امروز , سوم اسفند, سالگرد قیام خلق کرد در شرق کردستان بر ضد توطئه بینالدولی 15 فوریه است. در این روز کردها در شرق کردستان و چندین شهر ایران, همانند دیگر بخشهای کردستان به میادین آمدند و از رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان حمایت کرده و توطئه علیه اوجالان را محکوم ساختند.
به دنبال توطئه بینالدولی 15 فوریه که علیه رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان و خلق کرد صورت گرفت, کردها در شرق کردستان همانند دیگر بخشهای کردستان به میادین آمده و توطئه 15 فوریه را محکوم ساختند که این اعتراضات به مدت یک هفته در اکثر شهرها ادامه یافت. ساکنان شهر سنه در روز 3 اسفند سال 1377 (22 فوریه 1999) به نارضایتیهایی گسترده دست زدند.
هرچند کردها مجوز رسمی برای برگزاری راهپیمایی را داشتند, اما چند ساعت قبل از شروع تجمع مردم, مجوز رسمی توسط مقامات استانداری سنه لغو شد, ولی خلق کرد به این ممانعتها توجهی نکرد و با شرکت در این قیامها و تظاهرات از اوجالان حمایت قاطع کردند. خلقکرد در آن بخش از کردستان علیرغم ملیتاریزه شدن شهرها, به خیابانها آمده و شعار « باکوور، باشوور، ڕۆژههڵات کوردستان یهک وڵات و یهک خهبات» سردادند.
شرق کردستان یکی از بخشهای کردستان است که از اوجالان حمایت قاطع کردند و علیرغم ملیتاریزه شدن شهرها توسط رژیم ایران و حکومت نظامی شدید, پیر و جوان به خیابانها آمدند.
در روز 21 فوریه 1999 ساکنان شهر سنه دست به قیام گسترده زد. علیرغم اینکه مجوز رسمی راهپیمایی توسط دولت صادر شدهبود, اما چند ساعت قبل از آغاز تجمعها, این مجوز توسط مقامات استانداری لغو شد, ولی خلقکرد بازهم به خیابانها آمدند و موج خروشان این جمعیت به قیامی عظیم منجر شد.
«عبدالله رمضانزاده» استاندار وقت سنه, دستور تیراندازی بسوی راهپیمایان را صادر کرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بصورت وحشیانه به مردم حمله کرده و در عرض مدتی کوتاه دهها جوان قیامکننده شهر سنه در خون غلطیدند. پس از شهر سنه, کردها در شهرهای «مریوان, ارومیه, کرماشان, ماکو, مهاباد, بوکان, سلماس, سقز, کامیاران, پیرانشهر, سردشت و بسیاری دیگر از شهرها و شهرستانهای شرق کردستان و چندین شهر ایران » دست به قیام زدند. به دستور مقامات رژیم, نیروهای مسلح ایران به مردم حمله کردند که بر اثر تیراندازی مستقیم آنها بیش از 20 جوان قیامکننده در شهر سنه در خون غلطیدند و دهها تن هم زخمی شدند.
همچنین در شهر مریوان 4 تن, در ارومیه 3 تن و در شهر ماکو هم 4 تن بر اثر حملات نیروهای رژیم جان خود را از دست دادند.
کردهای مقیم تهران هم مقابل سفارتخانه ترکیه تجمع کردند و اسارت و تحویل اوجالان به ترکیه را محکوم ساختند.
به خانوادههای جانباختگان این قیام هم اجازه داده نشد که برای عزیزانشان مراسم تشییع برگزار کنند. مدتی پس از کشتار کردهای سنه, موسوی لاری وزیر کشور دولت خاتمی در مجلس شورای اسلامی از گلولهباران مردم توسط نیروهای مسلح دفاع کرد و گفت: سرکوب کردیم, خوب کردیم. زیرا امنیت نظام به خطر میافتاد».