معاون وزیر صنعت از تعطیلی ۱۴ هزار واحد صنعتی در ایران خبرداد

معاون وزیر صنعت از تعطیلی ۱۴ هزار واحد صنعتی در ایران خبرداد

محمدعلی سید ابریشمی، معاون وزیر صنعت ایران، از توقف فعالیت ۱۴ هزار واحد صنعتی در ایران خبر می‌دهد.

به گزارش روز سه‌شنبه ۴ آذر خبرگزاری ایسنا، وی توضیح داد که کار این تعداد واحد صنعتی طی ۱۵ سال اخیر متوقف شده‌است که اکثر آنها بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ اتفاق افتاده است.

معاون وزیر صنعت ایران در همین روز در گفت‌وگو با خبرآن‌لاین نیز در این مورد توضیح داده و افزود: «همچنین ۲۲ هزار واحد صنعتی با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد کار می‌کنند. ۲۴ هزار واحد صنعتی هم با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد به کارشان ادامه می‌دهند.»

معاون وزیر صنعت همچنین به تملک واحدهای صنعتی توسط بانک‌ها نیز اشاره کرده و گفت: «در مجموع ۸۱ هزار واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی فعالیت می‌کنند. از این مجموع ۱۰۰ واحد صنعتی به دلیل مشکلاتی مانند عدم پرداخت بدهی‌ها توسط بانک‌ها تملیک شده‌اند. همچنین ۷۰ درصد از واحدهای صنعتی که ورشکسته یا متوقف شده‌اند در سال‌های بین ۸۴ تا ۹۲ به این وضعیت رسیده‌اند.»

او بیان داشت: «تحقیقات ما نشان می‌دهد ۷۰ درصد مشکل توقف فعالیت کارخانه‌ها به تامین نقدینگی مربوط است. همچنین بخشی از این صنایع نیز به دلیل مشکل بازار فروش و اختلاف با شرکا تعطیل شده‌اند.»

آقای سید ابریشمی روز دهم اردیبهشت سال جاری نیز در مورد تعطیلی کارخانه‌ها سخن گفته و اظهار داشته بود که در دولت حسن روحانی، ۵ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی در ایران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ ورشکسته یا تعطیل شده‌اند.

وی تأکید کرده بود که ۷۰ درصد واحدهای تولیدی ایران از زمان آغاز تحریم‌های اقتصادی «با مشکلات بسیاری» روبه‌رو شده‌اند که منجر به تعطیلی آنها شده است.

وضعیت وخیم کارگران در ایران مشکلات زیادی در روند بیکاری روزافزون به بار آورده و مناطق مختلف شرق کردستان که محروم‌ترین مناطق هستند, بیشتر به فقر و بیکاری دچار شده است که مضاف بر سیاست‌های امنیتی رژیم علیه آزادی‌های کردها, موجبات فشار اجتماعی, اقتصادی و سیاسی زیادی را فراهم آورده است.