سقوط ایران به رتبه پنجم در اوپک

سقوط ایران به رتبه پنجم در اوپک

در پی سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد این کشور با بحرانهای اساسی روبروست. در این میان نفت ایران به‌ عنوان تأمین کننده بیش از 80 درصد از درآمدهای کشور علاوه‌ بر تحریمهای بین المللی و محدودیتهای ناشی از آن برای فروش، در تولید نیز دچار معضلات جدی است.گزارش اوپک از تولید نفت خام کشورهای عضو حاکی از آن است که‌ ایران در مهرماه گذشته‌ در رتبه‌ پنجم قرار داشته‌ است.

گزارش منتشرشده از سوی اوپک در خصوص تولید نفت خام کشورهای عضو این سازمان در مهرماه امسال نشان می دهد که کشورهای عربستان، عراق، کویت و امارات، چهار تولید کننده برتر نفت در این ماه بوده‌ اند و ایران پس از این چهار کشور در رتبه‌ پنجم قرار دارد.

خبر آنلاین در گزارشی می‌نویسد، این درحالیست که‌ به‌ گفته‌ وزیر نفت وضعیت کشور از لحاظ تولید نفت خام طی دو ماه کذشته‌ بسیار بهتر شده‌ است.

عراق به‌ عنوان یکی از تولید کنندگان نفت اوپک درحالیکه‌ هنوز از ثباتی کامل برخوردار نیست ، پیش از تحریمهای گسترده‌ علیه‌ ایران توانسته‌ بود که‌ جایگاه دومین تولید کننده اوپک را بگیرد و ایران را به‌ رتبه‌ سوم براند.

در گزارش اوپک تولید روزانه‌ نفت خام ایران 2 میلیون و 630 هزار بشکه‌ در روز اعلام شده‌ که‌ 1 میلیون و 700 هزار بشکه‌ آن در داخل به‌ مصرف می‌رسد. با اینحساب ایران تنها توانسته‌ کمتر از یک میلیون بشکه‌ در روز به‌ فروش برساند.

این درحالیست که‌ عربستان با تولید روزانه‌ بیش از 9 میلیون بشکه‌ همچنان جایگاه اول را در اختیار دارد و عراق نیز روزانه‌ کمی بیش از 3 میلیون بشکه‌ نفت تولید کرده‌ است.

براساس گزارش سالیانه‌ اوپک میانگین تولید روزانه‌ ایران در سال 2010 به‌ عنوان دومین تولید کننده ، سه‌ میلیون و 544 هزار بشکه‌ نفت بود. اما برخلاف روند رو به‌ رشد دیگر کشورهای عضو ، تولید نفت خام ایران نسبت به‌ سال 2010 قریب یک میلیون بشکه‌ کاهش داشته‌ است. میزان این کاهش در سال با احتساب هر بشکه‌ 100 دلار برابر است با کاهش 36 میلیارد و 500 میلیون دلار درآمد.