افزایش حملات اسلام‌گرایان افراطی به خلق‌کرد در غرب کردستان

افزایش حملات اسلام‌گرایان افراطی به خلق‌کرد در غرب کردستان

در یکماه گذشته غرب کردستان شاهد حملات بی سابقه گروههای اسلامگرای افراطی بوده است . گروههایی که در بسیاری از مناطق از جمله در سریکانی ، عفرین ، چلاخا ، گری سپی و حلب عملا جنگ با نیروهای دولتی سوریه را متوقف کرده و فرمان جهاد علیه کردها را صادر کرده اند .

 گروههای بنیادگرای جبهه النصرا و دولت اسلامی عراق و بلاد شام عمده ترین این گروهها هستند که از حمایت های خارجی برخوردارند و با برخودرداری از سرمایه های عظیم مالی از سراسر جهان عضو گیری می کنند .

 در بیش از دو سال جنگ در سوریه این گروهها تحت نام جهاد برای برقراری یک امارت اسلامی دست به جنایاتی علیه مردم زده اند که تصاویر منتشر شده از این جنایات دل هر انسانی را به درد می آورد و حتی در رسانه های عمومی قابل پخش نیست.

 کشتار ، تجاوز و غارت ارمغان چته هایی است که از سوی برخی کشورهای خارجی از جمله ترکیه حمایت می شوند . ترکیه حتی توپ و تانک و ادوات نظامی سنگین به این گروهها داده تا شاید از طریق آنها بتواند از دستیابی کردها به مطالباتشان در غرب کردستان جلوگیری کند و یا دست کم آن را به تأخیر بیاندازد.

 این گروهها حتی در نقاط مختلف کردستان نیز فعال هستند و اقدام به عضو گیری می کنند.

 در روزهای گذشته چند نفر از اعضای گروه جبهه النصرا در نبرد با واحدهای مدافع خلق دستگیر شدند که از اهالی جنوب کردستان بودند و طبق اظهاراتشان تحت نام مبارزه با رژیم بعث سوریه از طریق ترکیه وارد این کشور شده و به نبرد با کردها اعزام شده اند .

 گزارشهایی نیز از فعالیتهای شهری عناصر این گروهها در شرق کردستان منتشر شده است که نشان می دهد افرادی با استفاده از فرصت ماه رمضان با حضور در مساجد و برپایی جلسات شبانه به دنبال نفوذ در جوانان و جذب آنان به گروههای وابسته به القاعده می باشند.

 آنها در تبلیغاتشان تلاش می کنند با القای تفکرات خطرناک جهادی جوانان را بر علیه آنچه بی دینی و فساد در جوامع اسلامی می خوانند تحریک کنند.

 در جنگهای اخیر ، مبارزان واحدهای مدافع خلق با انجام عملیاتهایی موفق شدند اعضای مسلح گروههای مهاجم را از سریکانی بیرون کنند ولی این گروهها با موضع گرفتن در حومه شهرها و روستاها کماکان به حملاتشان علیه نقاط مختلف غرب کردستان ادامه می دهند . تاکنون بسیاری از شهروندان غیر نظامی از جمله چندین کودک در حملات توپخانه ای این گروهها جان خود را از دست داده اند و صدها مسافر کرد در جاده های شهری توسط اعضای این گروهها به گروگان گرفته شده اند .

 زنان و مردان مبارز کرد در جنگی نابرابر با فداکاری و تقدیم جانشان مقاومتی بزرگ از خود نشان داده و هیچیک از مناطق آزاد شده خود را برای جولاندهی گروههای تبهکار رها نکرده اند .

 در این جنگها تلفات سنگینی به گروههای مهاجم وارد شده بطوری که حتی حامی اصلی آنها یعنی ترکیه تا حدودی امید خود برای شکست کردها از طریق این گروهها را از دست داده است .

 ترکیه که در گذشته بزرگترین و مردمی ترین حزب غرب کردستان یعنی حزب اتحاد دمکراتیک را سازمانی تروریسستی می خواند در هفته گذشته یکی از رهبران این حزب را در دعوتی رسمی به استانبول فراخواند .

 صالح مسلم رئیس مشترک حزب اتحاد دمکراتیک پس از پایان سفر خود به استانبول در مصاحبه ای با شبکه خبری نووچه گفت دیدارهای استانبول به دعوت رسمی وزارت خارجه ترکیه انجام شده و محور اصلی گفتگوها پروژه خودمدیریتی موقت کردها برای غرب کردستان بوده است .

 مسلم دیدار با مقامات ترک را مثبت ارزیابی کرد و گفت ترکیه ابهاماتی در مورد پروژه خودمدیریتی کردها داشت که با ما مطرح کردند و ما به ابهاماتشان پاسخ دادیم.

 صالح مسلم همچنین از تداوم این دیدارها در هفته پیش رو خبر داد و در پاسخ به این سئوال که آیا موضوع حمایت آنکارا از گروه جبهه النصرا در این دیدار مطرح شد یا نه ؟ گفت  طبق اطلاعات و مدارکی که در دست داریم بخشی از مهاجمان وابسته به القاعده از خاک ترکیه وارد مرزهای ما می شوند که ما این موضوع را با مقامات ترک مطرح کردیم اما آنها هر گونه ارتباطی با این گروهها را رد کردند و مدعی شدند که امکان نظارت کامل بر ترددهای مرزی برای آنها وجود ندارد و اگر افرادی از مرزها عبور کرده اند خارج از اختیار نیروهای دولتی بوده است .

 رئیس مشترک حزب اتحاد دمکراتیک با بیان آنکه در دیدار بعدی مدارک و اسنادی که در دست دارند را به مقامات ترک نشان خواهند داد گفت احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه گروه جبهه النصرا را یک تهدید مشترک برای کردها و ترکیه خوانده و گفته است که باید برای این مشکل چاره ای اندیشید.