مصدومان شیمیایی سردشت بی دفاع در مقابل ریزگردها
مصدومان شیمیایی سردشت بی دفاع در مقابل ریزگردها
مصدومان شیمیایی سردشت بی دفاع در مقابل ریزگردها
پدیده ورود ریزگردها و گرد و غبار که از سالها پیش شهرهای جنوبی ایران را هدف قرار می داد حالا چند سالیست که کردستان را نیز در برگرفته و به معضلی برای مردم و خصوصا مصدومان شیمیایی سردشت مبدل شده است .
تاکنون چندین طرح چند فوریتی در مجلس ایران برای مقابله با پدیده ریزگردها تصویب شده اما هنوز خبری از اجرای آنها نیست .
پدیده ریزگردها از عواملی چون عدم توجه دولتهای عربی همسایه به امر بیابان زدایی و همچنین خشک سالی و توسعه بیابانها سرچشمه می گیرد و تهدیدی جدی برای زندگی انسانها ، حیوانات و حتی بخش کشاورزی است .
این ریزگردها طی سالهای اخیر مناطق مختلف کردستان را نیز در برگرفته و طبق اعلام فرخ مطلبی فر مدیرکل هواشناسی استان اورمیه ،سردشت بیشترین روزهای گرد و غباری را در بین سایر شهرها داشته است .
فرخ مطلبی فر می گوید بر اساس آمار و اطلاعات در میانگین 4 سال، 58 روز در سردشت، 40 روز در پیرانشهر، 30 روز در بوکان و 18 روز در اورمیه شاهد حضور ریزگردها در آسمان و قرار گرفتن آنها در حد غیر مجاز و خطرناک بودهایم.
80 هزار هکتار جنگل بلوط و 30 هزار هکتار مرتع در سردشت نیز جولانگاه ذرات خاک موسوم به ریزگردهای عربی شده است.
مصدومان سردشت که 22 سال است از درد ناشی از بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق رنج می برند حالا با هجوم توده هوای غبار آلود از درد مضاعف سرفه های خشک نیز رنج برند و با توجه به نبود امکانات و کلینیکهای تخصصی در مقابله با این ریزگردها بی دفاع مانده اند.
پزشکان می گویند هوای آلوده معمولا نوزادان، کودکان و نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم و برونشیت و آمفیزم و بیماران قلبی را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.