موضوع استقرار سیستم ضد موشکی ناتو در مرز ترکیه با سوریه بحرانهای موجود در خاورمیانه را عمیق تر کرده و فرمانده کل ارتش ترکیه امروز اعلام کرد از فردا نخستین فرماندهی نیروی زمینی ناتو در ازمیر بطور رسمی آغاز بکار خواهند کرد .ژنرال فردریک بن هاگس فرمانده امریکایی نیروی زمینی ناتو هم طی سخنانی گفت مرزهای ترکیه مرزهای ناتو است .
دولتهای غربی در قالب ناتو در صدد انجام مداخله ای دیگر در منطقه هستند و در این راستا از همراهی تمام و کمال ترکیه به عنوان کشوری دوست و همپیمان با غرب برخوردارند.
درحالیکه درخواست ترکیه برای استقرار موشک های پاتریوت در مرز این کشور با سوریه مخالفت تند احزاب داخلی، روزنامه ها، انجمن های حقوق بشر و هواداران صلح در ترکیه و کشورهای دیگر را در پی داشته اما ناتو گام تازه ای برای اجرای طرحهای خود در ترکیه برداشت .
قرار است فردا طی مراسمی رسمی در ازمیر اولین فرماندهی نیروی زمینی ناتو در این شهر فعالیتهای خود را آغاز کند.
اطلاعیه ای در سایت رسمی فرمانده کل ارتش ترکیه نیز این موضوع را تأئید می کند.
در همین ارتباط ژنرال فردریک بن هاگس فرمانده امریکایی نیروهای زمینی ناتو در ازمیر در کنفرانسی مطبوعاتی گفت مرزهای ترکیه مرزهای ناتوست و هرگاه ترکیه در خطر باشد شورای آتلانتیک شمالی ضمن برگزاری نشست تصمیمات لازم را اتخاد خواهد کرد .
وی افزود اعضای پیمان آتلانتیک شمالی هنوز در خصوص درخواست ترکیه برای استقرار سیستم موشک های پاتریوت در این کشور تصمیمی اتخاذ نکرده اند و برای اجرای این طرح باید 28 عضو این سازمان به آن رای مثبت بدهند اما به نظر نمی آید که هیچ یک از اعضای ناتو مخالف این طرح باشند.
ژنرال بن هاگس همچنین در مورد مأموریت جدید ناتو اذعان داشت پس از فروپاشی بلوک شرق اروپا مأموریت ناتو وارد مرحله ی تازه ای شده است .
وی مدعی شد که اکنون بزرگترین تهدید پیش رو تروریسم و کشاکشهای اتنیکی است .