شیوع بیماری هپاتیت در زندان بندرعباس منجر به مرگ یک زندانی شد
شیوع بیماری هپاتیت در زندان بندرعباس منجر به مرگ یک زندانی شد
شیوع بیماری هپاتیت در زندان بندرعباس منجر به مرگ یک زندانی شد
بنابه گزارشات رسیده به «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران»شیوع بیماری هپاتیت در بند ۱۰ زندان بندرعباس و عدم بکار بردن اقدامات پیشگیرانه و درمان زندانیان مبتلا به این بیماری ، تا به حال منجر به مرگ دردناک یک زندانی شده است.
زندانی سید احمد باجلانی متولد ۱۳۴۸ که مدتها از بیماری هپاتیت و سل رنج می برد ، از درمان این زندانی بی دفاع خوداری کردند تا اینکه ۱۹ تیرماه در وضعیت وخیمی که لای پتو پیجیده شده بود و به اغما فرورفته بود به بهداری زندان منتقل شد. این زندانی در بهداری زندان نیز همچنان از رسیدگیهای پزشکی لازم محروم و در حال زجر کشیدن بود.او تا روز ۲۴ تیرماه در بهداری زندان زجر می کشید تا اینکه جان باخت.
از طرفی دیگر زندانی کیوان کامجو حدودا ۴۵ ساله که از نظر جسمی کاملا سالم بود بعد از انتقال به بند ۱۰ مبتلا به بیماری هپاتیت شد و هم اکنون او را از بند ۱۰ به بند ۱ منتقل کرده اند. شرایط این زندانی حاد می باشد و زندانبانان به او گفته اند در صورت پرداخت ماهیانه یک میلیون و هفتصد هزار تومان او را درمان خواهند کرد در غیر اینصورت او باید زجر بکشد تا بمیرد.این زندانی به زندانبانان پیشنهاد کرده است که به او مرخصی استعلاجی بدهند تا خود را در یکی از بیمارستانهای بیرون از زندان تحت درمان قرار دهد.اما زندانبانان با پیشنهاد وی مخالفت کرده اند و سرنوشت این زندانی همانند زندانی فوق خواهد بود.
در بند ۱۰ زندان بندر عباس نزدیک به ۵۰۰ زندانی نگهداری می شوند و گفته می شود که تعداد زیادی از آنها به این بیماری مبتلا شده اند.با توجه به آمار بسیار بالای زندان و گرمای سوزان هوا خطر سرایت این بیماری مسری جان زندانیان را تهدید می کند و در صورت عدم رسیدگی می تواند تبدیل به یک فاجعه انسانی در این زندان شود .
همچنین زندانی دیگری به نام مهرداد آزادی از عفونت ریه رنج می برد و وضعیت جسمی وی روز به روز وخیم تر و لاغرتر می شود.
از طرفی دیگر افزایش حشرات موذی مانند ساس،سوسک ،پشه و غیره خطر سرایت این بیماری را افزایش داده است.
زندانبانان به جای اینکه زندانیان مبتلا به بیماری مسری را به اتاق ایزوله منتقل کنند آنها را به بندهای دیگر منتقل می کنند و به نظر می آید که به عمد قصد انتقال این بیماری به سایر بندها را دارند.