مراد کارایلان, ریاست شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک, ضمن اشاره به اینکه دولت ترکیه خواست غرب کردستان را نابود سازد, گفت مقاومت «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» در سریکانی این توطئه را خنثی ساخت. کارایلان گفت:«توطئه آنها این بود که پس از اشغال سریکانی, دربسیه را هم اشغال کنند و مناطق جزیر و حومه آن را تحت کنترل کامل خود درآورند. مقاومت ی.پ.گ بسیار حیاتی بود. این توطئه را به شکست کشاند. اجازه نداد دولت ترکیه از طریق گروههای مسلح مزدور به اهدافش برسد».
مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری ک.ج.ک در مصاحبه با «استریک تیوی», در مورد اوضاع غرب کردستان تحلیلاتی ارایه داد. کارایلان گفت در سوریه آنکه بیش از همه تحت ستم قرار گرفته کردها بودهاند.
کارایلان گفت که مخالفان سوریه با تظاهرات سیاسی مرحلهای سیاسی را ظهور دادند و گفت:
«سپس این مرحله به نبردهای مسلحانه انجامید. وقتی که به مخالفت مسلحانه تغییر یافت, هر دو طرف درگیری جنگی شدید شدند. کردها گفتند ما دست به مبارزه مسلحانه نمیزنیم و تنها مبارزه سیاسیمان را پیشبرد میدهیم. گفتند ما بخشی از اپوزیسیون سوریه هستیم و برای سوریهای دموکراتیک مبارزه میکنیم. ما خواستار کردستانی خودمدیر در چارچوب سوریهای دموکراتیک هستیم. بخشی از سوریه هستیم اما در مبارزات مسلحانه شرکت نمیکنیم. اینگونه, کردها بنا به منافع همگانی و ملی خود مبارزات سیاسی را ترویج دادند. اما بازهم مبارزات مسلحانه به پشت امری ناچاری شد. کردها خود را آماده ساخته بودند و نیروی دفاعی تشکیل دادند. این امر برخاسته از تجارب پیشین کردستان است. تا سطحی قابل پذیرش خود را سازماندهی کردهاند. وقتی که مخالفان مسلح حلب را به تصرف درآوردند, کردها هم مناطق خود را به کنترل درآوردند.».
ترکیه و آ.ک.پ مخالف کسب جایگاه سیاسی کردها هستند
کارایلان اذعان داشت که هدف ترکیه این است که اجازه ندهد خلقکرد در غرب کردستان جایگاهی سیاسی کسب کند, لذا مخالفان سیاسی سوریه را تحت فشار قرار داد. کارایلان گفت گروهی که به شهر سریکانی حمله کرد, گروه «غرابهالشام» بود که سلفی هستند و ترکیه از هر نظر به آنها کمک میکند. وی افزود:«گروه زبتیل النصر هم پیرو القاعده است. این دو گروه وارد سریکانی شدند, اما کردها چیزی نگفتند و در محلات متعلق به خود مستقر بودند. آن گروهها با نیروهای رژیم درگیر شدند و رژیم را بیرون راندند. اما بعد از آن به کردها حمله کردند. کردها نخست به مذاکره متوسل شدند, حتی رئیس مجلس خلق در آن شهر برای ممانعت از رویدادن درگیری برای انجام مذاکره رفت, اما وی راهم کشتند.»
کارایلان افزود که دشمنی آنها با کردها اثبات شد و میرفت که چنین وضعیتی در حلب و عفرین هم روی دهد. کاریلان افزود:«اینبار گروه های مسلح مزدور با حمایت کامل ترکیه از جمله خودروی جنگی و تسلیحات سنگین وارد سریکانی میشوند و غروب هم به ترکیه بازمیگردند و استراحتی میکنند. مرزی در میان نمانده. آنها قرارگاه مرکزی خود را در شهر سریکانی در شمال کردستان ـ ترکیه ساختهاند».
مراد کارایلان گفت که روابط ترکیه با آن گروهها بر اساس دشمنی با کردها شکل گرفت. وی افزود: خود آنها میگویند که در برخی مسایل با ترکیه موافق نیستند.»
کارایلان ضمن اشاره به اینکه دولت ترکیه در صدد نابودی غرب کردستان است, گفت:« مقاومت ی.پ.گ در سریکانی این توطئه را خنثی ساخت. توطئه آنها ین بود که پس از سریکانی وارد دربسیه و منطقه جزیر هم بشوند و کنترل کامل آن مناطق را بدست گیرند».
هدف ترکیه ایجاد جنگ میان کردها و اعراب بود
مراد کارایلان در ادامه مصاحبه خود با اشاره به اهمیت اتحاد کردها گفت که دولت ترکیه درصدد است اتحاد کردها را متلاشی سازد و افزود:«به محض ایجاد اتحاد کردها در غرب کردستان, احمد داوداوغلو وزیر خارجه ترکیه به هولیر آمد و گفت «آن اتحاد امری نادرست است».
کارایلان افزود:«هرچه باشد کردها هم یک جامعه هستند و نیروهای سیاسی آن هم متحد میشوند. پس چگونه چنین چیزی اشتباه و نادرست است؟».کارایلان گفت:«اتحادی ایجاد شده. هدف ترکیه این بود که این اتحاد را متلاشی سازد. میگوید حزب پ.ی.د را از حذف کنید, آنگاه من نه اتونومی بلکه حق فدراسیون برای شما را به رسمیت میشناسم. خوب, اینها چطور میتوانند پ.ی.د را از جمع خود حذف کنند؟ این حزب بزرگترین نیروی مردمی است. ترکیه میگوید با همدیگر بجنگید من هم به شما فدراسیون می دهم. خود وزیر خارجه ترکیه این را گفت. به آنها گفته شما حزب پ.ی.د را تضعیف و حذف کنید ما هم سیستم فدره را به شما اعطا میکنیم. انکار مقامات ترکیه حاکم سوریه هستند! این همهاش حرف و ادعا است».
کارایلان گفت که حزب «عدالت و توسعه ترکیه» درصدد است میان کردها جنگ داخلی برپا کند, اما وقتی که به اهدافش نرسید, اینبار خواست میان کردها و اعراب جنگ برافروزد که در شهر سرکانی با مقاومتهای نیروهای ی.پ.گ به شکست انجامید.
هیچ قدرتی یارای شکست دادن فلسفه اوجالان ـ ماندلا نیست
کارایلان گفت که در غرب کردستان خلقکرد به سطحی از آگاهی میهندوستی و سازمانی رسیدهاند و افزود:«کردها هم نیرومند شدهاند. کردها مبارزاتی فداییگرانه پیشبرد دادهاند. هیچ قدرتی نمیتواند از تأثیرات رهبر آپو در این بخش از کردستان بکاهد. فلسفهای که ماندلایی است. بخاطر پیروی خلق کرد از فلسفه رهبر آپو, نمیتوان گفت که پ.ک.ک در غرب کردستان حضور دارد. مسئله مهم این است که خطمشی رهبر آپو خودباوری و فداییگرای را میان جوانان کرد در همه بخشهای کردستان پیشبرد داده. جوانان غرب کردستان دست به مقاومت میزنند و من به آنها ایمان کامل دارم. از چنان پتانسیلی برخوردارند که میتوانند علیه هر ارتشی مقاومت کنند».