درخواست از اوباما برای دیپلماسی بیشتر در برابر ایران

درخواست از اوباما برای دیپلماسی بیشتر در برابر ایران

شماری از دیپلماتهای پیشین آمریکا و اروپا به همراه برخی از اعضای شورای ملی ایرانیان آمریکا، با نگارش نامه‌ ای به‌ رئیس جمهور آمریکا از وی خواسته‌ اند تا به‌ جای گسترش تحریمها علیه‌ ایران به‌ دیپلماسی و انجام مذاکرات با این کشور بهای بیشتری بدهد.

گروهی از مقام های پیشین و تحلیلگران مسائل ایران در نامه ای خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از او خواسته اند مذاکره با ایران را با جدیت بیشتری دنبال کند.

این نامه که به وسیله 24 نفر از مقام های سیاسی و نظامی پیشین آمریکا و چند دیپلمات اروپایی امضا شده است، به وسیله انجمن کنترل تسلیحات در آمریکا و شورای ملی ایرانیان آمریکا تهیه شده و از اوباما می خواهد به جای گسترش تحریم ها به دیپلماسی توجه بیشتری نشان دهد.

آنها در نامه خود ضمن آنکه‌ از اوباما خواسته اند تا مذاکرات اتمی با ایران به طور جدی و با هدف پیشگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای ادامه پیدا کند، گفته‌ اند که‌ : بر این باوریم که با عزم بیشتر، خلاقیت و پافشاری، رسیدن به این هدف امکان پذیر است.

نویسندگان نامه‌ تصریح کرده‌ اند که‌ بازنگری کاخ سفید در مواضع خود در برابر ایران، امکان دستیابی به یک توافق دیپلماتیک را افزایش خواهد داد.

به گفته جمال عبدی، از مدیران شورای ملی ایرانیان آمریکا، این نامه در حالی نوشته شده که فرصت برای برگزاری مذاکرات جدی درباره برنامه اتمی ایران محدود است .

عبدی با توجه‌ به‌ خاتمه‌ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، زمان باقیمانده برای انتخابات در ایران را فرصت مناسبی برای مذاکرات جدی می‌داند.

نویسندگان نامه‌ با تصریح بر اینکه‌ تحریمها برنامه‌ اتمی ایران را متوقف نخواهند کرد ، توصیه می‌کنند که‌ ایالات متحده‌ ایران را برای توقف غنی سازی 20 درصدی تشویق کنند.

امضاکنندگان در پایان نامه نوشته اند: "رویکرد مبتنی بر دیپلماسی تنها گزینه ای است که می تواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای و بروز جنگ شود... پیگیری این مسیر مشکل است ولی تنها گزینه ای است که بر روی میز قرار دارد."

نگارش این نامه‌ درزمانیست که‌ دیپلماتهای گروه‌ 5+1 در حال فراهم کردن مقدمات دور بعدی گفتگوهای اتمی با ایران هستند .

بسیاری محتوای این نامه‌ را با توجه‌ به‌ تأکید بر سر عدم کارایی تحریمها و اینکه‌ تنها گزینه‌ روی میز رویکرد دیپلماتیک است ، مقصود سران جمهوری اسلامی دانسته‌ و شورای ملی ایرانیان آمریکا را به‌ نوعی لابی حاکمیت ایران می‌دانند.