جمیل بایک: باید حکومت با جدیت تمام مرحله دوم صلح را پیشبرد دهد

جمیل بایک: باید حکومت با جدیت تمام مرحله دوم صلح را پیشبرد دهد

«جمیل بایک» از روسای مشترک شورای رهبری ک.ج.ک در مورد مرحله دومین روند صلح و چاره‌یابی دموکراتیک, دولت ترکیه را به «جدیت» فراخواند. بایک گفت:«باید دولت و حکومت ترکیه با جدیت بیشتر با مرحله دومین صلح, رهبر ما, پ.ک.ک و خلق کرد, برخورد کنند. عملکرد دولت تاکنون را صادقانه و جدی نمی‌دانیم». بایک خاطرنشان ساخت که دولت آ.ک.پ زمینه چاره‌یابی را هموار نمی‌سازد و افزود:«اگر شرایط رهبر ما در زندان بهبود نیابد, احداث پایگاه‌های نظامی و سدسازی‌ها متوقف نشوند, و از ترویج سیستم مزدوری محلی میان کردها دست برندارد و هکذا مطابق پیمان امرالی عمل نکنند, ما, خلق‌کرد و نیروهای دموکراتیک عملکردشان را نخواهیم پذیرفت».

سخنان اختتامیه «جمیل بایک» از روسای مشترک ک.ج.ک در نهمین اجلاس عمومی کنگره خلق برای نخستین بار در خبرگزاری فرات منتشر می‌گردد. نهمین اجلاس عمومی کنگره خلق از 30 ژوئن الی 5 ژوئیه و با شرکت 162 شرکت‌کننده در مناطق تحت کنترل گریلاها برگزار گردید. در اجلاس عمومی, سیستم ک.ج.ک تغییر یافت و «جمیل بایک و بسه هوزات» بعنوان روسای مشترک ک.ج.ک انتخاب شدند.

جمیل بایک در سخنرانی اختتامیه نهمین اجلاس, پیام‌های مهمی در بسیاری زمینه‌ها داشت. بایک به نقش کردها در سوریه اشاره کرد و گفت:«بدون حضور کردها نمی‌توان سوریه‌ای نوین بنیان گذاشت».

بایک همچنین برخورد دولت ترکیه در قبال روند صلح و چاره‌یابی را مورد تحلیل قرار داد و گفت:«باید دولت و حکومت ترکیه به شیوه‌ای جدی با مرحله دومین صلح, رهبر ما, پ.ک.ک و خلق کرد برخورد کنند. عملکردهای دولت تاکنون جدی و صادقانه نبوده است».

«جمیل بایک» در ادامه سخنان خود در نهمین اجلاس کنگره اذعان داشت که در پی ارزیابی‌ها و پیشنهادات رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان , کنگره قرارات مهمی اخذ کرده و مسئولیت‌های مهمی را بنا به پیشنهادات اوجالان به اعضا محول کرده است.

هدف ما ایجاد ملت دموکراتیک است

باید خاطرنشان ساخت که با برگزاری نهمین اجلاس عمومی, بنیان عملی‌ساختن سیستم ک.ج.ک نیرومندتر گشته و افزود:«قرارات اخذ شده به پیشبرد این سیستم کمک خواهد کرد. من بر این باورم که می‌توانیم ملت دموکراتیک را بر بنیان کنفدرالیسم دموکراتیک خلق کنیم و مدل خودمدیریتی دموکراتیک را نیرومندتر سازیم».

بایک به اهمیت زمان برگزاری کنگره اشاره کرد و گفت کنگره خلق در حالی برگزار می‌شود که خاورمیانه با بحران سیاسی و جنگی گسترده روبرو شده است. وی افزود که این وضعیت جنگی امتیازاتی هم مثبت و هم منفی دربردارد و افزود:«ما به لحاظ ایدئولوژیک, سیاسی و سازمانی, آماده‌ترین جنبش در خاورمیانه هستیم. در وضعیت سیاسی کنونی, خلق و جنبش ما از شانس پیروزی زیادی برخوردار شده‌اند».

بدون کردها تأسیس سوریه‌ای نوین غیرممکن است

بایک تصریح کرد که «خط‌مشی سومین» رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان نه تنها برای خلق‌کرد بلکه برای تمامی خلق‌های خاورمیانه و انسانیت راه پیروزی است و بیش از پیش در داخل سوریه برجسته و بارز است. بایک تأکید کرد که خلق‌کرد نقشی مهم در تأسیس سوریه‌ای نوین و دموکراتیک ایفا خواهد کرد و در آینده هم بر تمامی خاورمیانه تأثیر خواهد گذاشت. وی بیان داشت که بدون حضور کردها, تأسیس سوریه‌ای نوین غیرممکن است.

بایک گفت در سایه مبارزات 40 ساله جنبش آپویستی کردها به نیروی اصلی خاورمیانه مبدل شده‌اند و بر توازنات منطقه‌ای تأثیر می‌گذارند.

بایک افزود که جنبش آپوئیستی در حصول جایگاه سیاسی و دستاوردهای جنوب و غرب کردستان از میراث مبارزاتی و تلاش زیادی برخوردار است.

ترکیه مجبور به پیشبرد دیالوگ شد

جمیل بایک در ادامه سخنان خود افزود که دولت ترکیه در سال 2012 به منظور نابودی جنبش آزادیخواهی کردستان از همه امکانات و فرصت‌ها استفاده کرد , اما نتیجه‌ای حاصل نکرد. بایک گفت:«در امرالی, رهبر آپو, در کوهستان هم گریلاهای قهرمانمان, در زندان‌ها هم هزاران میهن‌دوست و کادر مقاومتی تاریخی به انجام رساندند. خلقمان در غرب کردستان هم در کنار اینها به انقلاب دست زد. همه اینها توطئه‌های خصمانه برای نابودی جنبش و خلقمان را خنثی ساخت. این وضعیت دولت ترکیه را  ناچار ساخت به گفتگو با رهبر آپو تن در دهد. این گفتگوی صلح‌جویانه و تسلیم‌پذیری ترکیه در سایه مقاومت و جنبش و خلقمان می‌باشد.

دولت ترکیه هنوز هم نسبت به روند چاره‌یابی بی‌توجه است

بایک خاطرنشان ساخت که جنبش‌شان به مسئولیت‌ها و تعهدات خود جهت پیشبرد روند صلح عمل کرده است و به همین خاطر هم بود که سربازان اسیر ارتش ترک را آزاد , آتش‌بس را اعلام و دستور عقب‌نشینی را صادر کرد. وی افزود که جنبش کردها زمینه‌ای مناسب برای برقراری صلحی پایدار و حل مسئله کرد آفریده است.

بایک گفت که بسیاری از نیروها و جریانات سیاسی هم به این نکته اشاره کرده‌اند که جنبش کردی به مسئولیت‌های خود در قبال صلح عمل کرده, اما دولت ترکیه در مقابل آن هیچ گامی برنداشته است.

بایک گفت جنبش آزادیخواهی کردستان با موفقیت هرچه‌تمامتر مرحله نخست را به پایان رساند, اما تاکنون دولت ترکیه حتی کوچک‌ترین گامی برنداشته, به همین دلیل مرحله دومین چاره‌یابی به شیوه‌ای مورد نظر پیشبردنیافته است. بایک تأکید کرد که دولت ترکیه می‌خواهد مرحله دومین صلح را تضیف سازد تا آن را تحت کنترل خود ادامه دهد.

باید دولت ترکیه جدی باشد

بایک به دولت ترکیه هشدار داد و گفت:«دولت و حکومت ترکیه باید به شیوه‌ای جدی مرحله دومین, رهبر ما, پ.ک.ک و خلق‌کرد برخورد کنند. اما تاکنون برخوردهای دولت ترکیه جدی و صادقانه نبوده است. باید زمینه چنان هموار شود که رهبر ما , اوجالان براحتی آزادی عمل داشته باشند. اما ترکیه هیچ‌گامی برنداشته, این امر هم اثبات می‌کند که حزب حاکم آ.ک.پ بجای پیشبرد روند چاره‌یابی دموکراتیک مسئله کرد, برای جنگ آماده می‌شود.

مواضع نیرومندانه نیروی ه.پ.گ از همه چیز مهم‌تر است

«جمیل یایک» از روسای مشترک ک.ج.ک به نقش نیروی ه.پ.گ در مرحله کنونی اشاره کرد و گفت باید «نیروی مدافع خلق, ه.پ.گ» به لحاظ ایدئولوژیک, سازمانی و دفاع مشروع آموزش ببینند, گسترش یابند و نیرومند گردند. بایک در ادامه افزود:

«باید ه.پ.گ از هر لحاظ خود را نیرومند سازد و برای هر اتفاقی آماده باشد تا روند چاره‌یابی که از سوی رهبری اعلام شده, به موفقیت بیانجامد. چه جنگ در میان باشد و چه نباشد, نقش نیروی ه.پ.گ برای جنبش و خلق ما بسیار مهم است. خاورمیانه درگیر جنگی سنگین است. این جنگ هم بیشتر در کردستان روی می‌دهد. تاوقتی که مسئله کرد بصورت کامل حل نشود, مواضع نیرومندانه ه.پ.گ برای دفاع از خلق‌کرد و حفظ امنیت آن از همه چیز مهم تر است. اگر ه.پ.گ خود را نیرومندتر نسازد, مواضعی مستحکم دربرنگیرد و به آمادگی دست نزند, روند صلح با خطر مواجه خواهد شد. هرگونه اهمالی , غفلت خواهد بود».

خط‌مشی آزادی زنان, هویت خط‌مشی سومین ما است

باید تصریح کرد که خط‌مشی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان , جامعه, زنان و کردها را به نیرویی بسیار عظیم مبدل ساخته است. وی افزود:«جنبش ما دیگر هیچگاه نابود نخواهد شد, بلکه برعکس, پیشرفت می‌کند و این حقیقت منتج از همان خط‌مشی رهبری است. زیرا رهبر ما در جنبش آزادیخواهانه, آزادی زنان را اساس  کار قرار داده. این خط‌مشی ما, جنبش, جامعه کردی و کردها را نیرومند می‌سازد و همه توطئه‌ها را به شکست می‌کشاند. خط‌مشی آزادی‌ زنان امروزه به هویت خط‌مشی سومین ما مبدل شده است. زنان کرد در خاورمیانه به نیرویی پیشاهنگ برای برادری, برابری, آزادی و دموکراسی مبدل شده‌اند. مبارزات آزادیخواهانه زنان با این کاراکتر خود بنیانی عظیم برای حصول پیروزی پی‌ریزی کرده و اساسی‌ترین نیروی مبارزاتی ما در راه دموکراسی و آزادی است».

سیاست دموکراتیک, ارتقای قیام مردمی است

بایک در خاتمه به ویژگی‌های سیاست دموکراتیک پرداخت و گفت:«سیاست دموکراتیک ما به معنای ارتقای قیام‌های مردمی است. به همین دلیل راهکار بنیادین برای پیشبرد فعالیت‌های آینده, سازماندهی همه عرصه‌ها, تأسیس کنفدرالیسم دموکراتیک و ارتقای قیام مردمی است».

بایک افزود:«برای دموکراتیزه کرده ترکیه, وظیفه اساسی برعهده همه خلق‌کرد, گروههای آیینی و دینی و اتنیک‌های مختلف است». وی از همه جامعه خواست که به مسئولیت‌های خود در این زمینه عمل کنند.