صبری اوک: ارتش و پلیس ترکیه از کردستان خارج شوند

صبری اوک: ارتش و پلیس ترکیه از کردستان خارج شوند

صبری اوک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک بیان کرد که ظهور جنبش آزادیخواهی کردها بنا به مسایلی بوده است. درحالی که این مسایل همچنان بقوت خود باقی است, سخن از توقف جنگ و یا خارج شدن گریلاها از شمال کردستان امری غیرممکن است وی افزود:«در حال حاضر در مورد توقف عملیات‌ها گفتگو می‌شود که همانا بی‌احترامی نسبت به اراده کردها است». اوک افزود که استقرار ارتش و پلیس ترکیه در کردستان و رفتارهای آنها مشروع نیست و خاطرنشان ساخت که گریلاها حق مقابله با موجب بازداشت‌ها و زندانی‌کردهای و حملات ارتش ترکیه را دارد.

صبری اوک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک در مورد حل مسئله کرد , توقف عملیات‌ها, گفتگوهای امرالی و نسل‌کشی سیاسی در شمال کردستان, مسایلی برزبان راند.

صبری اوک اظهار کرد که حزب حاکم  ترکیه در زمینه اطلاع‌رسانی به کردها و افکار عمومی در مورد روند صلح, به عوامفریبی گسترده است زده است و افزود:«بصورت گسترده به عوامفریبی دست می‌زنند. می‌خواهند نوعی درک غلط ایجاد کنند. این, استراتژی آ.ک.پ است».

اوک بیان کرد که برای حل این مسئله باید قبل از هرچیز به وجود مسئله کرد اعتراف کنند . باید اقرار کنند که دولت ترکیه و حزب آ.ک.پ موجودیت کردها را رد نخواهند کرد.

از زمان مذاکرات اسلو به مشغول‌سازی دست می‌زنند

اوک در مورد گفتگوهای هیأت ه.د.پ و مقامات دولت ترکیه گفت:«مشخص است که دولت آ.ک.پ ترکیه بسیار سیاسی برخورد می‌کند. مدام می‌گوید گام‌هایی برخواهد داشت, به برخی اقدامات ناچیز دست می‌زنند اما به لحاظ سیاسی هیچ گامی برنمی‌دارد. بدنبال وقت‌کشی و مشغول‌سازی است. تابه امروز این , رفتار آن دولت بوده است که تازگی ندارد زیرا در زمان گفتگوهای اسلو و قبل از آن هم چنین می‌کرد. نباید حزب ه.د.پ هم سادلوحانه عمل کند, باید پیش‌بینی قوی داشته باشد و منتقدانه و سیاسی برخورد کند. باید نوع عملکرد و رفتارهای ما و دولت ترکیه را بخوبی برای افکار عمومی توضیح دهد.»

اوک افزود که دولت ترکیه از نیاتی مثبت برخوردار نیست.

خلع سلاح بی‌احترامی به کردها است

اوک افزود:«این ادعا که رهبر اوجالان می‌تواند در زمینه برزمین گذاشتن سلاح فراخوان دهد, از سوی هیأت ه.د.پ عنوان شد که ما آن را صحیح و بجا نمی‌دانیم.».

وی افزود:«درست نیست که طرفی دیگر به نام ما که اراده و تصمیم‌گیری کنار گذاشتن سلاح را داریم, حرف بزند. ما از چنین چیزی بی‌اطلاع هستیم. حتی چنین مسئله‌ای نزد ما مطرح نیست. تاکنون رهبری ما در مورد خلع سلاح از سوی پ.ک.ک چیزی نگفته‌اند. این کار تنها با اطلاع دادن به رهبری جنبش ما ممکن می‌گردد. چه بسا پیشتر هم گفته‌ایم تا وقتی که در زمینه حل مسئله کرد گامی جدی برداشته نشود و رهبر آپو آزاد نگردد و نیز مذاکراتی مستقیم با گریلاها صورت نگیرد, چنین اقدامی غیرممکن است. گریلا هم هیچگاه سلاح را زمین نمی‌گذارد».

اوک افزود که در شرایط کنونی بحث از خلع سلاح , بی‌احترامی به جنبش آزادیخواهی کردها و تحقیر اراده خلق کرد است و هشدار داد که «باید بیشتر متوجه حرف‌های خود باشند».

اوک یادآور شد:«ما همچو جنبش بخوبی می‌دانیم که چگونه علیه اشغالگری و ستم چگونه سلاح بدست گیریم و تحت دشوارترین شرایط این کار را کرده‌ایم. جنبش ما بخاطر برخی مسایل ظهور کرد که هنوز آن مسایل حل نشده است, لذا در چنین شرایطی سخن‌گفتن از خلع سلاح و توقف عملیات‌ها برضد حقیقت وجودی ما است».

اوک گفت:«هم‌اکنون نزد ما مسایلی چون خلع‌سلاح و یا عقب‌نشینی نیروهای مسلحمان به برخی مناطق, مطرح نیست». وی افزود در شرایطی که موجودیت خلق کرد در خطر است, و خاورمیانه در کوران بحرانی نابودگر قرار گرفته, دم زدن از خلع سلاح بسیار نابجا است.

وی افزود که دولت آ.ک.پ ترکیه عامدانه چنین مسایلی را مطرح و جهت‌دهی می‌کند و جنجال‌آفرینی می‌کند.

ارتش و پلیس ترکیه از کردستان خارج شوند

صبری اوک اظهار کرد:«باید پلیس و ارتش ترکیه که نیروی اشغال‌گر در کردستان هستند, باید از شمال کردستان خارج شوند. تاوقتی که ترکیه دموکراتیک نشود و مسئله کرد حل نگردد, ارتش و پلیس در همان مواضع خواهند بود. ما سلاح برزمین نمی‌گذاریم, برعکس , این دولت و ارتش ترکیه است که باید به عملیات‌های نظامی خود پایان داده, روند احداث پایگاه‌های نظامی جدید, سدسازی و راه‌سازی را متوقف سازند و از کردستان خارج شوند. جمعیت ارتش و پلیس ترکیه به اندازه نیمی از جمعیت کردها است.»

اوک تأکید کرد که تشکیل گروه سوم بعنوان «گروه ناظر» که از سوی رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان درخواست شده‌است, بسیار ضروری است.

وی افزود که احزاب آ.ک.پ و جمهوریخواه ترکیه با تشکیل هیأت ناظر بعنوان طرف سوم مذاکرات صلح مخالف هستند و دلیل آن را چنین عنوان کرد که:«تمامی روابط دیپلماتیک ترکیه در سطح بین‌المللی بویژه دیدار داووداوغلو , نخست‌وزیر ترکیه در عراق و جنوب کردستان در راستای ضدیت با پ.ک.ک است. این دولت قصد حل مسئله کرد را ندارد. اگر هیأت ناظر تشکیل می شد, می‌توانست پایگاه‌ها, سدسازی‌ها و عملیات‌های سیاسی و ضدیت ترکیه با کوبانی را متوقف سازد. می‌توانست دورویی دولت ترکیه علیه رهبری ما را افشا کند. برای اینکه اثبات شود که کدام طرف صادق و کدام صادق نیست, کدام طرف وظایف خود را بجای نمی‌آورد, باید هیأت ناظر تشکیل شود. اما دولت آ.ک.پ ترکیه مصرانه آن را رد می‌کند, زیرا می‌خواهد به آسانی و باب میل خود رفتار کرده و به وعده‌هایش عمل نکند».

اوک گفت شخصیت‌هایی از قاره اروپا, آمریکا وآسیا می‌توانند در این هیأت جای گیرند.

اوک اشاره کرد که موج بازداشت فعالان کرد از سوی پلیس ترکیه و عملیات‌های نظامی ارتش و پلیس در راستای نسل‌کشی سیاسی کردها ادامه دارد و جنبش آزادیخواهی کردها حق پاسخ دادن به این حملات را بصورت کاملا مشروع دارد.

صبری اوک در خاتمه ضمن اشاره به تظاهرات کردها در روزهای 6 الی 8 اکتبر در حمایت از مقاومت کوبانی که در شمال کردستان و ترکیه به اوج رسید, گفت این مقاومت بسیار پرشکوه و تاریخی بود. وی آن را قیام تاریخی کردها دانست که ترکیه درصدد سرکوب آن بر آمد. همچنین افزود که امروزه دولت ترکیه در سراسر جهان رسوا شده و مقاومت کوبانی به سطحی رسیده که داعش در حال شکست مفتضح است که آن را نتیجه قیام کردها در روزهای 6 الی 8 اکتبر عنوان کرد.