا میکند و به حدود پنج و نیم تن میرسد.
بنا به گزارش بیبیسی, مهدی کرباسیان، رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران بعد از مراسم افتتاح این معدن به خبرنگاران گفت: "بر اساس پیشبینیهای اولیه ذخیره معدنی این مجتمع ۵۵ تن بود که با بررسیهای جدید سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور این رقم به ۱۱۰ تن افزایش یافته است."
عملیات اکتشاف در این معدن (زرشوران) در سال ۷۶ آغاز شده و در ابتدای اکتشاف ذخیره ۵۶ تن شناسایی شد که این میزان ذخایر هم اکنون به ۱۱ تن رسیده و پیش بینی میشود در آینده ای نزدیک با ۱۰ هزار متر حفاری که در دست اجراست، این میزان به ۲۰۰ تن افزایش یابد.
بر اساس تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا هر گونه تجارت طلا و فلزات گرانقیمت با ایران ممنوع است.
معدن طلای زرشوران در ۳۵ کیلومتری شهر تکاب در استان اورمیه شرق کردستان قرار دارد.
درحالی که اولین و دومین معدن بزرگ طلای ایران و خاورمیانه در شهرستان تکاب قرار دارد, اما محرومیت, بیکاری و فقر در این مناطق بیداد میکند و معادن طلا هم همانند دیگر منابع و ثروتهای طبیعی شرق کردستان برای خود آن شهرها مصرف نمی شود.
به گفته کرباسیان، سرمایهگذاری ارزی و ریالی کارخانه طلای زرشوران ۱۷۰ میلیارد تومان بوده و اکتشافات اولیه معدن طی ۴ سال توسط مهندسان کانادایی، انگلیسی و آفریقای جنوبی انجام شده است.
حسینقلی قوانلو، مجری طرح تجهیز معدن زرشوران به خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا گفت که با اجرای طرح توسعه این معدن ظرفیت تولید طلا در آن سالانه به شش تن خواهد رسید.
پیش از افتتاح زرشوران، معدن طلای آقدره در سی کیلومتری تکاب با ظرفیت تولید سالانه بیش از دو تن بزرگترین معدن ایران بود.
مجتمع طلای موته هم اولین کارخانه استحصال طلای ایران است که در سال ۱۳۷۲ در ۵۰ کیلومتری شهر گلپایگان توسط یک شرکت استرالیایی راهاندازی شد.