سیستم KCK تغییر یافت

سیستم KCK تغییر یافت

در نهمین اجلاس عمومی «کنگره خلق» ضمن اخذ قرارات مهم, سیستم «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» هم تغییر یافت.

در دوره‌ای که در کردستان و خاورمیانه تحولاتی عظیم به میان می‌آید, کنگره خلق نهمین اجلاس عمومی خود را برگزار کرد و سیاست‌های خود در قبال دوره کنونی را تعیین نمود

نهمین اجلاس عمومی با شعار «تحقق حیات آزاد و ملت دموکراتیک» برگزار گردید. کنگره خلق یاد و خاطره «سکینه جانسز» از بنیانگذاران پ.ک.ک, «فیدان دوغان» نماینده کنگره ملی کردستان در پاریس و «لیلا شایله‌مز» عضو جنبش جوانان کردستان را که در پاریس ترور شدند, گرامی داشت. این کنگره درست در سالروز عملیات فدایی گریلای جانباخته «زینب کناجی (زیلان)» برگزار شد.

ایجاد شورای رهبری کل در سیستم ک.ج.ک

یکی از موضوعاتی که بیش از همه در نهمین اجلاس  عمومی بر سر آن بحث و گفتگو صورت گرفت, مشکلات موجود در پیشبرد سیستم «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» بود. در نتیجه انتقاد و خودانتقادی و برای اینکه مشکلات حل شده و سیستم ک.ج.ک بیش از پیش نیرومند و سازماندهی شوند, مرکز «شورای رهبری کل ک.ج.ک» تشکیل شد. همچنین یکی از قرارات این بود که شورای رهبری کل از سوی «ریاست مشترک» اداره می‌شود.

ملت دموکراتیک و تحقق خودمدیریتی

در اجلاس عمومی تصمیم گرفته شد که در همه عرصه‌های حیات: آکادمی‌ها, کمون‌ها, کئوپراتیوها(تعاونی‌ها) و مجالس خلق بعنوان ستون‌های اساسی سیستم ک.ج.ک تشکیل شوند و بر بنیان کنفدرالیسم دموکراتیک ملت‌دموکراتیک و خودمدیریتی دموکراتیک در جامعه و میان مردم تأسیس و تشکیل شوند. برای تحقق این امر هم قرارات مهمی اخذ شدند. دراجلاس مذکور تأکید شد که روند چاره‌یابی دموکراتیک علی‌رغم ممانعت‌های حزب آ.ک.پ ترکیه, ادامه یابد.

کردها در مقابل سرمایه‌داری جهانی, نیروی دموکراسی جهانی هستند

در اجلاس کنگره خلق همچنین گفته شد که جنگ‌های ملی از سال 2011 از کشور تونس آغاز شد و دامنه  آن در کشورهای مصر, بحرین, یمن, لیبی و سوریه گشترش یافت و به مبارزاتی اجتماعی مبدل شدند. نتایج سیاسی و اجتماعی این جنگ‌ها و مبارزات بر کردستان و کشورهای منطقه هم تأثیر گذاشت.همچنین تصریح شد که «خط سومین» رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان که برای پیشبرد دموکراسی و آزادی خلق‌ها ارایه داده, در حال حاضر یگانه آلترناتوی برای خلق‌هاست. بر این اساس, خلق‌کرد علیه سرمایه‌داری جهانی, نیروی پیشاهنگ دموکراسی جهانی است. بویژه خط‌مشی کردها در غرب کردستان اثبات نموده که تا چه اندازه برحق است و پیروزی این خط‌مشی بهتر درک شده است. انقلاب غرب کردستان برای دموکراتیزه شدن سوریه و خاورمیانه یک الگوی بی‌نظیر است.

حمایت نیرومندانه از پیام صلح اوجالان در نوروز

فراخوان تاریخی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان در نوروز و رویدادهای پس از آن, از دیگر محورهای اساسی گفتگوهای اجلاس عمومی کنگره بود. خاطرنشان شد که در مرحله دومین روند چاره‌یابی دموکراتیک باید دولت و حکومت ترکیه گام‌هایی عملی بردارند و تأکید شد که در این زمینه حزب حاکم آ.ک.پ هیچ گامی برنداشته است و برعکس پایگاه‌های نظامی و سدهای آبی جدید احداث می‌کند. همچنین بر شمار مزدوران محلی(جردوان‌ها) افزوده و برای رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان فرصتی مهیا نکرده تا با خارج از زندان روابطی برقرار سازد. در کنگره تأکید شده که چنین وضعیتی بر نگرانی‌ها در خصوص روند چاره‌یابی می‌افزاید و اگر از این پس گام‌هایی از سوی هر دو طرف برداشته نشود, آنگاه روند صلح به بن‌بست رسیده و مسئول اصلی آن هم حزب حاکم آ.ک.پ ترکیه خواهد بود.

اصرار بر تداوم روند چاره‌یابی  علی‌رغم ممانعت‌های آ.ک.پ

اجلاس عمومی روند عملی «تحقق حیات آزاد و رهایی دموکراتیک» را تأیید کرد و تصمیم گرفت که این روند را به پیروزی نهایی برساند. در کنگره اعلام شد که برای پیروزی روند صلح , همچو رهبری, خلق و جنبش تاکنون به مسئولیت‌های خود عمل کرده‌اند و اذعان شد که علی‌رغم ممانعت‌های حزب آ.ک.پ, روند صلح را به نتیجه نهایی خواهند رساند. اجلاس عمومی این مهم را بعنوان برخورد استراتژیک نامید و خاطرنشان ساخت که علی‌رغم تدارکات حزب آ.ک.پ برای جنگ, در همه حال برای پیشبرد مبارزه آماده هستند.

توطئه «اصلاحات شرق» سندی برای نسل‌کشی

در اجلاس عمومی به تلاش‌های حزب آ.ک.پ ترکیه اشاره شد که تحت نام چاره‌یابی از ادبیات «انتگراسیون(الحاق با توسل به زور و فریب)» استفاده می‌کند. کنگره خلق, «توطئه اصلاحات شرق»را که در سال 1925 طرحریزی شد «سندی برای نسل‌کشی» نامید. همچنین 15 فوریه سال 1925 را بعنوان «روز نسل‌کشی کردها» به تصویب رساند. در ادامه, برخی قرارات هم در ارتباط با «مقابله با آسمیلاسیون فرهنگی» و نیز پیشبرد فرهنگ و زبان کردی, اخذ شد.

ه.پ.گ ضامن پیروزی روند چاره‌یابی

در نهمین اجلاس عمومی کنگره گفته شد که خلق‌های کردستان و خاورمیانه از فرصتی تاریخی برخوردار شده‌اند و نیز به بزرگی خطر و حملات در غرب کردستان و هر چهار سوی کردستان, اشاره شد. اجلاس عمومی یادآور شد که موجودیت ه.پ.گ برای حفظ امنیت و آرامش خلق‌کرد است و تصریح شد تاوقتی که در همه بخش‌های کردستان امنیت ملی تضمین نشود و آزادی کامل تحقق نیابد, ه.پ.گ بعنوان نیروی مدافع مشروع, خود را نیرومندتر خواهد ساخت.

در این اجلاس آمده که:«نیروی ه.پ.گ خود را نیرومندتر خواهد ساخت و با مواضع عظیم خود, مرحله را دنبال کرده و برای پیروزی آن, برای رویارویی با هر وضعیتی آماده خواهد شد».

حامی انقلاب غرب کردستان هستیم

یکی از قرارات مهم اجلاس عمومی, حمایت و پشتیبانی از خودمدیریتی دموکراتیک غرب کردستان تحت هر شرایطی است. همچنین تصریح شد که در سایه این اقدام, انقلاب غرب کردستان پیشاهنگ روند دموکراتیزه شدن سوریه و خاورمیانه خواهد شد.

ک.ج.ک سیستمی برای همه آیین‌ها و خلق‌ها

درادامه آمده که مبارزات ک.ج.ک و رهبر آن, نه تنها برای کردها بلکه برای همه خلق‌های فرودست, اتنیک‌ها و آیین‌هایی خواهد بود که توانایی بیان موجودیت و هویت خود را ندارند. در این زمینه گفته شد:

«جنبش آزادیخواهی کردستان, جنبش آزادی‌خواهی همه فرودستان است. در عین حال, جنبشی برای سریانی‌ها و ارامنه نیز می‌باشد. ایزدیان که میراثدار تاریخ ما هستند, بخشی عظیم از جنبش ما هستند. رهبر آپو علاقه شدیدی به ایزدیان دارند. برای آزادی آیین‌ آنها, با حساسیت بسیار عمل می‌کند. ما از سریانی‌ها, ارامنه, یهودیان و رومان‌ها می‌خواهیم که در کنار مبارزات آزادیخواهانه جای گیرند. چه‌بسا کردستان میهنی مشترک برای جوامع دینی و اتنیکی ارامنه, سریانی‌ها, اعراب, ترکمن‌ها و بسیاری دیگر از خلق‌هاست.

کردستان نامی مشترک برای ملت دموکراتیک همه جوامع است. ما بر بنیان چاره‌یابی مسئله کرد و دموکراتیزه‌شدن ترکیه, همگان را فرامی‌خوانیم که در برادری حیات بسر برند و در مبارزات دموکراسی‌خواهی سهیم شوند».

پس از 6 روژ بحث و گفتگو, جمیل‌بایک به نمایندگی از سوی شورای رهبری جدید, سخنان افتتاحیه را ایراد کرد و سخنان وی با شعار «زنده‌باد رهبر آپو» مورد تشویق و تأیید قرار گرفت. اجلاس عمومی پس از خاتمه سخنان افتتاحیه با شادی و پایکوبی کردی از سوی شرکت‌کنندگان, خاتمه یافت.