دمیرتاش :ترکیه باید تا اول ماه سپتامبر سالجاری پروژه چارهیابی خود را ارائه دهد
دمیرتاش :ترکیه باید تا اول ماه سپتامبر سالجاری پروژه چارهیابی خود را ارائه دهد
دمیرتاش :ترکیه باید تا اول ماه سپتامبر سالجاری پروژه چارهیابی خود را ارائه دهد
صلاح الدین دمیرتاش رئیس مشترک حزب صلح و دمکراسی دیروز در یک کنفرانس مطبوعاتی به سئوالات خبرنگاران در مورد مسائل مطرح در کردستان پاسخ داد .
در کنفرانس خبری دیروز که در شهر آمد برگزار شد صلاح الدین دمیرتاش ابتدا به نگرانیها در مورد وضعیت سلامتی رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان پاسخ داد و گفت اگر دولت ترکیه می خواهد روند چاره یابی دمکراتیک مسئله کرد را پیشبرد دهد باید تغییراتی در شرایط کنونی اوجالان ایجاد کند چرا که اوجالان شخصیتی مهم برای ترکیه و موثر در برقراری صلح در خاورمیانه است .
وی همچنین در ارتباط با نشست مقدماتی کنفرانس ملی کردها نیز گفت نشستی که در منطقه صلاح الدین به انجام رسید منطبق با روح کنفرانس ملی بود .
رئیس مشترک حزب صلح و دمکراسی در ادامه، حملات نظامی اخیر به مناطق غرب کردستان را محکوم کرد و اعتراض خود به حمایت ترکیه از گروه جبهه النصرا را اعلام کرد.
دمیرتاش خطاب به دولتمردان ترکیه گفت شما نمی توانید 15 میلیون کرد را برادران خود بخوانید و از سوی دیگر یک میلیون و نیم شهروند کرد در جایی دیگر را دشمن بنامید.
دمیرتاش در این کنفرانس مطبوعاتی با بیان آنکه کنفرانس ملی کردها می تواند بر پروسه آشتی در سوریه موثر باشد از ترکیه خواست که هرچه زودتر کمکهای خود به گروههای وابسته به القاعده همچون جبهه النصرا را متوقف کند.
رئیس مشترک حزب صلح و دمکراسی همچنین در پاسخ به سئوالی در ارتباط با وضعیت فرایند صلح در ترکیه ضمن خاطرنشان کردن آنکه موفقیت این فرایند سر آغازی برای برقراری آشتی در خاورمیانه است از آنکارا خواست که تا روز یکم سپتامبر سالجاری پروژه خود برای حل مسائل موجود را آشکار کند.
وی گفت باید تا اوایل ماه سپتامبر یک پروژه یا بسته ای پیشنهادی برای چاره یابی مسئله کرد ارائه شود، هرچند که آقای اوجالان نیز از موفقیت روند کنونی نا امید نیست ولی دولت باید افکار عمومی را نیز در جریان تصمیمات خود قرار دهد .
دمیرتاش در خاتمه تأکید کرد تا زمانی که مرحله دوم فرایند آشتی به پایان نرسد نمی توان وارد مرحله سوم شد و باید به طرح این موضوع که آیا پ.ک.ک از مرزها خارج شده است یا نه دیگر پایان داد .