«مركز گفت و گوي اديان» شاه سعودي هفته گذشته با هزينه سالانه ۱۵ ميليون يورويي در وين راه اندازي شد.
مهاجراني و عليرضا نوري زاده ۹ ماه پيش با شركت در نشست «الجنادريه» مبلغ ۱۸ ميليون دلار از سعودي ها براي راه اندازي شبكه اي ماهواره اي در لندن دريافت كردند.
هفته گذشته در كاخ هافبورگ وين مراسم راه اندازي مركز گفت و گوي اديان موسوم به مركز عبدالله بن عبدالعزيز با حضور بان كي مون و شماري از سياستمداران و نمايندگان اديان مختلف برگزار شد.
به گزارش کیهان پادشاه عربستان سعودي در سال ۲۰۰۷ در جريان ديداري كه از واتيكان داشت موضوع تاسيس چنين مركزي براي گفتمان بين اديان جهاني را مطرح كرد و دولت اتريش نيز همزمان وين را به عنوان محل اين مركز پيشنهاد كرد. رياض هم اين پيشنهاد را قبول كرده و قصري را به قيمت ۱۳ ميليون يورو در وين خريداري كرد.
مركز عبدالله در وين به عنوان يك مركز بين المللي تاسيس گرديده و اتريش، اسپانيا و عربستان سعودي به عنوان اعضاي اصلي آن هستند و واتيكان نيز نقش ناظر را در آن دارد.
گفته مي شود درباره برنامه هاي اين مركز يك هيئت ۹ نفره از نمايندگان اديان مختلف از جمله كاتوليك ها، اوانجليك ها، پروتستان ها، ارتدكس ها، سني ها، شيعيان، وهابي ها، يهوديان، بودايي ها و هندوها تصميم گيري مي كنند و «فيصل عبدالرحمن معمر» وزير سابق آموزش دولت سعودي به عنوان دبيركل اين مركز، مهاجراني را به عنوان نماينده شيعيان در اين هيات ۹ نفره تعيين كرده است.
در پي افشاي اين موضوع مركز اسلامي امام علي وين به عنوان كانون اصلي همگرايي شيعيان در اتريش اعتراض كرد. رئيس مركز اسلامي امام علي وين خطاب به مركز ملك عبدالله تاكيد كرده است كه مهاجراني نماينده تفكر شيعه نيست.
سفر مخفیانه مهاجرانی به وین
در همین حال ایرنا نوشت: ˈعطاء الله مهاجرانیˈ هفته گذشته همزمان با افتتاح پروژه ˈملک عبداللهˈ به وین سفر کرده و بعد از چند روز پایتخت اتریش را به مقصد لندن ترک کرده است.
پادشاه عربستان سعودی در سال ۲۰۰۷ در جریان دیداری که از واتیکان داشت موضوع تاسیس چنین مرکزی را مطرح کرد.
نقش مهاجرانی در پروژه ملک عبدالله
طبق خبرهای منتشره، در پروژه ملک عبدالله قرار است یک هیات ۹ نفره تصمیم گیری ها را بعهده بگیرند و مهاجرانی یکی از این ۹ نفر است.