خشونت خانگی عليه زنان در 28 استان ایران بررسی شد

خشونت خانگی عليه زنان در 28 استان ایران بررسی شد

نتايج طرح "بررسي خشونت خانگی عليه زنان در 28 استان اعلام شد. بر اساس این تحقیقات شصت و چهار درصد از قربانیان خشونت به اجبار ازدواج کردند.

نتایج تحقيق ها در خصوص "بررسی خشونت خانگی" در مراكز 28 استان كشور نشان می دهد دوره یک سال اول ازدواج و ميانسالی پرخشونت‌ترين دوره‌های زندگی زنان هستند و خشونت در برخی مقاطع از جمله هنگام داشتن درآمد مناسب یا زمان سالخوردگی به حداقل می رسد.

بهانه گيری‌های مردان رايجترين خشونت عليه زنان عنوان شده که زنان از ابتدای زندگی مشترك تاكنون تجربه كرده‌اند.

برآورد كلي انجام شده در این تحقیقات نشان می دهد 66 درصد خانواده‌های مورد مطالعه از اول زندگی مشترك تا كنون حداقل يك بار تجربه خشونت خانگی با تعريف عام آن را داشته‌اند و حدود 30 درصد خانوارها حداقل يك بار در طول زندگی مشترك ، خشونتهای فيزيكی جدی و حاد و در 10 درصد خانوارها خشونتهای منجر به صدمات موقت و يا دائم گزارش شده است.

بررسی توزيع فراوانی نظرات جامعه آماری این تحقیق در مورد نوع شكل‌گيری ازدواج آنها نشان می‌دهد كه نزدیک به 64 درصد آنها تن به ازدواج تحميلی داده اند.

زاهدان در این تحقیق در صدر شاخصهای خشونت عليه زنان قرار گرفته و در مقابل سمنان در پایین ترین رده این جدول است.

بررسی سطح تحصيلات و اشتغال افراد درگير با خشونت نيز بيانگر آن است که زنان بی‌سواد و شاغل، به ترتیب بيشترين و کمترین قربانيان خشونت خانگی هستند. این گزارش 55 تا 59 سالگی را پرخشونت‌ترين دوره زندگی آنها دانسته.