بانک ژاپنی توکیو / میتسوبیشی به علت نادیده گرفتن ممنوعیت انتقال پول به ایران و کوبا بیش از 8 میلیون دلار جریمه شد. این سومین مورد تنبیه بانکها در این هفته است.همچنین دیروز خبر جریمه 1 میلیارد و 900 میلیون دلاری بانک اچ اس بی سی منتشر شد و روز دوشنبه نیز وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که بانک استاندارد چارترد بخاطر نقض تحریمها 327 میلیون دلار جریمه شده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، سخنگوی بانک توکيو ـ ميتسوبيشی يو اف جی امروز پنجشنبه، اعلام کرد که اين بانک با پرداخت 8 ميليون و 600 هزار دلار جريمه به آمريکا موافقت کرده است.
بانک ژاپنی متهم است که تحريمهای آمريکا را در مورد برخی از کشورها از جمله ايران و کوبا برای انتقال پول ناديده گرفته است. به گفته سخنگوی این بانک انتقال اکثر این پولها در سالهای 2006 و 2007 بوده است.
یک روز پیش از جریمه بانک ژاپنی ، بانک بریتانیایی اچاس بیسی به پرداخت بزرگترین جریمه بانکی تاریخ محکوم شده بود. این بانک دیروز اعلام کرد که برای حل و فصل اختلافات با مقامات فدرال آمریکا بر سر پولشویی، با پرداخت یک میلیارد و 900 میلیون دلار جریمه و غرامت به این کشور موافقت کرده است.
تخلفات بانک بریتانیایی شامل ، جابجایی میلیاردها دلار پول برای ایران و کارتلهای قاچاق مواد مخدر مکزیک بود.
روز دوشنبه بیستم آذر ماه وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا اعلام کرده بود که یک بانک دیگر بریتانیایی بنام استاندارد چارترد نیز به خاطر نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران، میانمار، لیبی و سودان 327 میلیون دلار جریمه به دولت آمریکا پرداخت خواهد کرد. این بانک در ماه اوت سال جاری نیز به پرداخت 340 ميليون دلار جريمه مالی محکوم شده بود.
همه اینها درحالیست که ایران در مقابل گاز صادراتی به ترکیه، از آن کشور طلا میگیرد.
پیشتر مقامات ترک این موضوع را رد میکردند.
اردوغان پس از افشای این موضوع، خرید گاز از ایران را استراتژیک خوانده و خود را تنها ملزم میداند که به تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی پایبند باشد. وی اعلام کرده که ترکیه در ازای گاز دریافتی از ایران هرچه لازم باشد به این کشور پرداخت خواهد کرد.
گفته میشود آمریکا تاکنون تلاش کرده ترکها را نسبت به توقف صادرات طلا به ایران متقاعد کنند.
به گزارش رویترز مصوبه جمعه گذشته سنای آمریکا قطع صادرات طلای ترکیه به ایران را نیز هدف قرار داده است.