اسماعیل بشیکچی, جامعهشناس نامدار ترک که در طول حیات خود به مسئله کرد پرداخته است, در پانلی تحت عنوان «فاکتورهای ضدحقوقی در تعیین معیارهای حقوق بشری ترکیه» سخنرانی کرد. این پانل توسط آکادمی سازمان حقوق بشر, ایهاد, برگزار شد. بشیکچی اذعان داشت که خلقکرد با مبارزات سی ساله خود هویت خود را به همگان شناساند. وی افزود:«باید هویت 40 ـ 50 میلیون کرد به رسمیت شناخته شود».
شعبه سازمان حقوق بشر, ایهاد, در شهر آمد روز گذشته و در دومین هفته دروس خود با عنوان حقوق بشر را در آکادمی ویژه خود ادامه داد. در دروس هفته جاری «اسماعیل بشیکچی, جامعه شناس نامدار ترکیه حضور یافت و در خصوص حقوق در ترکیه به تدریس پرداخت.
پروفسور بشکچی در پانل حقوق بشر اذعان داشت که مبارزات کردها در سیسال گذشته هویتشان را به همه شناسانده است.
وی افزود:«کردها تاکنون در تاریخ مورد پذیرش قرار نمیگرفتند. ترکیه موجودیت کردها را انکار میکرد, اما خلقکرد با مبارزات سیساله خود هویت خود را به همگان شناساندند و آنها هم پذیرفتند. کردها موجودیتشان را به اثبات رساندند. باید از این پس سازمان ملل برای کردها جایگاهی قایل شود. باید استاتوی سیاسی کردها را بپذیرد. هدف اصلی همه کودتاهای ترکیه, مسئله کرد بوده است, اما هیچکس به این حقیقت اعتراف نمیکند. اگر تاکنون دانشگاهها به وظایف خود عمل میکردند, مسلما کودتاهای نظامی روی نمیدادند. متأسفانه دانشگاهها وظایفشان را بجای نمیآورند. مسئله کرد صرفا مربوط به کردها نیست, این مسئله درعین حال مربوط به ارامنه, آشوری, سریانی و ترکها هم هست.