سیاستمداران سوئیسی: ممنوعیت فعالیت‌های پ.ک.ک مشمول خلقها نیست

سیاستمداران سوئیسی: ممنوعیت فعالیت‌های پ.ک.ک مشمول خلقها نیست

سیاستمداران سوئیسی در مورد ممنوعیت فعالیت‌های پ.ک.ک در اروپا تحلیلاتی به انجام رسانده و گفتند هیچ دلیلی موجه و برحق وجود ندارد که نیرویی که علیه تبهکاران می‌جنگد, همچنان تروریست قلمداد شود و افزود:«چنین حکمی مشمول خلق‌ها نیست».

پس از اینکه مبارزات گریلاهای ه.پ.گ و مبارزان ی.پ.گ در غرب و جنوب کردستان علیه تبهکاران داعش در محافل جهانی مطرح شد, نارضایتی‌ها نسبت به ممنوع کردن فعالیت‌های پ.ک.ک در اروپا و قراردادن آن در «فهرست سازمان‌های ترویستی» افزایش یافت.

کارلو ساموروگا, پارلمانتار سوئیسی عضو حزب سوسیالیست , مارتین فولوک‌گر دبیرکل باستا و مایا مائوچمان, کوردیناتور عفوبین‌المللی در امور ترکیه در مورد موضوع ممنوع‌کردن فعالیت‌های پ.ک.ک در اروپا و آسیب‌های آن برای خلق‌ها با خبرگزاری فرات مصاحبه‌ای انجام دادند.

کارلو ساموروگا, پارلمانتار سوئیسی و عضو حزب سوسیالیست بیان کرد تنها نیرویی که تأثیرگذارترین مبارزه را علیه داعش انجام می‌دهد, پ.ک.ک است و افزود:«اگر قدرت‌های جهانی می‌خواهند علیه وحشی‌های داعش مبارزه‌ای راستین انجام دهند, باید از پ.ک.ک پشتیبانی کنند. باید علیه داعش از نیرومندی پ.ک.ک استفاده کنند و به این تصمیمات بی‌معنی خود پایان دهند».

ساموروگا اظهار کرد که پ.ک.ک سازمانی است که از ارزشهای انسانی دفاع می‌کند و افزود:«ما نمی‌توانیم سازمانی را که همراه با ما از ارزش‌های مشترک دفاع و علیه تروریسم مبارزه می‌کند, تروریست بدانیم».

ساموروگا ادامه داد که ترکیه در مورد تبهکاران داعش مواضعی نادرست در برگرفته است و خاطرنشان ساخت تاوقتی که این مواضع ترکیه ادامه یابد, نیروهای دموکراتیک بین‌المللی هم در این زمینه به فشارهای خود علیه آن کشور ادامه خواهند داد و برای حذف نام پ.ک.ک از فهرست سازمان‌های تروریستی , تلاش خواهند کرد.

وی افزود حتی اگر در درازمدت هم باشد, نام پ.ک.ک از فهرست سازمان‌های «تروریستی» حذف خواهد شد.

ضدیت با پ.ک.ک ضدیت با کردها است

مارتین فلوکگر, دبیرکل حزب باستا در کشور سوئیس بیان کرد که پس از مبارزات پ.ک.ک علیه تبهکاران و قتل‌عام‌گران داعش, دیگر باقی ماندن نام پ.ک.ک در فهرست سازمان‌های تروریستی برای خلق‌هایی که جانبدار ارزشهای بنیادین انسانی هستند, بی‌معنی شده است.

وی بویژه افزود که پ.ک.ک سازمانی تروریستی نیست بلکه آزادیخواه است و تأکید کرد:«برخی کشورها, در چارچوب منافع مشترک خود و ترکیه همچنان بر مواضع خود علیه پ.ک.ک اصرار می‌ورزند. هرچند مشخص نیست که کشورهای موضوع بحث تا چه مدت بر این مواضع خود پافشاری کنند, اما باید نیروهای دموکراتیک برای لغو این حکم به تلاش‌های خود ادامه دهند».

فولکگر همچنین افزود که مواضع این کشورها موجب اصرار بیشتر ترکیه برای عدم حل مسئله کرد شده است. وی افزود اصرار این دولتها بر دشمنی با پ.ک.ک, به معنای دشمنی با کردها خواهد بود.

مایا مائوچمان, کوردیناتور سازمان عفو بین‌الملل در امور ترکیه هم بیان کرد که قرار دادن نام پ.ک.ک در فهرست سازمان‌های «تروریستی» کشورهای اروپایی و آمریکا, کاملا مطابق منافع و روابط آنها با ترکیه است و افزود بخاطر اینکه هنوز این منافعشان پابرجا است, می‌خواهند برمواضع خود علیه پ.ک.ک ادامه دهند.

وی افزود مواضع کشورهای کاپیتالیستی بی‌معنی است و تأکید کرد که باید نیروهای دموکراتیک مبارزات خود را علیه مواضع آن کشورها ادامه دهند.

هائوچمان گفت:«آمریکا برای رفع ممنوعیت فعالیت‌های پ.ک.ک, سیگنال می‌دهد. من امیدوارم حتی اگر در درازمدت هم باشد, این قانون ضد پ.ک.ک, لغو شود».