جنگ روانی رژیم ایران و نگرانی خانواده اعدام‌شدگان

جنگ روانی حکومت ایران با خانواده‌های زندانیان سیاسی و اعدام‌شدگان از طریق نگهداشتن آن‌ها در نگرانی و بی‌خبری کامل امری سابقه‌دار است. جمهوری اسلامی به جز اجرای حکم متهمین، خانواده‌های آنها را نیز مجازات می‌کند.

جنگ روانی حکومت ایران با خانواده‌های زندانیان سیاسی و اعدام‌شدگان از طریق نگهداشتن آن‌ها در نگرانی و بی‌خبری کامل امری سابقه‌دار است. جمهوری اسلامی به جز اجرای حکم متهمین، خانواده‌های آنها را نیز مجازات می‌کند. امری که به نظر می‌رسد در اتفاقات اخیر هم تکرار شده است.

ظهر روز سه‌شنبه بیست و هفتم بهمن‌ماه زندانیان سیاسی بند دوازده زندان مرکزی اورمیه شش زندانی سیاسی محکوم‌به اعدام را که در آن لحظه مشخص نبود قرار است به کجا منتقل شوند بدرقه کردند.

سامان نسیم، علی و حبیب افشاری، سیروان نژاوی، ابراهیم عیسی‌پور و یونس آقایان از آن لحظه تاکنون دیگر دیده نشده‌اند.

منابع غیررسمی تا روز پنجشنبه بیست و نهم بهمن ماه از احتمال اعدام سامان نسیم خبر می‌دادند که قرار بود سحرگاه چهارشنبه بیست و هشتم بهمن در زندان اورمیه اجرا شود.

مقامات قضایی و زندان اورمیه تا ‌اکنون نیز هیچ اطلاعی از وضعیت این شش زندانی به خانواده‌هایشان ارائه نکرده و سکوت کامل اختیار کرده‌اند. تنها عصر روزگذشته عزیز مژدهی وکیل سامان نسیم در همین رابطه اعلام کرد که روز پنج‌شنبه خانواده سامان نسیم به زندان اورمیه مراجعه کرده و به آن‌ها گفته‌شده آدرسی برای دریافت وسایل شخصی سامان نسیم تحویل دهند و برای اقدامات بعدی ازجمله تحویل جنازه متعاقباً با آن‌ها تماس گرفته خواهد شد.

همچنین خانواده برادران افشاری دو زندانی سیاسی دیگر عصر همان روز به رسانه‌ها اطلاع دادند مقامات امنیتی در تماسی تلفنی، به آن‌ها گفته‌اند که علی و حبیب افشاری اعدام‌شده و می‌توانند مراسم سوگواری بی سروصدا و بدون حاشیه را برای آن‌ها برگزار کنند.

مقامات قضایی و امنیتی تاکنون از وضعیت سه زندانی سیاسی دیگر هیچ‌گونه اطلاعی به خانواده‌هایشان نداده‌اند و مشخص نیست که آیا این زندانیان سیاسی نیز به همراه دیگران اعدام‌شده یا در مکان دیگری نگهداری می‌شوند.

مجازات خانواده زندانیان سیاسی و اعدام‌شدگان توسط جمهوری اسلامی از طریق نگه‌داشتن آن‌ها در بی‌خبری کامل و بیش‌ازپیش نگران کردن آن‌ها نمونه‌ای از جنگ روانی حکومت علیه این خانواده‌هاست که در رفتار جمهوری اسلامی ایران و در رابطه با زندانیان اعدام‌شده دیگر نیز سابقه دارد و به گفته وکلا حتی با قانون‌های جزایی حکومت نیز مطابق نیست.

این جنگ روانی به شکل ویژه بر خانواده‌های زندانیان اعدام‌شده‌ای که اتهام همکاری یا عضویت در پژاک را دارند اعمال می‌شود و معمولاً حکومت از تحویل پیکر اعدام‌شده به خانواده نیز خودداری کرده و حتی محل خاک‌سپاری را هم به آن‌ها اطلاع نمی‌دهد. به‌طور مثال خانواده فرزاد کمانگر و بسیاری از اعدام‌شدگان دیگر از محل خاک‌سپاری فرزندانشان مطلع نشده‌اند.