سدسازی قتلعام سفید در کوردستان
بحث ساخت سدهای آبی – خاکی در اکثر کشورهای دنیا بە موضوع منسوخ تبدیل گردیدە بە علت تخریبات وسیع زیست محیطی در اکثرکشورهای توسعە یافتە و حتی در حال توسعە بە دنبال روشهای جایگزین سد گام نهادەاند
بحث ساخت سدهای آبی – خاکی در اکثر کشورهای دنیا بە موضوع منسوخ تبدیل گردیدە بە علت تخریبات وسیع زیست محیطی در اکثرکشورهای توسعە یافتە و حتی در حال توسعە بە دنبال روشهای جایگزین سد گام نهادەاند
بحث ساخت سدهای آبی – خاکی در اکثر کشورهای دنیا بە موضوع منسوخ تبدیل گردیدە بە علت تخریبات وسیع زیست محیطی در اکثرکشورهای توسعە یافتە و حتی در حال توسعە بە دنبال روشهای جایگزین سد گام نهادەاند کە لازم است کارشناسان زمین شناسی – زیست محیطی و ژئوفیزیک و جغرافیا در مورد جزئیات بیشتر و راههای دیگر تامین آب شرب شهرها و روستاها و تامین آب زمینهای کشاورزی و مکانیزە کردن روشهای بازدهی بیستر محصولات کشاورزی نظرات دقیق وآماری خود را ارائە دهند .
طبق آمارهای رسمی پس از کشورچین ، ایران و ترکیە بزرگترین سدسازهای دنیا بە شمارمی روند . بیشترین مناطقی کە این دو کشور برای سدسازی از آن استفادە می کنند در طول رشتە کوەهای زاگرس می باشد . در ایران در استانهای کردستان –ایلام – کرماشان – اورمیه – لرستان – چهارمحال و بختیاری – کهگیلویەوبویراحمد کە مناطق پر آب ایران محسوب می شوند ، در سالهای اخیر بیشترین میزان سد سازی در این مناطق توسط باندهای مافیایی سپاە پاسداران اجرا شدە است کە اهداف و دلایل این سد سازی های گستردە در این مناطق در ذیل بە آن اشارە می شود:
١-از بین بردن و بە زیرآب رفتن آثار تاریخی و فرهنگی منطقە .
٢- غارت آبهای زیرزمینی و سفرەهای زیر زمینی کوردستان بە مناطق مرکزی کشور از راە ایجاد تونلهای طویل بە سمت استانهای اراک – قم – قزوین و غیره.
٣- تخریب منابع طبیعی، باغات، برهم زدن اکوسیستم منطقه، اختلالات فصلی و آب و هوایی کردستان ( هر سد بە شعاع ١٠ کیلومتر ١ الی ٢ درجە هوا را گرمتر می کند ) .
٤- کوچاندن و هجوم مردمان روستا بە شهرها و بە طبع آن ازبین بردن کشاورزی روستاهای زاگرس نشین.
٥- توسعە فرهنگ حاشیە نشینی درشهرها و بە طبع آن افزایش میزان جرم و خیانت ، بزەکاری ، فساد اخلاقی ، بیکاری ، اعتیاد و...
٦- دلایل نظامی و استراتژیک و ژئواستراتژیک با قطع راههای مواصلاتی- ایجاد مانعهای بزرگ آبی در مناطق کردستان .
٧- منتفع شدن باندهای مافیایی سپاە پاسداران از طریق دریافت بودجەهای کلان با توجیه ایجاد سد در مناطق مختلف و در انحصار کشیدن کلیە پروژەهای عمرانی در مناطق زاگرس نشین.
٨ - خشکاندن آبهای جنوب کردستان ( کردستان عراق ) و ایجاد بیابانهای وسیع بە طبع آن ایجاد ریزگرد و گرد وخاک در همە مناطق کردستان.
با توضیحات فوق الذکر ساخت سد درکردستان نە تنها توجیە اقتصادی و کشاورزی برای مناطق زاگرس نشین و مردمان آن مناطق ندارد بلکە از جمیع جهات اهداف پلید و تخریبکارانە بە همراە دارد کە لازم است احزاب کورد در شرق کردستان متحداً راجع بە آن چارەای بیاندیشند و هم در رسانەهای خود اطلاع رسانی انجام دهند و هم نظرات کارشناسان متخصص را جویا شوند هم پس از فعالیتهای مدنی مردم اگر جوابگو نباشد نیاز بە فعالیتهای دیگر هم درمناطق احداث سد ضروری بە نظر می رسد .
سیاستهای رژیم ایران و ترکیه در زمینه سدسازی در کردستانات اهداف سیاسی دارد و برای نسلکشی سفید کردها و سرکوب نظامی قیامهای کردی است. ملت کرد در شمال کردستان در دوره حاضر به مبارزه گسترده با این اقدامات تخریبی دولت ترکیه دست زدهاند.