ک.ج.ک: روند صلح به مرحله خطرناک, حساس و پایان نزدیک شده است

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک گفت: اعلام می‌داریم که روند صلح برای ما از 15 فوریه به بعد وارد مرحله‌ خطرناک, حساس و پایان شده است.

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک اعلام کرد که در زمینه روند صلح , دولت آ.ک.پ ترکیه هیچ گامی برنداشته است و افزود:«بخاطر سیاست‌های متعارض با مذاکرات صلح و سیاست‌های نامنسجم آن دولت, ما این حق را داریم که روند صلح و برخوردهای دولت آ.ک.پ را بصورت جدی مورد بازخواست قرار دهیم. همچو جنبش, در مرحله تصمیم‌گیری‌های جدید و بازخواست‌های حساس و جدی قرار داریم». ک.ج.ک خاطرنشان ساخت که روند صلح از 15 فوریه به بعد وارد مرحله‌ خطرناک, حساس و پایان شده است.

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک افزود که حاکمیت دولت آ.ک.پ ترکیه با اظهارات مستقیم و غیرمستقیم خود در مورد رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان و جنبش آنها, تلاش می‌کند افکار عمومی را بنا به خواست خود شکل دهد. در ادامه آمده:«با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای و مطبوعاتی وابسته به خود, مصرانه به سیاست فریبکارانه دست می‌زند. بسیاری نویسندگان, اصحاب رسانه‌ها و مطبوعات وابسته به آ.ک.پ ادعا می‌کنند که منتظرند رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان بیانیه‌ای مهم صادر کند. اردوغان بیش از پیش زیاده‌روی کرد و با زبانی ظالمانه گفت:«در روزهای اخیر منتظر خبرهای مهم باشید, اما مهم, بیانیه نیست, بلکه باید ببینیم که اینبار سلاح‌هایشان را برزمین می‌گذارند یا خیر و غیره».

ک.ج.ک افزود:«ما هم در پاسخ به این ادعاها می‌گوییم که مهم, عوامفریبی نست, بلکه پیشبرد مثبت روند صلح است». ک.ج.ک خاطرنشان ساخت:«ببینیم اینبار حاکمیت دولت آ.ک.پ بدون فوت وقت, بزودی بصورت رسمی مذاکرات را آغاز خواهد کرد یا خیر؟ ببینیم آیا هیأت ناظر را تشکیل خواهد داد و آن هیأت سریعا با رهبر آپو دیدار خواهد کرد؟ اگر چنانچه دولت آ.ک.پ برای حل مسئله کرد سیاستی داشته باشد, مسلما باید به میان بگذارد و گام‌های عملی بردارد. مسئله مهم این است که در قبال طرح پیشنهادی رهبر آپو و جنبش ما که برای افکار عمومی اعلام شده, گامی برداشته است یا خیر؟»

آ.ک.پ گام‌های عملی بردارد

ک.ج.ک خاطرنشان ساخت که باید آ.ک.پ دست از انتظار کشیدن برای بیانیه بردارد و گام‌های عملی بردارد. در ادامه می‌افزاید:«باید دولت ترکیه دست از سیاست مشغول‌سازی بردارد. باید برای اطلاع افکار عمومی اعلام کند که چرا تاکنون بر سر میز مذاکره ننشسته است. آ.ک.پ که در ذهنیت خاص خود هیچ تغییری انجام نداده و در زمینه عملی هم گامی برداشته و تاکنون به مذاکره تن در نداده, با چه رویی و با توسل به کدام اخلاق سیاسی منتظر است که رهبر ملت کرد و جنبش ما بیانیه‌ای مهم صادر کند. مذاکرات که می‌بایست در 15 فوریه آغاز می‌شود و پیشرفت زیادی می‌کرد, هم‌اکنون از سوی آ.ک.پ آغاز نشده است. حال آنکه 15 فوریه برای ما بسیار مهم بود. بخاطر این سیاست‌های ضدمذاکرات و سیاست‌های نامنسجم آ.ک.پ, ما حق داریم که برخوردها و سیاست‌های آ.ک.پ در قبال روند صلح را به شیوه‌ای جدی مورد بازخواست قرار دهیم. همچو جنبش, در مرحله تصمیم‌گیری‌های نوین و بازخواست‌های حساس و جدی قرار داریم».

ک.ج.ک افزود که اوجالان پیش‌نویس طرح مذاکرات گسترده را به سمع دولت آ.ک.پ و جنبش آنها رسانده است و افزود:«در نتیجه گفتگوهای گسترده همه بخش‌های جنبش ما, به افکار عمومی آشکارا و شفاف اعلام می‌کنیم که از پیش‌نویس طرح مذاکرات صلح رهبر خود پشتیبانی می‌کنیم و پیرو آن هستیم. ما در بیانیه خود آشکارا اعلام کرده‌ایم که به تقویم زمانی آغاز مذاکرات به اندازه پیش‌نویس طرح مذاکرات اهمیت می‌دهیم, اما در مقابل این مواضع شفاف و مصرانه رهبری و جنبشمان, دولت آ.ک.پ باردیگر به سیاست مشغول‌سازی دست زد و بر آن اصرار ورزید. بجای تدوین قوانین دموکراتیک و برداشتن گام‌های عملی, تحت نام بسته امنیتی داخلی, قوانینی فاشیستی تدوین کرد. آ.ک.پ هرچقدر می‌خواهد آن را دموکراتیزه‌شدن بنامند و از روند صلح و مذاکره دم بزند, اما با طرح بسته امنیتی داخلی بصورت کاملا شفاف مشخص است که تمامی گفته‌های آن عوامفریبی است. ذهنیتی که تا این حد برروی مذاکره, دموکراسی و حل بسته باشد, مسلما در زمینه دموکراتیزه‌شدن ترکیه و حل مسئله کرد هم نمی‌تواند گامی بردارد که اثبات هم شده است».

15 فوریه و وارد شدن روند صلح به مرحله خطرناک

در خاتمه بیانیه ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک آمده:

«باید از این پس دولت آ.ک.پ دست از عوامفریبی, سیاست‌هایش در راستای ایجاد ذهنیت متقلبانه و مشغول‌سازی دست بردارد. صداقت آن دولت برای دیالوگ با رهبر آپو وقتی اثبات می‌گردد که هرچه زودتر مذاکرات را آغاز, هیأت ناظر را تشکیل و اجازه دهد که این هیأت سریعا گفتگوهای خود با رهبر آپو را بر بنیان برداشتن گام‌های عملی آغاز کند. درغیراینصورت, اعلام می‌کنیم که از 15 فوریه به بعد, روند صلح برای ما وارد مرحله‌ خطرناک, حساس و پایان شده است».